featured

Oyun Dünyası İçinde En Çok Satan Oyunlar!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyun dünyası içinde en çok satan oyunlar arasında tahmin bile edemeyeceğiniz oyunlar yer almaktadır. Oyun piyasası azımsanmayacak kadar büyük bir piyasadadır. Oyun dünyası içerisinde geçmişten günümüze kadar çıkmış olan ve en satan oyunlar arasından 7 oyunu sizler için derledik. Yedinci sıradan başlayarak dünyada en çok satan oyuna doğru ilerleyeceğiz.

İşte Oyun Dünyası ve En Çok Satan Oyunlar

7. Pokemen Red/Blue/Green/Yellow

YouTube video

Herkesin hatırlayacağı zamanında Pokemon çizgi filminden esinlenerek 1996 yılında çıkarılmış oyundur. İlk olarak Japonya’da Nintendo oyunu olarak piyasaya sürülmüştür. Bu oyun daha sonra Amerika ve Avrupa’ya satışının başlanması ile en satan oyunlar listesinde yedinci sırada yer almıştır. Çizgi filminin yayınladığı zaman neyi yapılsa satan bu oyun toplamda 47 milyon 520 bin adet satış yapmıştır.

6. Super Mario Bros

YouTube video

New Super Mario Bros zamansız oyunlar olarak adlandırdığımız oyun serilerindendir. Küçüklüğümüzde, hatta şuanda bile insanların zevk alarak oynadığı oyundur. Atari’den bilgisayara kadar neredeyse tüm oyun makinelerinde oynadığımız bir oyundur.

1985 yılında oyun piyasasını sürülen bu oyun toplamda 48 milyon 240 bin adet satış yapmıştır. Bu kadar çok satması sayesinde en satan oyunlar listesinde 6 sırada yer almaktadır. Platform oyun türü içerisinde yer alan bu oyunda amaç çeşitli engelleri geçerek oyunu tamamlamaktır.

5. PUBG ( Player Unknow’s Battlegrounds)

YouTube video

Battle Royal tarzındaki en çok isminden bahsettiren oyundur. 23 Mart 2017 tarihinde Steam üzerinden satılan oyun son 5 yıl içersinde çıkan ve bu listede yer alan tek oyundur. Battle Royal tarzının bu kadar gelişmesinin ve yaygınlaşmasının nedeni olarak bu oyun gösterilebilir.

PUBG oyunundaki amaç, hayatta kalan son kişi olmaya çalışmaktır. Oyunun haritasında istediğiniz bir alana iniş yaptıktan sonra silah, zırh ve gerekli meteryalleri toplayarak rakiplerinizi öldürmeye çalışırsınız. Belirli zaman sonra haritada kısıtlamalar meydana gelerek oyuna katıl tüm oyuncuların birbirleriyle karşılaşması sağlanır. Daha sonra herkes birbirini öldürmeye çalışır ve hayatta kalan son kişi olmak için uğraşırlar. en satan oyunlar arasında 5. Sırada yer alan bu oyun toplamda 50 milyondan daha fazla bir satış elde etmiştir.

4. Wii Sports

YouTube video

Nintendo tarafından geliştirilen ve 5 adet spor simülasyonundan oluşmaktadır. Bu spor simülasyonları beysbol, golf, bowling, tenis ve boks’tur. Oyuncular bu sporlarda gerçek hayatta yapılan hareketleri ve eylemleri yaparak oyunu oynarlar. Bu oyunda oyuncuların kendilerini geliştirmeleri için antreman fitness gibi alt modlarda yer almaktadır.

Oyun dünyası içerisinde bu oyun en çok satan oyunlar arasında dördüncü sırada yer almaktadır ve toplamda 80 milyonluk bir satış rakamına ulaşmıştır.

3. GTA 5 ( Grand Theft Auto V)

https://www.youtube.com/watch?v=Is2h5CTI_FY

2013 yılında satışa sunulan ve hayla günümüzde en çok oynanan ve satılan oyunlar arasında yer almaktadır. Geliştirilmesi için bile milyonlarla para harcanan bu oyunun en çok satan oyunlar arasında oluşuna herhalde kimsenin itirazı yoktur.

Geliştirilmesine 267 Milyon Dolar harcanan bu oyun ilk 3 gün içerisinde yapımcılarına 1 Milyar Dolarlık bir gelir getirmiştir. Oyunun uzun zamandır 6 serisinin geleceğine dair haberler dolaşmaktadır. Ancak yeni serinin gelmesi GTA V oyuncularının oyunun içersinde farklı tarzlarda ve özelliklerde serverlar kurmasına ve bunları oynamasına yol açmıştır. Bu oyunun toplamda 110 milyondan fazla satış miktarına ulaşıldığı tahmin edilmektedir.

2. Tetris

YouTube video

Çocukluğumuzun en gözde oyunlarından biri olan Tetris günümüzde bile farklı versiyonları ve şekilleri ile oynanmaya devam etmektedir. Birden çok Tetris oyunu vardır ve bunların hepsinin toplamını ele alacak olsaydık herhalde kimsenin inanamayacağı bir satış miktarına şahit olurduk. Ancak bu liste hazırlanırken oyunların serileri ve diğer oyunlarının satışı miktarı göz önünde bulundurulmadığı için Tetris oyunun orijinalini ele alacağız. Yani 1984 yılında çıkan ve orijinal olan Tetris.

Oyun dünyası içinde bulunan bu oyun, gelen şekilleri düzgün bir şekilde sıralayarak altı doldurduğunuzda alt koydunuz şekillerin silinmesini ve bu şekilde oyunun ilerlemesiyle oynanmaktadır. Bu oyun En Çok Satan 7 Oyun arasında ikinci sırada yer almaktadır ve toplamda 170 milyona yakın satış miktarına sahiptir.

1. Minecraft

https://www.youtube.com/watch?v=sGLz-oHUwsE

En çok satan oyunlar arasında bir numarada yer alan bu oyun 2011 yılında satışa sunulmuştur. Toplamda 176 milyondan daha fazla satış miktarına sahip olan bu oyun ilk çıktığı zaman oyun piyasasını alt üst etmiştir. Bu oyun Bilgisayar, PlayStation, Nintendo ve Xbox One gibi neredeyse bütün oyun platformlarından oynanabilir.

Oyun en basit anlatımıyla kendinize bloklara yeni bir dünya inşa etmenizle başlayan bir oyundur. Oyun Eğitim amaçlı oynanabileceği gibi sınırsız olanakları sunan ve hayla popülerliğini devam ettiren bir oyundur. Oyunun yapımcısı Mojang 2020 yılında Minecraft Dungeon adıyla yeni bir oyununu çıkarmayı planlamaktadırlar. Aksiyon, Hayatta Kalma, Korku ve Macera konularının işleneceği bir oyun olacağı duyuruldu.

Ayrıca bugüne kadar tüm zamanların en iyi oyunlar arasında red dead redemption, Call of Duty gibi ve teknoloji ile bilim kurgu tarzında oyunlarda yer almaktadır. Yukarıdaki videolardan oyunların nasıl olduğuyla ilgili bilgi edinebilirsiniz. Kaya Abinin Youtube kanalında bulunan scary teacher videosunu play ( working ) tuşuyla izleyebilir, durmak ( duration ) içinde yine play tuşunu kullanabilirsiniz. Oyunun videosu loading yapınca watch later opsiyonuyla sonrada seyredebilirsiniz. Ayrıca bu video Channel‘i playlistenize alabilirsiniz. Videonun alltına yorumda ( views ) yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!