featured

Arveles Nedir ? Arveles Fiyat 2020 Listesi Değişti mi? Arveles Ne İçin Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En şiddetli ağrı anlarında hayat kurtarıcı bir ilaç olan Arveles nedir ? Hangi hastalıklarda kullanılır? Kimlerin kullanması önerilmez? Arveles fiyat 2020 değişikliği ne kadar oldu? Hamileler Arveles kullanabilir mi? Yaşlılar kaç doz kullanmalıdır? İşte, detaylar…

Arveles İğne Prospektüsü Okumak İçin Tıkla

Arveles Nedir? Hangi Tür Ağrılarda Tercih Edilmelidir?

Çok şiddetli ağrıların hafifletilmesinde ve enfeksiyon hastalıklarında sıklıkla kullanılan Arveles ağrı kesici fiyat olarak da dikkat çekmektedir. Ağrı kesici türleri arasında oldukça sık tercih edilen bu ilaç, özellikle kas ve karın ağrılarının giderilmesinde fayda sağlamaktadır.

Arveles nedir sorusunun en temel cevabı ise piyasada satışı sağlanan en güçlü ağrı kesicilerden biri, şeklindedir. Çok güçlü bir içeriğe sahip olması nedeniyle bazı kronik hastalarda ve hamilelerde kullanımı sakıncalı olabilmektedir. Bu noktada doktora danışmadan kullanılmaması büyük öneme sahiptir.

1 – Arveles Reçete ile mi Satılır?

Arveler ağrı kesici fiyat olarak oldukça uygun bir ilaçtır. Bu noktada reçetesiz de satılıyor olması, sizi sık sık alarak kullanmaya yönlendirmemelidir. Aksi halde böbrek ve mide başta olmak üzere birçok konuda sağlık sorunu yaşayabilirsiniz. Bu nedenle doktor tavsiyesi bulunmadan Arveles almak sakıncalı sonuçlara neden olabilir.

Antiinflamatuvar ilaçlar arasında bulunan Arveles 25 mg ‘lık 20 tablet şeklinde satılır. Çok şiddetli diş ağrısı çeken kişilerin sıklıkla tercih ettiği Arveles, çok kullanımda etkisini kaybedecektir. Bu nedenle çok ağrılı olmayan durumlarda kullanılmaması önerilir.

2 – Arveles Ne Kadar ? Arveles Ne İçin Kullanılır?

Bir tür ağrı kesici olan Arveles ne kadar ? Arveles ne işe yarar? Arveles, öncelikle kas ve sinir sistemlerinde yaşanan ağrıları gidermede kullanılan etkili bir ağrı kesicidir. Bu noktada şiddetli ağrı hissedilen bazı vücut bölgelerinde çok daha iyi etki sağlar. İşte, Arveles ne işe yarar sorusunun cevapları:

Arveles, migren ağrılarının giderilmesinde,Diş ağrısı tedavisinde,Orta veya şiddetli böbrek ağrısıKas ve iskelet sistemi ağrılarında,Şiddetli baş ağrılarında,Ameliyat sonrası ağrı oluşmasını engellemede,İltihap kaynaklı ağrı tedavisinde veAdet sancısı ile baş etmede kullanılır.

3 – Arveles Yan Etkileri Nelerdir?

https://www.youtube.com/watch?v=taprmlqLhg8

Arveles ağrı kesici fiyat olarak gündeme geldiği kadar yan etkileri ile de gelmektedir. Hemen her ilaçta olduğu gibi Arveles kullanırken de bazı yan etkiler gözlemlenebilir. Fakat Arveles yan etkileri konusunda oldukça iyi bir ağrı kesicidir.

a – En Genel Arveles Yan Etkileri 

Karın ağrısı,Hazımsızlık – ishalMide bulantısı – kusma

b – Nadir Yaşanan Arveles Yan Etkileri

Çarpıntı,Uykusuzluk,Baş dönmesi,Deri döküntüleri,Ateş,Ağızda kuruma,İştahsızlık,Terleme,Nefes darlığı,Adet düzensizliği,Kulaklarla çınlama.

4 – Arveles Nasıl Kullanılır?

Arveles fiyat 2020 listeleri yenilenirken, bu ağrı kesicinin mutlaka ve mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilmektedir. Çok ağrılı durumlarda ağrı ile başa çıkamadığınız anda 2. bir ağrı kesici almamalısınız. Doktorunuzun size önerdiği alım dozunu dikkate almalısınız.

Arveles nasıl kullanılır sorusunun genellikle cevabı 3 doz şeklinde kullanılması şeklindedir. Yani 25 mg değerindeki 3 tabletin gün içerisinde 8 saat aralıklarla alınması önerilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=a3H8izLRXOU

1 su bardağı su ile alınması gereken Arveles, yemekten sonra alınmalıdır. Çok ağır ağrılarda yemek öncesinde de alınabilir. Fakat mide hastalıkları olan kişilerin bu noktada dikkatli davranması önemlidir.

5 – Arveles Baş Ağrısı İçin Kullanılır mı?

Şiddetli kas ve iskelet sistemi ağrıları için önerilen Arveles baş ağrısı için de kullanılabilmektedir. Migren ve kronik baş ağrılarında sadece kısa süreli değil uzun süreli de ağrı kesici özellik taşıyan Arveles önemli bir ağrı kesicidir. 

6 – Hamilelik Döneminde Arveles Ağrı Kesici Kullanılır mı?

Arveles içeriğindeki yüksek orandaki kimyasal maddelerden dolayı şiddetli ağrıları dindirme özelliğine sahiptir. Fakat hamilelik döneminde kullanılması önerilmez.

7 – Diş Ağrısı İçin Arveles Kullanılır mı?

Diş ağrısı ve iltihap kaynaklı diş  sorunlarında Arveles kullanılabilir. Fakat etkisi kısa sürede geçebilir. Bu noktada Majezik kullanmak çok daha uzun süre ağrı giderilmesini sağlar.

8 – Arveles Ağrı Kesici İçersem Adet Kesilmesi Yaşar mıyım?

Ağrı kesici tüketimi birçok kişide adet kesintisine neden olmaktadır. Bu noktada bir kez alarak kesip kesmediği denenmelidir. Eğer keserse adet ağrıları için kullanılmamalıdır. Eğer kesinti yapmazsa bu dönemde çok şiddetli ağrılarda kullanılabilir. Bu noktada adet sancısı ile başa çıkma yolları öğrenilmeli ve bu yöntemlerden uygun olanı alışkanlık haline getirilmelidir.

9 – Emziren Anneler Arveles Kullanabilir mi?

Emzirme dönemi beslenme süreci büyük öneme sahiptir. Bu dönemde annenin aldığı besinlerin büyük çoğunluğu süt ile bebeğe geçer. Bu nedenle Arveles de dahil birçok ağrı kesici kullanımı bu dönemde yasaktır.

10 – Arveles Ateş Düşürür mü?

Arveles keskin bir ağrı kesici olmasının yanı sıra aynı zamanda iyi bir ateş düşürücüdür. Bu yönü ile yüksek ateşli ağrılarda kullanılması iki ayrı ilaç içmekten çok daha etkili olabilir.

11 – Çocuklar Arveles İlacı Alabilir mi?

8 saatte bir alınması önerilen Arveles ilacı , içeriği nedeniyle çocuklar için uygun değildir. Bu noktada doktor önerisi olmadığı sürece çocuklara verilmemelidir. Yaşlı kişilerde ise günde 2 den fazla kullanılmamalıdır.

12 – Arveles Ne Kadar?

Arveles fiyatı 2020 listesi yakın zamanda yenilenirken, reçete ile satılan bir ilaç olup fiyatı 14.27 TL şeklindedir. Reçeteli fiyatı ise sosyal güvence türüne göre değişim gösterirken, hem maliyeti düşürmek hem de yan etkilerinden korunmak için doktor tavsiyesi yani reçetesi ile alınmalıdır. Hastanelerde ampul şeklinde de uygulanan bu ilacın film tablet formu evde kullanıma uygundur. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!