featured

Asgari Ücretliye Kötü Haber! Asgari Geçim İndirimi (AGİ) Ödemeleri Kaldırılıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 asgari ücret zammı belli oldu ve asgari ücret 4.250 TL olarak açıklandı. Asgari ücrette damga vergisi ve gelir vergisinin kaldırıldığı açıklamasından sonra ise Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ödemelerinin ne olacağı merak konusu haline geldi. Prof. Dr. Cem Kılıç’ın yaptığı değerlendirmelere göre; gelir vergisiyle ilişkili olarak AGİ ödemeleri de ortadan kalktı.

Asgari Ücrette AGİ Kaldırılıyor mu?

2022 asgari ücret zammı ile birlikte asgari ücretin 4.250 TL olmasının hemen ardından damga vergisi ve gelir vergisi kesintisi yapılmayacağı da duyurulmuştu. Prof. Dr. Cem Kılıç’ın değerlendirmelerine göre; asgari ücrette gelir vergisi kaldırıldığı için asgari ücretle çalışanlarda AGİ de ortadan kalktı. Bu bağlamda; asgari ücretle çalışanlar artık bekar, evli ya da çocuklu olma özelliğine bakılmaksızın AGİ ödemelerinden yararlanamayacak.

Asgari Ücret Dışında Geliri Olanların Maaşının Bir Kısmı Vergiye Tabi Olacak

2022 asgari ücret zammı ve gelişmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Cem Kılıç, alınan bu kararlarda önemli bir noktaya dikkat çekti. Yeni asgari ücrette, damga ve gelir vergisinin kaldırılması sonucunda; asgari ücret dışında gelire tabi olanların maaşlarının 5004 lira dışında kalan kısmına vergi uygulanacağını dile getirdi.

Örnek olarak; aylık kazancı brüt 8 bin TL olan bir kişinin maaşından 5004 TL düşürülecek ve geri kalan 2.996 TL’lik kısmı vergiye tabi olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!