featured

Astral Seyahat ve Lucid Rüya Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rüyalar kimi zaman gecelerimize renk katarken kimi zamanda bizi korkunç ve tuhaf olayların içerisine sürükleyebiliyor. Her insan uyurken rüya görür ve bazen bu rüyaların sayısı tahmin ettiğinizden de fazla olabilir. Fakat bazen öyle rüyalar vardır ki bu rüyaları açıklayabilmek oldukça güç. İşte astral seyahat ve lucid rüya kavramları da bu tuhaf zamanları tanımlayan terimler olarak ortaya çıkmışladır. Siz rüyalarınızı yönetebildiğinizi düşünüyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Lucid Rüya Nedir ?

Astral Seyahat ve Lucid Rüya Nedir? Lucid rüya, rüyalarını yönetebilecek bilince sahip olma durumudur. Şu bir gerçektir ki bazı insanlar bazı zamanlarda gördükleri rüyaları bilinçaltı etkenlerinin el verdiği şekilde yönetebilme kabiliyetine sahiplerdir. Rüyaların hakimiyetini ele geçirmek kimi zaman eğlenceli sonuçlar doğurabilir. Fakat bir rüyayı tamamen kontrol edebilmek de pek mümkün değildir. Lucid rüyalar genellikle tıp doktorları tarafından beynin otohipnozu olarak adlandırılıyor. Yani her insan belli mertebede bu rüyaları görebilme yetisine sahiptir denilebilir. Bu tip rüyaların sıklıkla görülmesi durumu fiziksel olarak herhangi bir rahatsızlığa yo açmaz fakat ruhsal anlamda kişiyi rüyalara bağımlı hale getirebilir ve asosyallik gibi durumlara yol açabilir. Çünkü önünüzde kocaman bir seçenekler haritası ve pek çok şeyi gerçekleştirebileceğiniz bir evren olduğunu düşündüğünüzde her daim rüyalarda yaşamak isteyebilirsiniz.

Astral Seyahat Nedir ?

Astral Seyahat ve Lucid Rüya Nedir? Astral seyahat kavramı her ne kadar bilim tarafından net bir şekilde açıklanmamış da olsa bu deneyimi yaşadıklarını iddia eden pek çok insan vardır. Astral seyahat uyku ve uyanıklık arasında gelip giden bir zaman skalasına ve farkındalığa sahip olan bir durumdur. Kişi, her şeyin tam anlamıyla farkındadır ve bu durum rüya hali olarak açıklanmaz. Bu eylemin anlamı kişinin uyumakta olan bedenini tamamen bırakıp özgürce hareket edebilmesidir denilebilir. Fakat tıbben ve bilimsel olarak bu durumun herhangi bir kanıtlanmış ya da açıklanabilmiş hali henüz mevcut değildir. İlginizi Çekebilir: Astroloji Hakkında Bilinmesi Gereken En Temel Bilgiler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!