featured

Astroloji Hakkında Bilinmesi Gereken En Temel Bilgiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Hemen herkesin, astroloji hakkında temel bilgilere sahip oldukları gibi yanlış bir kanısı vardır. Bazıları astrolojinin genel olarak insan yaşamına etkisi olduğunu kabul edip, buna göre yaşarken; bazıları ise bunun tamamen bir saçmalık olduğu düşüncesindedir. Astroloji, ne kadar bir gök bilimi olarak bilinse de; temelde bir enerji bilimidir. Çünkü astrolojiyi oluşturan her temel birim, içerdiği enerji sayesinde diğer birimleri etkilemektedir.
Astrolojinin 7 Temel Bilgisi1 – Güneş Burçları Astrolojiye göre, her kişi doğduğu güne göre bir güneş burcundan etkilenmektedir. Astrolojinin temelinde 12 adet güneş burcu bulunmaktadır. Güneş burcu belirlenirken doğum tarihi ve saati dikkate alınır.

Güneş Burçları
21 Mart ile 19 Nisan arasında bir tarihte doğmuşsanız Koç,20 Nisan ile 20 Mayıs arasında doğmuşsanız Boğa,21 Mayıs ile 20 Haziran arasında doğmuşsanız İkizler,21 Haziran ile 22 Temmuz arasında doğmuşsanız Yengeç,23 Temmuz ile 22 Ağustos arasında doğmuşsanız Arslan,23 Ağustos ile 22 Eylül arasında doğmuşsanız Başak,23 Eylül ile 22 Ekim arasında doğmuşsanız Terazi,23 Ekim ile 21 Kasım arasında doğmuşsanız Akrep,22 Kasım ile 21 Aralık arasında doğmuşsanız Yay,22 Aralık ile 19 Ocak arasında doğmuşsanız Oğlak,20 Ocak ile 18 Şubat arasında doğmuşsanız Kova ve19 Şubat ile 20 Mart arasında doğmuşsanız Balık burcuolursunuz.
2 – Doğum Haritası
Her kişi doğduğu anda yıldızların ve gezegenlerin galakside sıralanış ve diziliş biçmi farklılıklar gösterir. İşte, bu dizilim, kişilerin doğum haritası olarak adlandırılır. Doğum haritası, kişiliklerin belirlenmesinde büyük öneme sahiptir. Doğum haritası belirleme sırasında doğum tarihi, saati ve doğum yeri / konumu belirtilmelidir.
3 – Elementler
  Doğada bulunan Hava, Ateş, Toprak ve Su elementleri, güneş burçlarının sınıflandırılmasında ve her elementin doğal özelliğine göre kişilik özelliklerinin belirlenmesinde etkiye sahiptir. İkizler, Kova ve Terazi Hava Burcu olması özelliği ile daha kaygısız, konuşkan, meraklı ve entellektüel kişilik özelliklerini taşır. Yay, Aslan ve Koç Ateş Burcu olması özelliği ile pozitif, iddialı, enerjik ve cesur olma özellikleri ile tanınırlar. Balık, Yengeç ve Akrep Su Burcu olması özelliği ile daha anlayışlı, duygusal ve yaratıcı olma özellikleri ile tanınmaktadır. Boğa, Oğlak ve Başak Toprak Burcu olması ile daha temkinli, güvenilir ve sabırlı olma özellikleri ile tanınmaktadır.
4 – Gezegenler
Her burcun bir de kendisini yöneten gezegeni bulunmaktadır. Çünkü gezegenler, bazı dönemlerde özel dizilimlere sahip olarak, o dönemde doğan kişilerin enerjilerini etkilemektedir. Koç burcu Mars, Boğa burcu Venüs, İkizler burcu Merkür, Yengeç burcu Ay, Aslan burcu Güneş, Başak burcu Merkür, Terazi burcu Venüs, Akrep Burcu Plüton, Yay burcu Jüpiter, Oğlak burcu Satürn, Kova burcu Uranüs ve Balık burcu Neptün gezegeni tarafından etkilenmektedir.
5 – Evler
Astrolojinin temelinde ev adı verilen hayat alanları vardır. Kişi, doğduğu anda yaşadığı koşul ve konuma sahip olarak birinci evine sahip olur. Yaşanılan ortamın gezegenler tarafından zaman zaman etkilenmesi sonucunda yeni evler ortaya çıkar. Her bir ev, kişinin yaşamındaki farklı bir alanı ifade eder.
6 – Yükselen
Kişinin doğum tarihi ve saati dikkate alınarak hesaplanan ve bulunan yükselen burcu, kişinin doğduğu anda ufuk çizgisinde yükselişe geçen burç anlamını taşır. 2 saatte bir yükselen burcu değişikliği görülmektedir. Bu nedenle, kişinin yükselen burcunu etkileyen şey çok büyük etkiyle doğduğu saattir
7 – Ay
Astrolojinin önemli bir parçası olan ve dünyamızın uydusu olan ay, hemen herkesin hayatında önemli bir yere sahiptir. Dünya etrafındaki hareketleri, doğulan tarih ve saatteki konumu, bir karar alınacağı zaman galaksideki konumu, kişinin hayatı üzerinde büyük etkiye sahiptir. Özellikle dolunay dönemleri, kişiler üzerinde daha stresli bir dönem izlenmektedir. Bu dönemlerde kişiler arası ilişkiler daha gergindir.
BAKINIZ: Hangi Burç Nasıl Sevgili Olur?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!