featured

Avusturya Hallstatt Gezi Rehberi | Avusturya Hallstatt Nerede, Avusturya Hallstatt Turu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avusturya Hallstatt gezilecek noktalar sayesinde, dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan Avusturya’yı tanıma şansı bulabilirsiniz. Büyülü bir yer olarak adlandırılan Hallstatt Salzkammergut bölgesinde bir köy olarak tanınıyor.

Görenleri hayret ve hayranlık içerisinde bırakan bölge, aslında tuz üretim merkezi olarak da biliniyor. UNESCO Dünya Mirasları arasına giren köy, güzelliğini bu listeye girebilmesi ile de kanıtlamaktadır. Avusturya Hallstatt gezilecek noktalar sayısının bir hayli fazla olması ise, turistleri mıknatıs gibi adeta kendisine çekiyor.

Hallstatt Avusturya Gezilecek Noktalar Arasında Yer Alan Göller Yöresi

Günümüzde Viyana, Salzburg, Prag ve Cesky Krumlov üzerinden genellikle Hallstatt’a turlar düzenleniyor. Günübirlik çok çeşitli turların bulunması, Avusturya halkının ve yabancı turistlerin bu bölgeyi gezebilmesine imkan sağlıyor. Avusturya Hallstatt gezilecek noktalar sayıca oldukça fazla olduğu için her yıl bölgeye milyonlarca turist akın etmiştir.

Turistlerin bu bölgeye akın etmesi ise, kasabanın ekonomisini giderek artırmış ve bölgenin kalkınma sürecini hızlandırmış. Olanakları bir hayli fazla olan Hallstat’ın gezilebilecek yerlerinden ilki hiç kuşkusuz Göller Yöresi. Avusturya’nın batısında, Salzkammergut bölgesinin içerisinde Hallstatt’ı çevreleyen bu göl kasabaya bambaşka bir görünüm vermekte.

Avusturya Hallstatt köyü gezilecek yerler arasında yer alan Göller yöresi ve etrafı gezildiğinde, sokakların güzelliği ve doğal güzelliğin bu kadar başarılı korunabilmesi hayranlık içerisinde bırakıyor. Dağlarla sarılı bu harika alan, aynı zamanda mimarisi ile de adeta büyülüyor. Her mevsim ayrı bir güzelliği olan Hallstatt, bir kere gezmeye gelen kişilerin müptelası olduğu ve sonrasında defalarca geldiği yer konumunda. Oldukça küçük bir kasaba olan bu köyü yalnızca yarım saat içerisinde bir uçtan, diğer uca gezebilmek mümkün!

Avusturya Hallstatt Turu Esnasında Salzwelten Tuz Madenini Görmeyi Unutmayın!

Avusturya Hallstatt turu planladıysanız, bu planınıza Salzwelten gezisini eklemeyi de sakın unutmayın! Geçimini genel olarak tuz üretimi ile sağlayan Hallstatt halkı, bu durumu turizm ile de harmanlayarak hayatını idame etmektedir. Bölgede maden turuna, en yüksek bölgeden fünikülerle çıkılıyor. Burada adım adım tuz oluşumunu anlatan rehberler, mağara içindeki tuz oluşumları hakkında dahi bilgi veriyor.

Avusturya Hallstatt bölgesindeki bu gezinin sonunda ise tuz üretiminde yer alan çalışanlar turistlere özel şişelerde tuz hediyesi vererek, turistlerin kalbini kazanıyor. Alp dağlarının karlara bezenmiş bu muhteşem görüntüsü karşısında Salzwelten turu yapmak ve bu tur sonunda manzara eşliğinde akşam yemeğini yemek kusursuz bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.

Avusturya Hallstatt Köyü Mimarisi ile Büyüleyen Evler Ölümsüzleştirilmeli…

Avusturya Hallstatt gezi planınız sırasında gezinizi fotoğraflarla ölümsüzleştirmek oldukça doğru bir hareket olacaktır. Bu noktada köyün içerisinde bulunan ve mimarisi ile büyüleyen evlerinde unutulmaması gerekecektir. Yöresel olarak tasarlanan Hallstatt evleri hem retro hem de modern bir çizgiye sahip olması sebebiyle turistler tarafından büyük dikkat çekiyor.

Evlerin etrafından bulunan rengarenk meyveli ve çiçekli ağaçlar mavinin ve yeşilin buluşmasını, diğer renklere boyuyor. Burada oluşturulan ahşap banklara oturarak gözlerinizi kapatmanız ve huzuru koklamanız, Hallstatt, Austria gezisinde mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

Hallstatt’ın Nefes Kesen Noktası: Skywalk

Avusturya Hallstatt kış ve yaz aylarında ziyaret edebileceğiniz bir diğer yer Skywalk’tır. Hallstatt’ı ayaklar altına alınan bu yer hem kasabayı hem de gölü kuşbakışı izleme fırsatı sunabilecektir. Dünya Mirası Manzarası olarak da anılan Skywalk, üçgen bir camdan oluşan pencerelerin bulunduğu bölgedir.

Bu camın arkasından yeşili, mavi ve diğer canlı renk tonlarını gözlemleyebilmek adeta nefes kesicidir. Avusturya Hallstat gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alan Skywalk’ın manzarası ve verdiği huzurun keyfini çıkarmak gereklidir.

Avusturya Hallstat Köyünün Neo Gotik Kilisesi…

Avusturya Hallstatt köyünün gezilebilecek bir diğer noktası ise fotoğraflarda görünen Evangelist kilisesidir. Kasabanın merkezinde ve gölün hemen yakınında yer alan kilise 1863 yılında inşa edilmiştir. Kilisenin Neo Gotik bir mimariye sahip olması tüm turistleri kendisine çekebilmesini sağlıyor. Bu kilise özellikle yaz aylarında birçok ünlü müzisyenin konserlerine de ev sahipliği yapabilmektedir.

Avusturya Hallstatt Evangelist kilisesinin yakınlarına kadar geldiğinizde yapılması gereken bir diğer aktivite, göl kenarında tekne ile geziye çıkmak olacaktır. Bölge halkı buradaki doğayı koruyabilmek adına mazotlu cihazları değil elektrikli tekneleri kullanma kararı almıştır. Ya da yüzmek isteyen turistler bu masmavi ve temiz sularda yüzme fırsatı da bulabileceklerdir.

Hallstatt Köyüne Gidilmişken Obertraun’a Uğramamak Olmaz!

Avusturya Hallstatt köyünde gölün tam güney kıyısında bir kayak merkezi olan Obertraun bulunmaktadır. 30 kilometrelik pisti olan ünlü kayak merkezi, Avusturya’nın en uzun kayak pisti olarak da bilinmektedir. Göl kıyısı üzerine konumlandırılmış Obertraun yalnızca kayak merkezi olarak değil, kıyı boyunca bisiklet ve yürüyüş rotaları oluşturabilmek içinde tercih edilebiliyor.

Avusturya Hallstatt köyü diğer Avrupa ülkeleri gibi minyatür bir köy meydanına sahiptir. Kilisenin hemen önünde yer alan bu meydanda kocaman bir dikilitaş, oturmak için kafeler, birbirinden güzel evler ve alışveriş yapabilmek için oluşturulmuş dükkanlar bulunuyor. Özellikle yaz ve bahar aylarında bu meydanda konser, Krampus Run gibi türlü etkinlikler düzenlenmektedir. Noel yaklaştığı dönemde ise bu bölge şenlik tadında pazarlara tanık olmaktadır.

Avusturya Hallstatt Nerede, Ne Yenir?

Avusturya Hallstatt nerede konusuna yanıt verildikten sonra, burada nelerin tadılması gerektiğinden bahsedilmesi gereklidir. Bölgede mutlaka tadılması gereken en önemli lezzet, taze göl balıklarıdır. Pek çok lokanta ve restoranın bulunduğu Avusturya Hallstatt bölgesinde taze göl balıkları ızgara olarak hazırlanmakta ve lezzeti ile adeta damak çatlatmaktadır.

Bu besinin dışında, bu küçük köy kasabasında tüm dünya mutfaklarına ait lezzetlerin bulunulabilmesi mümkün olacaktır. Bu küçük köyde Türk dönerine rastlayabilmekte mümkündür. Türk lezzetlerinden biri olan dönerin Hallstatt aşçıları tarafından uyarlanarak hazırlanması, döneri mutlaka denenmesi gereken bir yemeğe dönüştürüyor.

Avusturya Hallstatt Hava Durumu

Avusturya Hallstatt bölgesi genellikle sıcak ve ılıman iklim koşullarına sahiptir. Bölgede 4 farklı mevsim yaşanırken en soğuk ay Ocak- Şubat, en sıcak ay ise Temmuz- Ağustos olarak bilinir. Ocak ayında ortalama -5.7 derecelere kadar düşen sıcaklık Temmuz ayında 15 dereceye kadar yükselebilecektir. Kışı ve yazı ayrı ayrı güzel olan Hallstatt köyü, 4 mevsimde manzarası sayesinde ziyaret edilmekte ve turistleri kendisine hayran bırakmaktadır.

Avusturya Hallstatt Nasıl Gidilir?

Avusturya Hallstatt nasıl gidilir sorusuna ise havayolu ulaşımının tercih edilmesi gerektiği yanıtı verilebilecektir. Bu bölge ile Türkiye arasındaki uzaklık yaklaşık 2.454.6 km’dir. Havayolu ile bile yaklaşık 3-4 saatte varılabileceği için, diğer ulaşım türlerinin seçilebilmesi neredeyse olanaksızdır. Türkiye’den Hallstatt’a direkt giden bir uçuş ne yazık ki bulunmamaktadır. Türk turistlerin bu bölgeyi görebilmesi için ilk olarak Avusturya’nın Viyana, Prag ya da Salzburg’a ulaşım sağlaması gereklidir.

Daha sonra buradan karayolu ile bölgeye ulaşım sağlanabilecektir. İstanbul’dan Avusturya bölgesine gidebilmek için alınan uçak biletleri ise oldukça uygundur. Fiyat içeriği ise ortalama 120-250 dolar aralığında değişiklik göstermektedir. Tatili planladıktan sonra hemen uçak biletinin alınması ile çok daha uygun fiyata tatil oluşturabilmek mümkün olabilecektir. Avusturya Hallstatt otelleri oldukça fazla olduğu için bölgede konaklama sorununun yaşanabilmesi de söz konusu olmayacaktır. Bölgede pansiyon ya da butik otel olarak konumlandırılmış birkaç otel seçeneği bulunmaktadır.

 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!