featured

Ayta Sözeri Kimdir? Kırmızı Oda’nın Keklik’i Ayta Sözeri Hayatı Nasıldır? Ayta Sözeri Aralık Konser Programı Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri ne iş yapar gibi sorular son zamanlarda çokça sorulmaya başlandı. Kendisinin televizyonda sık sık yer alması araştırılmasının temel sebebidir.

Günümüze kadar birçok dizi ve filmde gördüğümüz Sözeri, aynı zamanda programlarda jüri olarak da yer aldı. Zorlu bir hayatı olan Sözeri günümüzde birçok kişi tarafından tanınıyor.

YouTube video

Peki Ayta Sözeri kimdir sorusuna cevaben kendisini daha yakından ve ayrıntılı tanımak ister misiniz? İşte Kırmızı Oda’nın Keklik’i Ayta Sözeri hakkında merak ettikleriniz…

Ayta Sözeri Kim? Ayta Sözeri Kimdir Biyografi Bilgileri

Ayta Sözeri hakkında verilecek bilgiler internette oldukça kısıtlıdır. Kendisi hakkında çok sayıda bilgiye erişmek adına röportajlarına ve söylediklerine dikkat etmek gerekiyor.

1- Ayta Sözeri Gerçek Adı Ne? Kırmızı Oda Keklik Aslında Kim?

Güncel olarak Kırmızı Oda’da Keklik karakteri ile izleyiciler önüne çıkan Sözeri hakkında merak edilenler oldukça fazla.

Keklik karakteri aslında Ayta Sözeri olarak biliniyor. Fakat Ayta Sözeri’nin kullandığı bu isim gerçekten kendi ismi mi yoksa mahlası mı bilinmemektedir.

Farklı bir ismi varsa da bu kendisi tarafından duyurulmamış, bir bilgi paylaşımı farklı kaynaklar aracılığıyla da yapılmamıştır.

2- Ayta Sözeri Kaç Doğumlu? Ayta Sözeri Kaç Yaşında?

Başarılı oyuncu ve şarkıcı Ayta Sözeri, 31 Mart 1976 yılında dünyaya geldi. Günümüz itibariyle kendisi 45 yaşındadır.

Almanya’nın Nürnberg şehrinde doğdu. Sözeri hem Alman hem Türk vatandaşlığına sahiptir.

3- Ayta Sözeri Ne Burcu?

31 Mart doğumlu olması Sözeri’nin burcunun ateş grubunda yer alan Koç olduğunu gösteriyor. Koç burçları; hareketli, enerjik ve oldukça pozitif ruhlarıyla bilinir.

Sözeri’nin de röportajları ve yaptığı işler düşünüldüğünde tam bir Koç burcunu yansıttığı görülüyor!

Enerjik duruşu, tüm yaşadıklarına rağmen pozitif bakış açısı ve daha fazlası… Onu bir röportajında ya da günlük işlerinde mutsuz görmek oldukça zor.

Aksine tüm konuşmalarında güler yüzlü oluşuyla dikkat çekiyor. Çevresini de bir hayli güldürüyor.

4- Ayta Sözeri Nereli?

Ayta Sözeri 1976 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Anne tarafından ise Çerkes olduğu bilinenler arasındadır.

Baba tarafından nereli olduğu konusunda bilgi bulunmamaktadır.

5- Ayta Sözeri’nin Boyu Kaç?

Sözeri hakkında merak edilen bir diğer başlık boyu konusunda oluyor. Normale nazaran uzun boylu duruşu izleyicilerin dikkatinden kaçmıyor.

Güzel sesli sanatçı 1,79 cm boyundadır. Bu boy ile ülke boy ortalamasının da üstünde yer alıyor.

6- Ayta Sözeri Kaç Kilo?

Özellikle televizyon programlarında yer almaya başlamasıyla birlikte geçmişe nazaran fiziksel olarak gerçekten çok değişti.

Bu değişim kendisi adına olumlu yönde oldu. İlk göze çarpan ise kilosundaki değişimiydi.

Ayta Sözeri’nin güncel kilosu hakkında net bir bilgi bulunmamakla birlikte, boyuyla orantılı vücuduyla göze çarpıyor.

7- Ayta Sözeri Ne İş Yapıyor?

Ayta Sözeri’nin iş hayatı çok yönlüdür. Kendisi genç yaşlardan itibaren zennelik yapmış daha sonra kendisindeki müzik yeteneğini keşfetmiştir.

Bu yeteneği fark ettikten sonra müzik eğitimlerini tamamlayarak ses sanatçısı oldu.

Sezen Aksu gibi büyük isimlerin vokalliğini yaptı. Bununla da yetinmedi!

Daha sonra oyunculuk kariyerini bir bir tırmanmaya başladı. Gülse Birsel gibi büyük isimlerin filmlerinde ciddi roller aldı.

Televizyonda dizilerde yan ve ana karakter olarak rol almaya devam etti.

Günümüzde Kırmızı Oda Keklik rolüyle de kendisini izlemeye devam ediyoruz. Bununla beraber ‘Benimle Söyle’ gibi ses programlarında jüri üyeliği yapmışlığı da var.

8- Ayta Sözeri Hayatı Hakkında Merak Edilen Diğer Noktalar

Ayta Sözeri’nin hayat hikayesi ile oldukça dikkat çekiyor. Kendisinin Türkiye’nin ilk trans bireylerinden olması ve gösterdiği performans ona dair merakı arttırıyor.

Kendisi, Almanya’da dünyaya geldikten sonra bir süre Almanya’da ailesiyle birlikte yaşamaya devam etti.

6 yaşına geldiğinde, yani 1982 yılında, ailesinin kararıyla Türkiye’ye İzmir’e yerleştiler.

İzmir’de eğitimine başladı ve zorunlu eğitimlerini burada tamamladı.

Üniversite için ise o yıllarda doğrudan  eğitim alamamıştır. Çünkü hayat ona bambaşka kapıların açılmasına sebep olmuştur.

Ayta Sözeri, ilkokul yıllarında cinsiyetine yönelik ilk farklılıklarını hissetmeye başlamış. Verdiği röportajlarda bu farklılığa başta anlam veremediğini de dile getiriyor.

Fakat daha sonra bu hislerini annesiyle paylaşmaya karar vermiş. Annesi tarafından çok da olumsuz bir tepki ile karşılaşmasa da babası bu duruma büyük bir tepki vermiş.

Hatta küçük yaşta babası tarafından evden kovulmuş.

Evden kovulmasının ardından İzmir’de bir eğlence mekanında zenneliğe başlamış.

Çalıştığı mekanda günün birinde solistin gelmemesi onun işine yaramış. Çünkü bir anda kendisini sahnede bulmuş!

Sergilediği performans herkes tarafından beğenilince o da içinde yer alan bu yeteneği fark edip üzerine yoğunlaşmış.

Yaşanan bu olay sonrası İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi kapsamında Türk Sanat Müziği Korosunda müzik eğitimini tamamladı.

İlerleyen yaşlarında fark ettiği bu müzik yeteneği onun Sezen Aksu’nun vokalisti olarak çalışmasını da sağladı.

Burada parlamaya başlayan Sözeri, zamanla oyunculuk yeteneklerini de sergilemeye başladı. Oyunculuğu ve güzel sesiyle bugünlerde dikkat çekmeye devam ediyor.

9- Ayta Sözeri Gençliği Zamanında Değişimi ve Şöhreti Getirdi

Sözeri’nin en çok üzerinde durduğu ve dikkat çektiği konulardan birisi de LGBTT aktivisti olmasıdır.

Çok küçük yaşlardan itibaren hissettiği değişiklik ve dış görünümündeki cinsiyete uygun olmayışı onu farklı yollara sürükledi.

Aslında buna tamamen kendi karar verdi. Üstelik oldukça genç bir yaşta ve o dönemin alışık olunmayan koşullarında bunu başardı.

20li yaşlarında cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu. Artık hissettiği o özgür bedenindeydi. İşte bu yaştan itibaren hayatındaki genel düzen tamamen değişti.

Türkiye’nin ilk trans kadın oyuncusu olarak dizilerde yer aldı. Bu hem kendisi hem de LGBTT bireyleri için büyük bir olaydı. Resmen bir oluşuma ön ayak oldu.

10- Ayta Sözeri Evli mi? Ayta Sözeri Çocuğu Var mı?

Ayta Sözeri hayatı hakkında ne magazinsel olaylarda ne de farklı platformlarda söz konusu olmuyor. Hayatı konusunda oluşturduğu düzen bu gibi konularla anılmasına engel oluyor.

Bu yüzden bazı konular normale nazaran daha çok merak ediliyor. Evliliği, çocuğu olup olmaması da bu konuların başında yer alır.

Fakat Ayta Sözeri evli değildir, herhangi bir çocuğu da bulunmamaktadır.

11- Ayta Sözeri Eski Hali ile İlgili Görsel Var mı?

Trans bir birey olmasından ötürü eski haline dair araştırmalar sıklıkla yapılsa da oyuncu ve ses sanatçısının geçmişe dair herhangi bir fotoğrafı, videosu bulunmuyor.

12- Ayta Sözeri Nerede Sahneye Çıkıyor 2021? Ayta Sözeri Konser Programı | Aralık 2021

Sözeri’nin ses sanatçısı olduğu daha önce de belirtildi. Ayta Sözeri sayesinde geçmişe nazaran daha fazla konseri ile eğlenme imkânını buluyoruz.

Sözeri tarafından İnstagram adresinde duyurulan Aralık ayı konser takvimi ise şöyle:

15 Aralık Çarşamba – Dada Salon/Şişli17 Aralık Cuma – Jolly Joker / Vadi İstanbul18 Aralık Cumartesi – Jolly Joker / Ankara21 Aralık Salı – Özel Gece / Antalya22 Aralık Çarşamba – Türkan Şoray Kültür Merkezi / Antalya24 Aralık Cuma – Jolly Joker / Adana25 Aralık Cumartesi – Jolly Joker / Mersin30 Aralık Perşembe – Grand Hotel / Antalya31 Aralık Cuma – Anemon Hotel / Denizli1 Ocak Cumartesi – Palm Wings Ephesus Hotel / Kuşadası

13- Ayta Sözeri’nin Şarkıları

Gerek filmlerde gerekse filmden bağımsız olarak güçlü sesiyle yorumladığı şarkılarıyla, Ayta Sözeri dikkat çekmeye devam ediyor. İşte ondan dinlemeye doyamadığımız birkaç şarkı ismi:

Büklüm BüklümYanayım YanayımAnılarıma YazıkGülü Susuz Seni Aşksız BırakmamRüyalarda BuluşuruzGittiğinde AnladımGüneşimi Kaybettim

14- Ayta Sözeri’nin Yer Aldığı Dizi ve Filmler

Son olarak Ayta Sözeri’nin yer aldığı film ve dizilere göz atalım. Geçmişten günümüze dek rol aldığı diziler:

Dadı (2000)Hayat Bağları (2000)Arka Sokaklar (2006)Kuzey Rüzgarı (2007)Dudaktan Kalbe (2008)Akasya Durağı (2009)Kahramanlar (2009)Parmaklıklar Ardında (2010)Papatyam (2011)Acayip Hikayeler (2012)Kayıp Şehir (2012)Ulan İstanbul (2014)Paramparça (2015)Yeşilçam (2021)İlk ve Son (2021)Kırmızı Oda (2021)

Bunun yanı sıra filmlerde de rol aldığı görülüyor. İşte Ayta Sözeri filmleri:

Güneşi Gördüm (2009)Teslimiyet (2009)Kukuriku – Kadın Krallığı (2019)Koca Dünya (2016)Aile Arasında (2017)Eltilerin Savaşı (2020)

 2021’de sık sık adından söz ettiren Ayta Sözeri, adını herkese duyurmaya devam ediyor. 2021 yılında en çok konuşulanlar arasında göze çarpanlardan birisi de Yargı dizisi ve oyuncu kadrosu oldu! Yargı Dizisi Oyuncuları Kimler? Yargı Dizisi Kadrosunda Hangi Oyuncular Bulunuyor yazımızdan dizinin oyuncularına dair bilgi edinebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!