featured

Bacteroidales Bakterisi Bağırsak Kanseri Riskini Artırıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bacteroidales Bakterisi Bağırsak Kanseri Riskini Artırıyor

İngiltere’nin Bristol Üniversitesi yaptığı araştırmalarla, bağırsağında Bacteroidales bakterisinin sınıflandırılmamış bir türü olanların, bu bakteriyi taşımayanlara göre %2 ile %15 oranıyla bağırsak kanseri olma riski taşıdığını ortaya çıkardı. Bu da bağırsakta oluşabilecek bir bakteri ya da virüsün bağırsak kanseri oluşumuna etkisi olabileceğini gösterdi.

Bristol Üniversitesi’nin Bacteroidales Bakterisi ve Bağırsak Kanseri Araştırması


Bristol Üniversitesi’nde araştırması olan Dr. Kaitlin Wade tarafından yapılan incelemelerdeki bulgular, İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Ulusal Kanser Araştırmaları Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği kanser konferansında sunuldu.

İlk etapta 4000 kişinin bağırsak floraları ve genetik verileri arasındaki ilişkilerin incelendiği bu araştırmada, 13 genetik versiyonun farklı farklı bağırsak bakterisindeki değişkenlikle ilişiği olduğu kanısına varıldı.

Daha sonra bu inceleme genişletilerek 2000 kişi üzerinde de bağırsak kanseri olma ihtimalleri üzerinde araştırma yapıldı ve incelemelerden alınan neticeler Bacteroidales bakterisini bağırsağında taşıyan kişilerde bağırsak kanserine yakalanma riskinin %2 ile %15 oranında arttığını gösterdi.
İlginizi Çekebilir: Kolon Kanseri Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!