featured

Bahçe Dekorasyonu Fikirlerinden Saksılı Bahçe Sehpası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saksılı bahçe sehpası ile yaşam alanlarınıza farklılık katın, çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken sevdiğiniz çiçeklere bakarak hayallere dalın. El emeğinizi yansıtın, bahçenizde yeni bir tarz oluşturarak hava katın. Bahçenize güzellikler katabilecek saksılı sehpanızın maliyeti az olmakla birlikte yapımı da oldukça kolaydır.

Süre:3 SaatMaliyet: 120Zorluk: Kolay

Malzemeler

1 adet 20×60 cm ebadında plastik saksı10 adet 10×22 cm ebadında ahşap parça4 adet 10×60 cm ebadında ahşap parça2 adet 10×64 cm ebadında ahşap parça4 adet 10×90 cm ebadında ahşap parça4 adet 5×5 cm ebadında 36 cm uzunluğunda ahşap parça2 adet 5×5 cm ebadında 50 cm uzunluğunda ahşap parça3 cm boyunda ahşap çivisi6 cm boyunda ahşap çivisi

Aletler

ÇekiçTestereŞerit metreTutkalZımpara

Bahçe Dekorasyonu Saksılı Bahçe Sehpası Yapım Aşaması

Bahçe dekorasyonu fikirleri arasında oldukça yeni bir tarz olan saksılı bahçe sehpası yapımı oldukça kolaydır. Birkaç malzeme ile rahatlıkla yapabilir bahçenize güzellikler katabilirsiniz.

1- Ahşapların Kesilmesi

Saksılı sehpanızın iskeleti yapım aşamasına geçmeden önce ahşap malzemelerinizi keserek hazırlayın. 10 cm genişliğinde 2 cm kalınlığında ahşap plakadan, verilen malzeme listesindeki boylara uygun bir şekilde ahşap parçalarını keserek hazır edin 120’lik zımpara ile kestiğiniz ahşap parçaları yüzeylerini güzelce temizleyin. Düz bir zeminde hazır olan parçalarınızı ortasında saksı boşluğu kalacak şekilde dizerek yerleştirin.

2- Ahşapların Birleştirilmesi

Ahşapları birleştirmeye başlayarak saksılı bahçe sehpa yapımına devam edelim. Ahşapların dizilimi öncelikle 2 adet 60 santimetre uzunluğundaki parça ile başlanmalıdır. 5 adet 22 santim uzunluğundaki parçalarla karşılıklı gelecek şekilde yerleştirmeliyiz.  İşlemin devamında ise 2 adet 60 santim uzunluğundaki parçalar kullanılmalıdır. Böylelikle sehpamızın üst kısmını oluşturacak ahşap hazır olmuş olacak.

Ahşaplarınızı, yanlarından dışarı taşmamasına dikkat ederek masif ahşap tutkalı ile yapıştıralım. 2 adet 90 santim uzunluğundaki sehpanın sağlamlığını artıran ahşabımızı 3 santimlik ahşap çivisi ile monte edin. Çivileme işlemi sehpanın altında kalarak, sehpanın üst yüzeyinde hiçbir çivi görünmeyecektir. Böylelikle sehpanızda temiz ve pürüzsüz bir yüzey alarak estetik açısından da şık duracaktır. İşlemin devamında ise 2 adet 64 santim ve 2 adet 90 santim boyutlarındaki ahşap parçalarını tutkal ile sehpanın dört tarafına güzelce yapıştırın. Bu işlem sonunda sehpanın tablası bitmiş olacaktır.

3- Bahçe Dekorasyonu Saksının Yerleştirilmesi

Bahçe dekorasyonu yapım aşamasında plastik saksıyı masanın altındaki boşluğa tutkal ile yapıştırarak devam edelim. İşleme devam ederken yapıştırma noktasında dikkatli olmanız gereken nokta, saksının her iki tarafa da paralel olarak yerleştirilme ve masadaki boşluk kısmına plastik kısmın taşmamasıdır. Böylelikle kötü bir görüntünün ortaya çıkmasını engellemiş olacaksınız.

Saksının sağlamlığını artırmak için öncelikle 2 adet 5×5 santim kalınlığında ve 50 santim uzunluğundaki parçaların bir yüzeyine 1,5 santim ölçüsünde 4 adet 6 santimlik olan çiviyi çakmanız gerekiyor. İşleme devam ederken çivilerin 1-1,5 santim dışarıda kalacağını göreceksiniz. Endişe etmenize gerek kalmayacak çünkü bu sayede çiviler saksıyı tutacaktır. Çivileme işlemlerinizi de bitirdiğinize göre öncelikle tutkal ile sonrasında ise yine 6 santimlik çivileri kullanarak saksınızı monte ederek sabitleyin ve sağlamlaştırın.

4- Sehpanın Ayakları

Bahçe dekorasyonu saksılı bahçe sehpası aşamasının son kısmında ise ayak kısımları birleştirmek kalıyor. 4 adet 5×5 santim kalınlığındaki 36 santim uzunluğundaki ahşap parçaları ayak olarak kullanacağız. Birleştirme işlemlerini tutkal kullanarak dikkatli bir şekilde 90 derece durduğundan emin olarak yapıştırmaya gayret edin. Sehpanızın sabit durması ve yamuk durmaması açısından önemli bir detaydır.

unuzla anın tadını çıkarın.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!