featured

Bakın Şu Akıllı Telefonların Yaptıklarına! İşte Telefon Kullanmadığınızda Meydana Gelecek Değişiklikler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı telefonlar, hayatımızı esir alırken aynı zamanda vücudumuzu da esir alıyor. Peki telefon kullanmazsak ne olur?

İş hayatında, okul hayatında hatta sosyal yaşamda bile akıllı telefonlar artık olmazsa olmazımız haline geldi. Yediden yetmişe herkesin elinden düşürmediği telefonlar, iletişim aracı olmaktan çok bir kamera bazen bir not defteri bazen de dünyayı içine alan bir televizyon görevi görüyor.

Tüm hayatımızı ele alan akıllı telefonların vücudunuzda da birçok etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya telefon kullanmazsak vücudunuzda neler değişir? İşte sizler için derlediğimiz ilginç bilgiler…

Korku ve Gerginlik Baş Gösterir

Korku ve Gerginlik Baş Gösterir

Alışılmış bir şeyi anında bırakmak insan fizyolojisi için imkansız denecek kadar zordur. Hayatımızın her alanında neredeyse elimizden düşmeyen telefonları bir anda kullanmadığınızda yaşayacağınız ilk his bir boşluk, sonrasında ise korku ve gerginlik dolu bir ruh halidir. Yapılan araştırmalara göre telefonuna bağımlı olan kişilerin telefon kullanmayı bıraktıklarında depresif ve sinirli olduğu gözlemlenmiştir.

İçinize Kapanabilirsiniz

İçinize Kapanabilirsiniz

Özellikle gün içerisinde telefonunda sürekli sosyal medyada gezen ve ya da oyun oynayanlar için telefon kullanmayı bırakmak daha büyük bir etkiye sebebiyet verebilir. Yapılan araştırmalara göre özellikle telefonunda sürekli oyun oynayan ve sosyal medya turu atan kişilerin telefon kullanmayı bıraktığında psikolojik olarak içe kapanma ve geri çekilme gibi eğilimlere gireceğini göstermiştir.

Her Alanda Teknolojinin Farkını Hissedebilirsiniz

Her Alanda Teknolojinin Farkını Hissedebilirsiniz

Telefonlar, içine dünyayı alan elektronik eşyalardır. Günümüzde artık telefonunuz ile iletişim kurmanın yanı sıra para gönderme ve alma işlemlerini de birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Telefon detoksu yaptığınızda aslında telefonların tüm teknolojik konforu ayağınıza getirdiğini daha net göreceksinizdir.

Zihinsel Gücünüz Daha Etkili Çalışmaya Başlar

Zihinsel Gücünüz Daha Etkili Çalışmaya Başlar

Günümüzün büyük bir zaman diliminde kullandığımız telefonlarınız, aslında tüm zihninizi etkisi altına alıyor ve zihinsel düşünce gücünüzü de azaltmaya başlıyor. Bir süre telefon kullanmayı bıraktığımızda ve zihninizi dinlendirdiğinizde zihniniz daha aktif ve yeni fikirlere açık bir hale gelecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!