featured

Banyo Paspası Ne Renk Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banyo düzeninde görselliğe önem verenlerin, banyo dekorasyonu deyince akla ilk gelen ana karakterlerden biri hiç şüphesiz ki banyo paspaslarıdır. Banyo paspaslar kolay kullanımları olması sebebiyle en çok tercih edilen aksesuarlardandır. Banyo paspaslarının fonksiyonel özelliklerinden bazıları set halinde satılıyor olması, ıslak banyo zemininde kaymadan yürüme imkanı sağlaması ve tüm bunların yanı sıra şık durmalarıdır.Banyo paspası alırken önem verilmesi gereken unsurlardan biri kayma riskini ortadan kaldırması için paspasın zemin tarafına bakan kısmının silikonlu veya yapışkanlı olmasıdır. Banyo zemini geniş ise banyo paspasları yerine banyo halısı tercih edilmelidir. 

Banyo fayanslarınız soluk renkte ise; (nötr tonlar, gri vb.)Paspaslarınızda canlı renkler tercih edebilirsiniz. Tek başına mor rengi hayal edemezsiniz belki ama gri fayans ile uyumuna şaşırabilirsiniz. Yine göz alıcı bir renk olarak kırmızı tonlarını kullanmak belki ortamı daha sıcak bir yere dönüştürebilir. Bu tarz renkleri olan banyolarda paspasların geometrik şekillerde olması örneğin oval bir paspas kullanılması da tercihen ahenk yaratabilir.Modern ahşap tonlarında bir banyonuz var ise;Ahşabın sıcaklığını ön plana çıkaran, huzur veren bir atmosferi yakalamak için zemine sereceğiniz puf puf beyaz bir halı ya da paspas sizi çok mutlu edecektir. Böyle bir banyoda tavsiyelerimizden biri de banyo köşelerine yerleştirilmiş ahşap çubuk parfümler olacaktır.Banyolarınıza değişik bir hava katacağına inandığımız banyo paspasların serilme şekli, yer ve düzeni de önemlidir. Banyo nasıl yerleştirilmeli sorunda ise mesela, Küvetlerinizin önüne sereceğiniz banyo paspasları banyonuzu zarafetini arttırırken kaymayı önleyici bir fonksiyona da bürünecektir. Genel kullanım alanı lavabo önü olanayak havlusu olan tekstil ürünlerini küvetin önüne serdiğimizde bu şıklıktan uzaklaşıyoruz.

Beyaz banyolarda ise;Her renk olur gibi gözükse de en zor renklerden biri beyazdır. Tek başına asaletin simgesi olan beyazın üstüne ne koyarsan olur gibi gelse de bizce öyle değil. En çok kiri beyaz gösterir. Temizliği de en çok beyaz gösterir ve paspası da en çok beyaz gösterecektir. Beyaz banyolara renk tavsiyemiz elma yeşili olacaktır. Yeşilin pozitif enerjisi her banyoya girişinizde sizi saracağı gibi sıcak bir ortam da yaratacaktır.Siyah ve koyu renkli banyolarda, tercihimiz kesinlikle beyaz olacaktır. Siyaha en çok yakışan renk hiç tartışmasız beyazdır. Kırmızı tercih edenler bilmelidir ki banyolarının enerjisini iyice düşürmekte, tam bir karanlık oda efekti vermektedirler. Estetiğe önem verenler bilir ki; renkler her zaman bir unsurun tamamlayıcı öğesidir. Bu sadece banyo paspasında değil, halıda, perdede, koltukta, minderde, tabakta, fincanda her yerde kendini gösterecektir. Estetik dekorasyonun olmazsa olmaz bir parçasıdır. Renkler dekorasyonun mihenk taşlarıdır. Renklerin üstüne koyduğun dekor ne kadar pahalı ne kadar eşsiz olursa olsun ahenk olmadıktan sonra dekor kendini göstermeyecektir.Dekorasyon fikirleriniz için araştırmaktan asla vazgeçmeyin. Dekorasyon para değil uyum demektir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!