featured

Bebek Anne Karnında Neden Ölür? Anne Karnında Bebek Ölürse Anne Hisseder mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebek anne karnında neden ölür? Anne karnında bebek ölürse anne hisseder mi? Anne karnındaki bebek ölümü nasıl anlaşılır? gibi sorular anne adaylarının ve anne olmayı düşünenlerin en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor.

Anne karnındaki bebeğin oluşumu, ölüm sebepleri ve hangi ayda anne karnındaki bebeğin neden öldüğüne dair tüm merak ettiğiniz sorular ve cevapları…

Bebek Anne Karnında Nasıl Oluşur?  Bebek Anne Karnında Neden Ölür?

Bebeğin anne karnında oluşum süreci, kadın ve erkeğin cinsel ilişkiye girmesi sonucunda başlar. Erkekten gelen sperm, eğer kadının rahim tüplerinde oluşmuş yumurta var ise bu yumurta ile birleşir ve yumurtanın döllenmesini sağlar.

Kadının rahminde döllenen yumurta bölünerek çoğalır ve büyümeye başlar. Bu büyüme sırasında rahim duvarı kalınlaşır ve döllenen yumurta rahim duvarına tutunarak fetüs haline gelir ve sağlıklı bir gebelik sürecinde fetüs burada büyüyüp gelişerek bebek haline gelir.

Bebek anne karnında neden ölür? sorusu özellikle gebelikte düşük yaşayan ve düşük yapma korkusu olan kadınların merak ettiği konuların başında geliyor. Eğer gebeliğin 20. Haftasından önce anne karnındaki bebek ölürse bu ölüm “düşük” olarak ifade edilir.

Ancak anne karnındaki bebeğin birçok ölüm nedeni olabilir. Anne sağlığı, annenin yaşı, yaşam şekli, plasenta ve benzeri gibi birçok neden anne karnındaki bebeğin ölüm nedeni olabilir.

Bebek Anne Karnında Niye Ölür?

Anne karnındaki bebeğin ölümünü tek bir nedene bağlamak mümkün değildir. Gebelik döneminde karnındaki bebeği ölen kadınların her birinde farklı nedenler görülebilir.

Kimi bazen bu nedenler annenin fizyolojik özellikleri gibi doğal nedenler olabileceği gibi kimi zaman da annemin gebelik döneminde sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkları olabilir.

6 Haftalık Bebek Anne Karnında Neden Ölür?

6 haftalık bebeğin anne karnında ölmesinde yaygın olarak görülen nedenlerin başında plasenta faktörü geliyor. Plasenta, bebeğin beslenmesini sağlayan ve gebelikte hayati önem taşıyan bir bölümdür.

Plasenta sorunları olduğunda 6 haftalık ve daha hızlı gelişmekte olan anne karnındaki bebek beslenemediğinde ölür. Bu soruna tıp dilinde “Plasenta yetmezliği” adı verilir.

2 Aylık Bebek Anne Karnında Neden Ölür?

2 aylık bebeğin anne karnında ölmesinde en yaygın görülen neden bebeğin plasentadan ayrılmasıdır. Ortalama 8 haftalık olan anne karnındaki fetüs, plasentadan kaynaklanan sorunlardan ötürü beslenemeyebilir ve ölüm gerçekleşir.

Plasenta soruları annenin fizyolojik sorunları nedeni ile olağan bir şekilde gerçekleşebildiği gibi aynı zamanda annenin yanlış yaşam tarzı da etkili olabilir. Özellikle sigara ve alkol kullanımı plasentanın sağlığını doğrudan olumsuz etkiler.

Görülen diğer yaygın bir neden ise genetik faktörlerdir. Anne ve babanın genetiğinde hastalıklar var ise bu hastalıklar anne karnındaki bebeğe de geçebilir ve anne karnındaki bebeğin ölümüne neden olabilir.

Anne Karnında 3 Aylık Bebek Ölümü Belirtileri

Bebek anne karnında neden ölür diye merak eden kadınların birçoğu ölüm sonucunda meydana gelen belirtileri de merak ediyor. Anne karnındaki bebek öldüğünde genellikle aynı belirtiler görülür. Bu belirtiler şöyledir;

– Yoğun kanama,

– Kasık ve bel ağrısı,

– Anne karnındaki bebeğin hareket etmemesi,

– Ani bir şekilde hamilelik belirtileri azalmasıdır.

İlk hamilelik ise anne adayı bebeğin hareketlerini 4 aydan sonra hissedebilir. Bu nedenle de ilk hamilelikte 3 aylık bebeğin ölümünde anne bebeğin hareketlerini çok fazla hissetmeyebilir. Ancak ikinci gebelik ise annenin 3 aylıkken de bebeğin hareketlerini hissetme ortanı yüksektir.

5 Aylık Bebek Anne Karnında Neden Ölür?

Annenin aşırı kilolu olması, yaşının 40 ve üzeri olması ya da annenin çok genç olması anne karnındaki bebeğin ölüm nedenleri arasındadır. Özellikle 5 aylık bir bebeğin bu süreçte akciğerlerinin hızlı bir şekilde gelişme sürecidir.

Dolayısıyla da gebeliğin her döneminde olduğu gibi bu dönemde de sigara kullanımı bebeğe ciddi zarar verebilir ve bu zarar ölümle sonuçlanabilir. Bu nedenler 6 aylık bebek anne karnında neden ölür sorusunun da cevabı niteliğindedir.

Bu sebepler sadece 5 aylık bebeklerde değil gebelik boyunca her ayda anne karnındaki bebeğin ölümüne sebebiyet verebilir.

7 Aylık Bebek Anne Karnında Neden Ölür?

Gebelik döneminde 7 aylık bebeğin ölümü de çok sık görülen bebek ölümleri arasında yer alıyor. Anne karnındaki 7 aylık bebek artık gelişiminin büyük bir kısmını tamamlamıştır. Ancak bu gelişim hızı bebek ölüm oranını düşüren bir etken değildir.

Annenin genetik hastalıkları var ise, plasenta sorunları var ise ya da annenin yanlış bir yaşam tarzı var ise maalesef ki 7 aylık bebeğin anne karnında ölümü söz konusu olabilmektedir. Ayrıca anne karnında enfeksiyon kapan bebek de kaç aylık olursa olsun ölüm riski ile karşı karşıya kalabilir.

Anne Karnındaki Bebeğin Kalbi Neden Durur?

Anne karnındaki bebeğin kalbinin durması hususunda en çok görülen neden göbek kordonunun bebeğin boynuna dolanması ve bebeğin kan dolaşımının durmasıdır. Bu durum özellikle gebeliğin ilk dönemlerinde sıklıkla görülüyor olsa da gebeliğin her döneminde oluşabilecek bir durumdur.

Anne karnındaki bebeğin kalbinin durmasının bir diğer nedeni ise kordonda iltihap meydana gelmesidir. Göbek kordonunda meydana gelen iltihap, bebeğin kalp atışlarını yavaşlatarak kalbinin durmasına neden olur.

Bebek Anne Karnında Neden Zatürre Olur?

Anne karnındaki bebeğin doğrudan zatürre olması mümkün değildir. Ancak hamilelik döneminde eğer anne zatürre olursa bu hastalığın anne karnındaki bebeğe ölümcül etkileri olabilir.

Hamile olan kadın bu dönemde zatürre olursa bu hastalığa “Hamilelik zatürresi” adı verilir. Hamilelik zatürresi sadece annenin değil anne karnındaki bebeğin sağlığını da ciddi oranda tehdit eder.

Anne zatürre olduğunda anne karnındaki bebeğin prematüre doğumu, düşük doğum kilo eşiği ve solunum sorunların meydana gelme olasılığı daha da artar.

Annenin zatürre hastalığı tedavi edilmez ise gebelik düşük ile sonuçlanabilir. Bu sebeple de hamilelikte zatürre şikayetleri yaşadığınızda vakit kaybetmeden mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Anne Karnında Bebek Açlıktan Ölür mü?

Anne karnındaki bebeğin açlıktan ölmek gibi bir durumu söz konusu değildir. Çünkü anne karnındaki bebek, beslenme ihtiyacını kordon ile hem besin hem de oksijen ihtiyacını karşılar. Dolayısıyla da anne beslendikçe anne karnındaki bebek de kordon ile beslenir.

Yaradılış gereği anne vücudu anne karnındaki bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yeterliliğe sahiptir.

Anne Karnındaki Bebek Ölümü Nasıl Anlaşılır?

Anne karnındaki bebeğin ölüm belirtileri her kişiye göre değişebilir. Bu belirtiler annenin fizyolojisine ve bebeğin kaç aylık olduğuna bağlıdır. Eğer hamilelik 2. ve 3. Trimester dönemine gelmiş ise bebeğin öldüğünün en somut belirtisi bebeğin hareketlerinin durmasıdır.

Anne karnındaki bebeğin ölümünü işaret eden diğer belirtiler ise; vajinal kanama, kasık ve bel ağrısıdır. Özellikle gebelik döneminde kanama meydana geldiğinde vakit kaybedilmeden mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Şayet gebelik anne karnındaki bebeğin ölümü ile sonuçlanmış ise anne karnında ölen bebek ne kadar durur mutlaka bilinmelidir ve uzmana başvurulmalıdır. Böyle bir durumda anne sağlığı da tehlikeye girebilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!