featured

Bebeklerin İlk Oyuncakları Nasıl Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebek oyuncakları nasıl olmalı sorusuna sahip olan binlerce aile var. Bebekler eline aldıkları her şeyi ağızlarına götürürler. Hayata gözünü açtıklarında ilk öğrendikleri şey tat alma duyusudur çünkü. Ardından bebekler ikinci ayından itibaren duyu organlarını nasıl kullanacaklarını öğrenmeye çalışırlar. Bebeklerin İlk Oyuncakları Nasıl Olmalı birlikte bakalım…

Bunu iki ayını doldurmuş olan bir bebeğin kendi sesini tanımak için çıkardığı seslerden anlayabilirsiniz. Sesten sonra dokunma ve duyma gibi yetilerini anlamak için ihtiyaçları olabilir. Ebeveynler de bu ihtiyaçları karşılamak adına bebek oyuncakları alarak ilk görevlerini yerine getirirler.

Hatta ailelerin çoğu daha bebekleri doğmadan eğitici bebek oyuncakları arayışına girer ve bunun için alışveriş yapar. Ancak bu alışverişi yapmadan önce bazı soruların yanıt bulması gerekir. Bunlar arasında;

Bebek oyuncakları nasıl olmalı,Bebeklerin ilgisini çekmek için hangi oyuncaklar alınmalı,Bebekler oyuncak ile oynayabilir mi soruları yer alır. 

Bebek oyuncakları denilince aklımıza ilk gelen şey oluyor. Aslında çıngırak dışında alınabilecek harika oyuncak çeşitleri var. Bebek oyuncakları için farklı yaratıcı, kaliteli ve eğitici ürünler istiyorsanız otoys oyuncak çeşitleri sizin için ideal olabilir. 

Bebek Oyuncakları Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek oyuncakları oldukça fazla. Ancak sizin içi hangisi doğru ve hangisi daha güvenli? Sonuç itibari ile oldukça hareketli olan sevgili bebeklerimiz için hem sağlık hem de güvenlik konusunda tedbirler almalıyız. Bunun için de bazı konuları dikkate almalıyız. Bu konular arasında yer alanlar aşağıdadır.

Plastik oyuncaklardan uzak durmalısınız. 

Bebekler oyuncakları ilk olarak ağızlarına götürürler. Bu nedenle plastik ürünler sağlığa zararlı olduğu için bu konuyu dikkate almalısınız.

Tüylü oyuncaklara dikkat etmelisiniz.

Plastik oyuncaklar gibi tüylü oyuncaklar da tehlikelidir. Hatta tüylü oyuncaklar daha tehlikelidir. Kopan tüy parçası bebeğin boğazına yapışıp kalabilir.

Küçük parçaları olan oyuncakları almamalısınız.

Boğulma tehlikesi olduğu için küçük parçalı oyuncakları 3 yaş itibari ile ve oyuncakların üzerinde yazan yaşa göre almalısınız. Küçük parçalı oyuncak ile oynayan 3 ya üstü çocuklar için de oyun sırasında bir kişi daima yanında olmalı. 

Keskin ya da sivri detayları olan oyuncakları tercih etmeyin.

Oyuncağı almadan önce elinize alıp iyice kontrol etmeyi unutmayın. Eğer internetten alacaksanız özellik ve detaylarını okumadan alışveriş yapmayın.

Bu başlıklar gene olarak boğulma tehlikesi ile alakalıdır. 0-3 ya arası en büyük tehlikelerden biri boğulmadır. Dikkat edilmesi gerekenleri ele aldıktan sonra bebek oyuncakları nasıl olmalı konusunu tekrar ele alalım.

Bebek oyuncakları sağlam olmalı.Eğer kitap gibi kâğıt gerektiren oyuncaklar alacaksınız, su ile temas edilince erimeyen maddeden yapılmış olan yumuşak ciltli olanları tercih etmeye çalışın.Eğlenmesini sağlayacak oyuncaklar tercih edin.Hareket etmesini sağlayan oyuncakları seçin. Hareket eden bebek gelişim olarak hızlı bir evre kat eder. Bu tarz oyuncaklar için https://www.otoys.com.tr/ gibi firmaları tercih edebilirsiniz. Yürümeye ve emeklemeye yardımcı olan otoys oyuncak çeşitleri seçim yapmanızı kolaylaştıracaktır. Dokunma ve hissetme yetilerini harekete geçiren ürünler satın almaya çalışın. Dokununca ses çıkaran yumuşak oyuncaklar ilgilerini çekmeyi başarıyor. Renkli olan her şey onlar için çok değerli. Bebekler ilk olarak her şeyi siyah beyaz görürler. Daha sonra renkler ortaya çıkar. Bu nedenle renkli ve eğitici oyuncaklar almalısınız.Uyku bebekler için beslenmeden sonra gelir. Ninnilerimizde geçe uyusun da büyüsün kelimesi anlam itibari ile gerçeklik taşır. Bu yüzden güzel bir uyku için uyku arkadaşı oyuncaklarını asla küçümsemeyin. İyi bir uyku daha iyi beslenme ve öğrenme anlamına gelir. 

Bebeklerin İlgisini Çeken Eğitici Oyuncaklar

Ebeveynler oyuncak konusunda bebeklerinden daha hevesli olabiliyor. Bu nedenle kenarda yığılmış ve oynanmayan oyuncak toplulukları canınızı sıkabilir. Bu nedenle bebeklerin ilgisini çekecek olan eğitici oyuncakları tercih etmeye çalışmalısınız. Bu oyuncak çeşitleri arasında;

Sesli oyuncaklar

Bebekler için ses oldukça önemlidir. Bu nedenle çıngırak gibi sesli ve titreşimli oyuncaklar alabilirsiniz. Çıngırak dışında hayvan sesleri çıkaran oyuncaklar da tercih edebilirsiniz. Ayrıca bebek yatağı içinde yer alan dönenceler uyku konusunda büyük destek veriyorlar. 

Şekilli oyuncaklar

Sivri kenarları olmayan ve boyutları farklı olan şekiller bebekler için harikadır. Bu nedenle bul tak oyuncakları ilk alınan oyuncaklar arasında yer almalıdır. Bebekler büyüyünce bul tak oyuncaklarının yerini puzzle alır. 

Renkli oyuncaklar

Parlak olmayan ve dikkati üzerine toplayan renkler bebeklerin ilgisini çekmekte zorlanmazlar. Bu nedenle renkli toplar, diş kaşıyıcıları, ayıcıklar ve oyuncak bebekler gibi tercih edebileceğiniz binlere oyuncak var.

Hareket etmeye yardımcı olan oyuncaklar

Son zamanlarda oldukça popüler olan ilk arabam, oyun minderi ya da oyun halısı ve yürüyüş arkadaşı gibi yürümeye ve emeklemeye yardımcı olan oyuncaklar hem bebeklere güven kazandırıyor hem de hareket etmelerine yardımcı oluyor.

Işıklı oyuncaklar

Işığın önemi oldukça fazladır. Nasıl güneş doğunca uyanacaklarını zamanla öğrendikleri gibi ışığın kaynağını da öğrenmeye çalışırlar 

Bebekler Oyuncaklarla Oynayabilir mi?

Her döneme özel oyuncaklar vardır ve bebekler ikinci aylarından itibaren oyuncaklara ilgi duymaya başlarlar. Bu nedenle tam zamanında ve kaliteli oyuncaklar ile öğrenme ve eğlenmelerine yardımcı olabilirsiniz.

İlk olarak oyuncakları tutmayı öğrenirler. Ardından dokunmayı ve seslerin nerede geldiğini keşfederler. Bu yüzden oyuncak seçerken eğer bebeğiniz 3 aylık ise üç aya uygun olanları tercih etmeli ve zamanlar oyuncakları değiştirmelisiniz. Sürekli aynı oyuncağın önüne gelmesi bebeğin ilgisinin azalmasını sağlayacaktır.

Sonuç olarak bebek oyuncakları nasıl olmalı sorusunun yanıtını detaylı bir şekilde vermeye çalıştık. Şimdi sıra alışveriş yapmakta! Bebek ile alışverişin zor olduğunu biliyoruz bu nedenle otoys gibi oyuncak firmalarını tercih edip dışarı çıkmadan güvenli bir oyuncak alışverişi yapmanıza yardımcı olmak istiyoruz. Bul tak, ilk arabam, uyku arkadaşı ve daha birçok kategoride satın alabileceğiniz yüzlerce oyuncak için https://www.otoys.com.tr/  adresini tercih edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!