featured

Bedenimi Sevmem, 45 Yılımı Aldı | Geçirdiği Kaza Sonucunda Vücudunda Dördüncü Derece Yanıklar Oluşan Kadın, Hayata Bağlılığı ile Herkese Umut Oluyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sylvia Mac ile tanışın! Kendisi küçük yaşlarda tüm hayatını değiştirecek bir kazaya maruz kaldı. Bu kaza sonucunda vücudunda derin yanıklar oluşan Mac, değişen görünümü sonrasında hayatının karardığını düşündü. Ancak herkesin yapamayacağı bir farkındalığa imza atarak, kendisi gibi kazalarla bedenini yitirenlere umut oldu!

Uzun bir süre yanıklarını gizleyebilmek için her tarafı kapalı olan kıyafetler tercih etmeye başlamış. Yanıklarını gizlemek için verdiği bu mücadele onun günden güne hayatını zorlaştırmış ve artık yaşam enerjisi kalmamış.

Yürümeye Başladığı Sıralarda Kaynar Suyun İçerisine Düşmüş

45 yaşındaki kadın eski dönemlerde sürekli elektrik kesintileri olduğundan annesinin, her zaman bir kova sıcak su sakladığından bahsediyor. Mac, yeni yürümeye başladığı dönemlerde sıcak suyun içerisine düşmüş ve vücudunun büyük bir bölümü yanmış.

Bebeklik döneminde inanılmaz acılar çekmiş ve ne yazık ki bu yanık izlerini geçiren bir tedavi ile karşılaşmamış. Bu süreçte Tıp dünyasının gelişmemiş olduğunu ve belki şimdilerde böyle bir durum olsa, daha olumlu sonuçlar alabileceğini düşündüğünü de belirtiyor. Sırtı, kalçası, göbeği ve hatta ayakları yanan kadın, görünümü nedeniyle arkadaş ortamından dışlanmış. Bu yüzden hep tek başına içe kapanık bir şekilde yaşamaya alışmış.

Yaşadığı akran zorbalıkları sonucunda Sylvia Mac, diğer insanların düşüncelerini umursamama kararı almış. Bu karar onun hayatının bambaşka bir yöne gitmesine vesile olmuş. Ona göre yara ve yanık izlerini kabul etmek, özgüveninin gelişmesini ve bedenini sevmesini sağlamış.

Katıldığı Bir Kampanya Hayatını Değiştirmiş

ShowMySkin ( Cildini Göster) adlı bir kampanyaya katılan kadın, vücudundaki derin yara izlerini göstermekten çekinmemiş. Paylaştığı bu gerçek fotoğraflar sonrasında kampanyanın ilgisini çekmeyi başarmış. Sylvia Mac son olarak farkındalık yaratabilmek için Londra Moda Haftasında podyuma çıkmış.

Sosyal medya üzerinde büyük ilgi gören kadın şimdi, sosyal destek projeleri kapsamında podyuma çıkarak kendisi gibi çıkmazda olan kişilere ilham olabilmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra İnstagram üzerinden yaptığı paylaşımlarla insanların bedenini sevmesi gerektiğini ve ancak bu yolla hayatın güzelleşmesinin mümkün olabileceğini vurguluyor.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!