featured

Beklazon Krem Nedir | Beklazon Krem Mantara İyi Gelir mi | Beklazon Krem Fiyatı 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beklazon krem, pomad, losyon versiyonları bulunmakta ve cilt sağlığı için kullanılmaktadır. Beklason merhem olarak da bilinen bu cilt sağlığı ürünleri çeşitli cilt sorunları için reçete edilmektedir. İstenildiği takdirde eczanelerden reçetesiz olarak da temin edilebilmektedir. Peki, Beklazon krem ne işe yarar? Beklazon krem nasıl kullanılır? Beklazon krem kortizon mu? Beklazon krem fiyatı 2021 nedir? Beklazon merhem, Beklazon pomad ve Beklazon losyon arasındaki fark nedir? İşte, tüm merak edilen yönleriyle Beklazon hakkındaki doğru bilgiler….

Beklazon Krem, Beklazon Pomad ve Beklazon Losyon Arasındaki Fark Nedir?

Cilt sağlığı için kullanılan Beklazon farklı formlarda üretilmektedir. Beklazon pomad; derinin kuru ve pullu olduğu bölgelerde, Beklazon losyon derinin tüylü ya da nemli olduğu bölgelerde, Beklazon krem ise derinin nemli bölgelerinde ve deri üzerinde sızıntı olan durumlarda kullanılır. Kısacası; Beklazon’un tüm formları, aynı cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır ancak sorunlu bölgenin özelliklerine göre krem, losyon veya pomad tercih edilir.

Beklazon Pembe Nedir ? Beklazon Krem Pembe Ne İşe Yarar ?

Beklazon’un farklı formları vardır ve formlardan bir tanesi de Beklazon krem pembe yani Beklazon pomad. Genel olarak tüm formdaki Beklazon, aynı cilt sorunları için kullanılmaktadır. Beklazon krem pembe yani Beklazon pomad da egzama, sedef, yüzde plak oluşumu gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Ancak Beklazon pomad derinin pullu ve kuru olduğu bölgelerde kullanıma uygundur.

Beklazon Losyon Nedir, Ne İşe Yarar ?

Beklazon losyon; egzama, sedef ve alerjik dermatit gibi iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisinde, cildin nemli ve tüylü olduğu bölgelerde kullanılır. Söz konusu sorunlu cilt üzerinde, doğru kullanımda kısa sürede fayda sağlanmaktadır.

Beklazon Krem Nedir ? Beklazon Krem Ne İşe Yarar?

YouTube video

Cilt üzerine sürülerek uygulanan Beklazon krem; sedef hastalığı, egzama, alerjik dermatit, intertrigo, liken simpleks ve yüzde plak oluşu gibi rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. 30 gramlık tüp şeklinde yalnızca eczanelerde satılan bu krem Beklazon mavi ya da Beklazon merhem olarak da halk arasında adlandırılmaktadır. Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi tarafından piyasaya sunulan krem, reçeti veya reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilmektedir. Beklazon’un krem formu cildin sızıntılı lezyonlarında ve nemli ciltte uygulanmalıdır.

Beklazon Krem Nasıl Kullanılır, Ne için Kullanılır?

Çeşitli cilt hastalıkları nedeniyle Beklazon kullanılabilmektedir, harici kullanım içindir, oral yolla alınmaz. Ancak kortizon içerikli bir krem olduğu için bilinçsiz kullanım yapılmamalıdır ve dermatolog tarafından tavsiye edildiği gibi kullanılmalıdır. Genel olarak Beklazon kullanımını gerektiren durumlar şunlardır:

Sedef hastalığı tedavisindeNörodermatoz deri hastalığı tedavisindeSeboreik Dermatit tedavisindePrimer Irritan ile alerjik dermatit tedavisindeFarklı türlerdeki egzama hastalığı tedavisindeAtopik diskoid egzama tedavisindeLiken simpleks tedavisindeIntertrigo tedavisindeDiskoid lupus eritomatozus tedavisinde

Beklazon nasıl kullanılır sorusunun cevabına gelince; öncelikle dikkat edilmesi gereken ilk nokta doktor tavsiyesidir. Beklazon, doktorların tavsiye ettiği şekilde ve dozda kullanılmalıdır çünkü kortizonlu bir kremdir. Ancak kullanım konusunda doktor tarafından bilgilendirme yapılmadıysa şu şekilde kullanılmalıdır:

Sorunlu cilt üzerine ince bir tabaka halinde sürülür ve masaj yaparak yedirilirKremin sürüleceği cil yüzeyi önceden temizlenmelidirİlk kullanımda günde 2 kez uygulanmalıdır, şikayet azaldığında ise kullanım günde 1’e indirilmelidir. Şikayetler son bulunca Beklazon kullanımına son verilmelidirCilt sorununun tekrar etmesi durumunda yeniden günde 2 kez kullanımla başlatılmalıdırDoktor kontrolünde ve bilgisinde günde 3 veya 4 kez kullanılabilmektedirCilt hastalığının 2 ile 4 hafta arasında düzelmemesi durumunda yeniden dermatolog muayenesine gidilmelidir

Beklazon Krem Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kortizonlu Beklazon kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bu krem, pomad ve losyondan maksimum fayda sağlamak için dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

1 yaş altı çocukların kullanımına uygun değildir ve çocuklarda kullanım kısa süreli tutulmalıdır, maksimum 5 gün kullanılmalıdırİltihaplı cilt sorunlarında tedavi edicidirDoktor önerisi olmadan ev gerekmedikçe hamilelerde kullanım önerilmemektedirBeklazon etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlara kullanım önerilmemektedir30 günlük kullanım sonunda fayda görülmezse hekime başvurulmalıdırGöz kapakları için kullanmaya uygundur ancak göze temas ettirilmemelidirGenital bölgede kullanılmamalıdırKullanımdan önce etkilenen bölgeyi temizleyin ve temiz cilt üzerine uygulayın

Beklazon Etken Maddesi ve Yardımcı Maddeler Nelerdir?

Beklazon kremde etken madde; beklometazon dipropiyonat’tır. 30 gram olan krem içerisinde 0.007875 gr beklometazon dipropiyonat (%0.0025) bulunmaktadır. Beklazon’un yardımcı maddeleri ise; alkol, saf su, sodyum hidroksit, vazelin, setostearil, sıvı vazelin, klorkrezol, monosodyum dihidrojen fosfat dihidrat ve setomakrogol’dür. Pek çok cilt sorunu için kullanılan Beklazon kortizon içerikli olduğundan hızlı sonuç vermektedir.

Beklazon Krem Mantara İyi Gelir mi ?

Cevabı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de; Beklazon krem mantara iyi gelir mi sorusudur. Beklazon, cilt üzerinde gelişen mantar enfeksiyonları ile bakteri enfeksiyonlarıyla ortaya çıkan sorunlar için kullanılmaktadır. Dermatit, egzama, enflamasyon, sedef hastalığı, dermatit gibi sorunlar için kullanılan bu krem direkt olarak mantar tedavisi için reçete edilmemektedir. Mantar ve maya bakterilerinin oldukça fazla türü olduğundan ve buna göre tedavide kullanılan kremlerin farklılaşmasından dolayı mantar durumunda önce dermatoloğa başvurmalı, direkt olarak Beklazon kullanımına başlanmamalıdır.

Beklazon Krem Yanık için Kullanılır mı ?

Beklazon pomad, kremi ya da Beklazon losyon yanıklar için değildir ve bu nedenle Beklazon krem yanık için kullanılmaz. Yanık durumu söz konusu olduğunda ilk yapılması gereken; sağlık kuruluşuna başvurmaktır. Çünkü yanığın derecesine göre uygulanacak tedavi de farklılaşmaktadır. Ancak halk arasında yaygın kulanılan yanık kremleri; hametan, silverdin, fucidin, madecassol gibi kremlerdir. Yanığa ne iyi gelir öğrenmek istiyorsanız, yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Beklazon Krem Yan Etkileri Nelerdir ?

Beklazon krem yan etkileri bakımından oldukça zararsızdır. Gereğinden fazla uzun süreli kullanım olmadıkça herhangi bir yan etki görülmemektedir. Oldukça az görülen Beklazon yan etkileri ise şunlardır:

Boğaz ve yüzde şişlikCilt renginde değişimAlerjik reaksiyonDeri altında kanamaCiltte morarmaCiltte kurulukCiltte çizgilenmeCilt yüzeyindeki damarlarda genişlemeİsilikBöbrek üstü bezi hormon salgısında artışDeri döküntüsüÜrtikerSivilce benzeri lezyon oluşumuKaşıntı ve tahriş

Beklazonda Kortizon Var mı ?

Dermatolojik kortikosteroidler olarak adlandırılan ilaç grubuna dahil olan Beklazon kortizonlu bir kremdir. Dolayısı ile Beklazonda kortizon var mı sorusunun yanıtı; evettir ve bu nedenle kullanımında dikkatli olunmalı, uzun süreli olarak kullanımdan kaçınılmalıdır. Bu krem yalnızca doktorun tavsiye ettiği dozda ve şekilde kullanılmalıdır.

Beklazon Krem Fiyatı 2023

Beklazon krem fiyatı 2023 listesine göre 25.63 TL’dir. Bu krem doktorlar tarafından reçete edildiğinde eczanelerden sosyal güvence durumuna göre ücretsiz veya düşük bir ücretle de alınabilmektedir.

Beklazon Yorumları

Cilt sorunları için Beklazon kullanan kişilerin yorumlarına bakıldığında; çok sayıda kişinin memnun kaldığı görülmektedir. Sağlıklı bir derinin ve deri görünümünün geri kazanılmasında etkili olan Beklazon, doğru şekilde kullanıldığında etkisini kısa süre içinde göstermektedir çünkü içinde kortizon yer almaktadır. Beklazon kullananlar egzama ve sedef başta olmak üzere cilt sorunlarından bu krem, losyon ve pomad sayesinde kurtulduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca alerjik cilt problemleri yaşayanlar da Beklazon’dan memnun kaldıklarını dile getirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!