Bepanthen Krem Ne işe Yarar ? Bepanthen Krem Genital Bölge Kararması için İşe Yarar mı? 2023 Bepanthen Krem Fiyat Bilgisi
Bepanthen Krem Ne işe Yarar ? Bepanthen Krem Genital Bölge Kararması için İşe Yarar mı? 2023 Bepanthen Krem Fiyat Bilgisi

Bepanthen Krem Ne işe Yarar ? Bepanthen Krem Genital Bölge Kararması için İşe Yarar mı? 2023 Bepanthen Krem Fiyat Bilgisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bepanthen krem çeşitli sorunları gidermek ya da hafifletmek adına kullanılan bir kremdir. Yapısı itibari ile kişiler arasında merhem olarak da adlandırılır. Bepanthen Krem cilt sağlığı ve bakım problemleri için etkili bir çözümdür.

Bu yazıda neler var?

Ne kadar süre ile hangi koşullarda ve neler için kullanılabileceğini öğrenmek için bu makaleyi okuyanlara detaylı bilgiler veriyoruz. Krem ya da merhem nasıl adlandırıldığı fark etmeksizin, Bayer tarafından üretilen bu kremin faydalarından yararlanmak adına kullanabilirsiniz.

Çocuklarda ve yetişkinlerde Bepanthen krem çeşitleri değişik sorunları gidermek adına gün aşırı kullanılabilir. Fakat kullanım sırasında dikkat edilmesi gereken bazı aşamalar bulunur.

Peki Bepanthen krem ne işe yarar? Bepanthen krem kullananlar nelere dikkat etmeli? İşte bu krem hakkında merak edilen tüm sorular!

1- Bepanthen Krem İçeriği Nedir?

Bepanthen Krem İçeriği Nedir?

İlaç ve kimyasal sektöründe üretilen tüm ürünlerin etken maddeleri istenen sonucu elde etmek amacıyla belirli oranlarda bir araya getirilir. Bu kreminde etken ve yardımcı maddeleri mevcuttur.

Bepanthen kremi içeriği incelendiğinde ilk göze çarpan dekspanthol olmaktadır. Dekspanthol, cilde nüfuz edildiğinde kısa sürede emilerek daha sonra cildin toparlanmasına yardımcıdır.

Aynı zamanda dekspanthol maddesi B5 vitaminini oluşturan ön maddelerden birisidir. B vitamini, cilde oldukça iyi gelen bir vitamindir. Bunun yanı sıra cilt yaralarının iyileşmesinde çok etkili rol oynar.

İkinci etken maddesi klorheksidin hidroklorürdür. Bu maddenin özellikle yara ve cilt sorunlarını kaldırmak adına farklı ürünlerde de bulunduğu bilinir.

2- Bepanthen Krem Ne İşe Yarar? Düzenli Kullanımda Bepanthen Krem Neye İyi Gelir?

Bepanthen Krem, cildin nemlenmesini sağlamak ve kurulukları önlemek gibi cilt bakım problemlerine etki eden bir çözümdür. Aynı zamanda cilde oluşabilecek yara, sıyrık ve çatlaklar için de ideal bir önlem aracıdır. Genel olarak bebeklerin banyosu ve hanımlarda dekolte alanlarına uygulanarak cilt sağlığının korunmasında etkili olan Bepanthen Krem, ayni şekilde hassas ellerde, sivilce tedavisinde de faydalar sağlamaktadir.

Sarımtırak bir yapıya sahip olan ancak temelde beyaz krem olarak görülen bu ürünün işe yaradığı birçok alan prospektüs içinde belirtilir.

Kişilerin hem çocuklarında hem de kendilerinde farklı sorunlara yönelik çözüm bulmak amacıyla bahsedilen bu kremi kullandığı görülür. Sadece kişisel kullanımlarda değil, doktorların da önerileri arasında yer alır.

A- Bepanthen Krem Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Genellikle Bepanthen Krem günde iki kez yarım saat uygulanması önerilmektedir. Ancak ihtiyaca göre ve doktor tarafından verilen talimata göre bu zaman aralığı değişebilir. Sivilce tedavisinde, bebek cilt bakımında veya çok hassas ciltlerde kullanılacaksa bu aralık daha kısa olabilir. Aynca semptomlar yok olduktan sonra kremin kullanmaya devam edilebilmesi de tercih edilebilir.

B- Emzirme Döneminde Meme Yaralarına İyi Gelir

Emzirme Döneminde Meme Yaralarına İyi Gelir

Emzirme döneminde annelerin hormon değişimi ve bebeğin emme hareketine karşı memesinde hassasiyet oluşur. Bu hassasiyet görülür bir şekilde yara oluşumunu da beraberinde getirir.

Ancak Bepanthen krem, emzirme dönemindeki annelere bu konuda yardımcı olmaktadır. Annelerin doktor gözleminde bu kremi kullanarak yaralarını iyileştirmesi en azından daha acısız bir hale getirmesi mümkün.

Fakat emzirme döneminde bebeğinizin meme ile teması olacağından emzirme öncesi tamamen yıkayıp temizlediğinizden, arındırdığınızdan emin olmalısınız. Aynı zamanda doktorunuza danışmadan da kullanmamanız gerekir.

C- Ameliyat Yaralarının Toparlanmasında Etkilidir

Ameliyat Yaralarının Toparlanmasında Etkilidir

Geçirilen ameliyat sonrası dikiş kısmında yara oluşması sık görülen bir durumdur. Enfeksiyona bağlı olarak yara oluşarak kişiye acı verdiği bilinir.

Yaraların toparlanması amacıyla ameliyat olan kişi tarafından müdahalede bulunması gerekir. Bu aşamada doktorunuz tarafından bazı merhem ve kremler önerilir.

Bepanthen krem ameliyat yaralarını iyileştirme konusunda etkilidir. Tamamen iyileştirme meydana getirmese de acıyı en aza indirdiği bilinir.

İçeriğindeki B5 vitamini sayesinde yaraların daha çabuk düzelmesinde ciddi rol oynar.

D- Yatalak Hastaların Sürekli Yatmasından Dolayı Oluşan Yaraları Azaltır

Yatalak Hastaların Sürekli Yatmasından Dolayı Oluşan Yaraları Azaltır

Sanıldığının aksine yaralanmalar ciddi bir olay sonrası oluşmak zorunda değildir. Belki de en zor durumlardan birisi de hareketsizliğe bağlı oluşan yaralardır.

Yatalak hastaların uzun süre hareketsiz kalmasına bağlı olarak oluşan yaraların iyileştirilmesi hastanın acısını biraz olsun hafifletecektir.

Tüm vücuda uygulanmamak kaydıyla, bu yaralara Bepanthen kremi uygulaması yaralı bölgeye uygulatılabilir. Elbette bu aşamada doktor gözetiminde yaraların durumuna göre tercih edilir.

E- Bepanthen Krem Yanıkların Hafiflemesinde, Cildin Toparlanmasında Yardımcıdır

Bepanthen Krem Yanıkların Hafiflemesinde, Cildin Toparlanmasında Yardımcıdır

Bahsedilen bu krem yanmaya bağlı olarak oluşan cilt tahribatını ortadan kaldırmak amacıyla kullanılır. Yanık sonrası ortaya çıkan cildin yapısının bozulması ve acıyı kontrol altına almak adına tercih edilir.

Fakat bu aşamada meydana gelen yanığın derecesi oldukça etkilidir. Üst düzey bir yanık durumu söz konusuysa elbette doktorun önerdiği kremlere öncelik verilmelidir.

Ancak küçük çaplı evde oluşan yanıklara yine doktor gözetiminde olmak üzere kremi uygulayabilirsiniz. Cildinizin yanığa bağlı olarak oluşan cilt yapı bozukluğunu ortadan kaldırır.

F- Sivilce ve Siyah Nokta Lekeleri Tedavisinde Kullanılır

Sivilce ve Siyah Nokta Lekeleri Tedavisinde Kullanılır

Sivilce ve siyah nokta lekeleri çoğu zaman istenmeyen lekelerin başında yer alır. Leke tedavilerinde cildi yenileyici içerik maddelerini içeren ürünler kullanılır.

Bepanthen krem içeriği içerisinde yer alan B vitamini temel cilt yenileyici maddeler içerdiğinden doktorlar tarafından önerilir. Tabi leke durumuna göre daha yoğun içerikli kremler tercih edilebilmektedir.

3- Bepanthen Krem Genital Bölge Kararması için Kullanılır mı?

Bepanthen Krem Genital Bölge Kararması için Kullanılır mı?

Bepanthen krem genital bölge kararması için kullanılabilecek bir ürün değildir. Zira bu ürün vajina çevresinde kullanılmaya uygun bir krem değildir.

Bahsedilen bu kremin cilt yenilemesine bağlı olarak az da olsa renk değişimi yaratır. Bu durumda genital bölge kararmasından şikayetçi olanlar arasında bu kremin kullanılıp kullanılmadığı araştırılır.

Ancak kremin prospektüsünde vajina ve çevresinde uygulanmaması gerektiği kesin olarak belirtilmiştir.

Eğer genital bölge kararması gibi bir şikayetiniz söz konusuysa bu noktada doktorunuza başvurmalısınız. Zira genital bölge çok hassas bir alandır ve kişisel ürün kullanımından uzak durulması gerekir.

4- Bepanthen, Bepanthol Farkı Nedir?

Bepanthen, Bepanthol Farkı Nedir?

Piyasada sürekli Bepanthol ve Bepanthen krem ayrımını görebilirsiniz. Bu kafa karışıklığı yaratmasın. Zira bu iki krem birbirinin aynısını temsil eder.

Eskiden Bepanthen olarak satılan krem zenginleştirilmiş içeriği ile artık Bepanthol olarak satışa sunulur. İkisi de Bayer tarafından güvenilir olarak üretilir.

5- Bepanthen Krem Çeşitleri Neler?

Günümüzde Bepanthen krem olarak birden fazla çeşitte krem satışı gerçekleşmektedir. Bu kremlerin her biri kullanım amacına göre farklılık göstermektedir.

Şikayetinize bağlı olarak kendinize uygun bu kremlerden birisini seçerek kullanabilirsiniz. İşte bahsedilen bu krem çeşitleri;

A- Bepanthen Yanık Kremi Nedir?

Bepanthen Yanık Kremi Nedir?

Bepanthen yanık kremi, dışarıdan gerçekleşen kazalara bağlı olarak ortaya çıkan yanıklar için kullanılan eczane ürünüdür.

Bu kremin yanıkların iyileşme sürecinde yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. İleri düzey yanıklar için tek başına yeterli olmayabilir. Bu yüzden doktor gözetiminde kullanılmasında fayda vardır.

B- Bepanthen Derm Krem Nedir?

Bepanthen Derm Krem Nedir?

Bepanthen Derm krem, nem dengesini korumak adına kişilerin tercih edebileceği ürünlerden birisidir. Kuruyan ciltlerinizi nemlendirmek için kullanabilirsiniz.

Kullanacağınız bu ürün ile 48 saate varan nemlendirmeyi rahatlıkla elde edebilirsiniz. Özellikle kuru ciltlerin memnun kalacağı, yağlı hissinden uzak bir nemlendirmeyi sizlere vaat ediyor.

C- Bepanthen Plus Krem Nedir? Bepanthen Plus Krem Ne İşe Yarar?

Bepanthen Plus Krem Nedir? Bepanthen Plus Krem Ne İşe Yarar?

Bepanthen Plus krem aslında tüm kremlerin birleşimi olarak adlandırılabilir. Zira daha önce bahsedilen Bepanthen krem faydaları için uygulama yapılır.

Bu krem ile sadece bir amacı elde etmezsiniz. Ameliyat yaralarının kapanmasında, lekelerin giderilmesinde kullanım sağlanabilir.

Aynı zamanda nemlendirme özelliğini de sizlere sunar. Bununla kalmayarak cilt sorunlarını en aza indirmek adına etkili formüle sahiptir.

D- Bepanthen Ampul Nedir? Bepanthen Ne İşe Yarar Ampul?

Bepanthen Ampul Nedir? Bepanthen Ne İşe Yarar Ampul?

Bepanthen alışılmışın dışında sadece krem olarak kullanılmaz. Bu ürün ampul şeklinde forma da sahiptir.

Ampul formülündeki bu ürün reçetesiz olarak satışa sunulmaz. Doktor gözetiminde kullanılması şarttır.

Bunun dışında ampul formundaki Bepanthen saçlar için büyük bir vitamin deposudur. Saçların dökülmesini engelleyerek saç formunu en iyi şekilde korumaktadır. 

Cilt bakımı uygulamasından daha çok saç bakımı rutininizde yer verebilirsiniz. 

E- Bepanthen Yara İyileştirici Krem

Bepanthen Yara İyileştirici Krem

Bepanthen krem yara iyileştirici özelliğiyle de krem olarak satılmaktadır. Küçük çocuklarda dahi düşme ve yaralanmaya bağlı olarak oluşan cilt yaralanmalarına iyi gelir.

Kremi sadece yaralanan bölgeye uygulamanız yeterli olur. Bu uygulama sonrası yaraların daha çabuk kabuk tutup iyileştiğini görebilirsiniz.

6- Bepanthen Krem Reçete ile mi Satılır?

Bepanthen Krem Reçete ile mi Satılır?

Bepanthen krem reçetesiz olarak eczanelerde ve internet üzerinde satışa sunulmaktadır. Sadece bazı özel formüller reçeteli olarak satışa sunulabilmektedir.

Bepanthen ampul reçeteli olarak satıldığı bilinen sadece bir formülden birisidir. Ampul halini doktor gözetiminde olmadan kullanmamalısınız.

7- Bepanthen Krem Nasıl Kullanılır? Bepanthen Krem Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?

Bepanthen Krem Nasıl Kullanılır? Bepanthen Krem Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?

Kremi vücudunuzun tamamına uygulamamalısınız. Bu kremi sadece sorunlu olarak gördüğünüz alana uygulamalısınız.

Sorunlu bölge için fındık büyüklüğünde krem almanız yeterli olacaktır. Kremi alana iyice yedirerek yumuşak hareketlerle uygulamalısınız.

Uygulama öncesi alanın temiz ve tamamen kuru olduğuna emin olmalısınız. Çocuklarda kullanımda kremin başka alana yayılmaması için zorunlu koşulmasa da bandaj kullanabilirsiniz.

Gün aşırı kullanım yapabilirsiniz. Günde bir kere kullanım yeterli olacaktır. Kremi kullanmadığınız için diğer gün çift kullanım yapmamalısınız. İlaç gibi her gün kullanım gerekmez.

8- Bepanthen Krem Fiyatı 2023

Bepanthen Krem Fiyatı 2023

Bepanthen krem fiyatı gramajına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Kreminizin boyutuna ve miktarına göre ücretlerine göre alabilirsiniz.

İnternet üzerinden de satışa sunulan bu kremin 30 gramajlık ürünü 122,57 TL olarak sunulmaktadır. Bu fiyat, Mart 2023 itibari ile geçerlidir.

Bepanthen Krem Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

YouTube video
Bepanthen Krem Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Bepanthen krem hakkında merak edilen birçok soru bulunmaktadır. İçeriğinden kullanımına bağlı olarak değişen bu soruları ve cevapları sizler için bir araya getirdik.

Bepanthen Krem Nasıl Uygulanır?

Bepanthen Krem temiz ve kuru bir cilde uygulanmalıdır. Başlangıçta, bir günde iki kez yarım saat aralıklar ile kremin cildinize sürülmesi önerilmektedir. Ancak daha sonra bazı cilt durumları, bu kullanım aralığını değiştirebilecektir. Örneğin, sivilce tedavisinde daha az bir aralık uygulanacaktır. Aynca bebeğinizin cildini bakarken daha sakin ve hassas davranman gerektiğini unutmayarak dikkatli olmalısın.

Hangi Durumda Bepanthen krem Uygulanmalıdır?

Bepanthen krem ciltteki kuruma, çatlamalara ve sivilcelerin tedavisine etkilidir. Cildinizdeki herhangi bir problemler için gibi diğer cilt durumlarında da kullanabilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin cildini nemli tutmak için de güvenle uygulayabilirsiniz. Diğer durumlarda kremin kullanımını sadece profesyonel bir dermatolog tarafından değerlendirmeniz önerilmektedir.

Bepanthen krem Nasıl Depolanmalıdır?

Bepanthen Krem, sıcaklıklar için karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Bepanthen ve Bepanthol Aynı mı?

Evet, ikisi de aynı kremi temsil etmektedir. Bepanthol, Bepanthen’in yeni adlandırılmış halidir. İçerik olarak büyük bir farklılık bulunmamaktadır. Sadece içerik anlamında zenginleştirilmiştir.

Bepanthen Plus Ne İşe Yarar?

Birçok konuda faydası bulunduğunu söylemek mümkün. Bu faydalar arasında; cilt lekelerini azaltma, cilt sorunlarını hafifletme, ameliyat yararını iyileştirir, cildi nemlendirir, cilt bariyerinin sağlamlaşmasında etkilidir.

Bepanthen Ne Vitamini?

Bepanthen vitamin amacıyla tek başına kullanılmaz. Ancak içeriği incelendiğinde B5 vitamini içerdiğini söylemek mümkün. B vitamini cilt için oldukça faydalıdır.

Bepanthen Plus Krem Vajinaya Sürülür mü?

Bepanthen krem vajinaya sürülmemesi konusunda uyarılmıştır. Kremin vajinal dengeyi bozacağı ve enfeksiyon kaptırma olasılığı oluşturacağından kullanılmaması gerekir. Vajinal problemleriniz için doktorunuza başvurmanız gerekir.

Bepanthen Plus Sivilce için Kullanılır mı?

Bepanthen sivilce için kullanılabilir. Sivilcelerin kurumasında etkili olduğu gibi sivilce lekelerini gidermek amacıyla da tercih edilebilir.

Bepanthen Krem Eczanelerde Ne Kadar?

Bepanthen Krem artık piyasada bepanthol adında satılmaktadır. 30 gramlık ürün 127,57 TL olarak satılmaktadır.

Bepanthen Krem Kortizon İçerir mi?

Bepanthen krem kortizonsuz içeriğe sahiptir. Kortizon bazı cilt ilaçlarında kesin olarak bulunur. Bu da istenmeyen yan etkilerini beraberinde getirir. Ancak Bepanthen kremi kullanırken rahatlıkla kullanabilirsiniz, zira kortizon prospektüste belirtilmemiştir.

Bepanthen Krem mi Merhem mi?

En çok tartışılan konular arasında Bepanthen merhem mi krem mi olarak bulunuyor. Aslında krem formülüyle adlandırılmaktadır. Ancak biraz yoğun kıvamına bağlı olarak merhem olarak toplum arasında da sık sık isimlendirilir.

Bepanthen Ampul Yüze sürülür mü?

Bepanthen ampul vitamin deposu olarak bilinir. Bu ampul daha çok saç dökülmesinde kullanılır. Saç dökülmesini durdurmak adına saç diplerinde kullanılmaktadır. Siz de saçlarınızda kullanmalısınız. Cilt kullanımı için doktorunuza başvurmalısınız.

Bepanthen Yanığa Sürülür mü?

Bepanthen yanık için kullanılabilir. Fakat burada yanığın derecesi önemlidir. İleri düzey yanıklarda tek başına yeterli olmayacaktır. Yararın aksine zararı da oluşabilir. Bu yüzden yanığın derecesine göre doktorunuza başvurarak kullanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!