featured

Abonelik Sözleşmesi Nedir? Abonelik Sözleşmesinde Tüketici Hakları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Günümüzde birçok hizmet için sunulan abonelik sözleşmelerinin hukuki mahiyeti ve abonelik sözleşmesi kapsamında tüketicilerin hakları merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu yazımızda abonelik sözleşmesi nedir, tüketicilerin hakları nelerdir konusuna ilişkin tüm detayları sizler için bir araya getirdik…

Abonelik Sözleşmesi Nedir?

Abonelik sözleşmesi, hukuk sistemimiz içerisinde 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmelik ile düzenlenmiştir. En kısa tanımıyla, abonelik sözleşmesi, belirli bir mal veyahut hizmetin tüketiciye sürekli ya da düzenli aralıklarla sunulmasını sağlayan sözleşme olarak tanımlanabilir.

Abone sözleşmelerinden bir nüshasının, fiziken kağıt üzerinde ya da kalıcı veri saklayıcısı vasıtasıyla tüketiciye verilmesi, yasal zorunluluktur. Kalıcı veri saklayıcısı tanımı içinde e-mail, kısa mesaj, CD, disk, DVD, hafıza kartı ve benzeri araçlar sayılabilir.

Belirli Süreli Abonelik Sözleşmesi Nasıl Uzar?

Abonelik sözleşmelerine ilişkin yasal düzenlemelerin yer aldığı 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. madde düzenlemesine göre;

Belirli süreli abonelik sözleşmelerinin içerisine, sözleşmenin belirlenen süre kadar uzayacağına dair hükümler konulamaz. Ancak abonelik sözleşmesinin kurulması anından başlayarak, sözleşmenin sona ereceği güne kadar tüketicinin talep etmesi ya da onay vermesi durumunda abonelik sözleşmesinin uzatılabilmesi ise mümkün olacaktır.

Abonelik Sözleşmesi Nasıl Feshedilir?

6502 sayılı Yasa düzenlemesi uyarınca tüketici, belirsiz süreli ya da süresi bir yıldan daha fazla olan belirli süreli abonelik sözleşmelerini herhangi bir gerekçe göstermek zorunda olmadan ve de cezai şart ödemeksizin dilediği zaman fesh etme hakkına sahiptir.

Süresi bir yıldan daha az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde ise, satıcı ya da sağlayıcı tarafından, kurulan sözleşme koşullarında değişiklik yapılması durumunda da tüketicinin söz konusu sözleşmeyi fesih hakkı bulunur.  

Tüketicinin fesih bildiriminin, kağıt üzerinde ya da kalıcı veri saklayıcısı vasıtasıyla satıcıya veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması fesih için yeterlidir. Bu kapsamda satıcının veya sağlayıcının, sözleşmesinin feshi için abonelik sözleşmenin kurulmasını sağlayan yöntemden daha nitelikli ve ağır koşullar içeren yeni bir yöntem belirlenmesi mümkün değildir.

Satıcı ya da sağlayıcı tarafından, tüketicinin aboneliğine son verilmesi için yaptığı talep doğrultusunda, yönetmelikle belirlenen süreler içinde bahse konu abonelik sona erdirilmelidir. Aksi durumda söz konusu sürelerin bitiminden başlayarak, tüketici mal ya da hizmetten yararlanmaya devam etmiş olsa dahi, bunun karşılığında tüketiciden bir bedel isteminde bulunulamaz.

https://www.youtube.com/watch?v=hefwaLBuW9k

Satıcı ya da sağlayıcı abonelik sözleşmelerinin feshi için yapılacak bildirim ve taleplere dair işlemleri yürütmek için gereken tedbirleri almak ve gerekirse uygun bir sistem kurarak, bu sistemi kesintisiz şekilde açık tutmakla yükümlüdür.

Abonelik Sözleşmeleri Kapsamında Tüketicinin Hakları

Abonelik sözleşmesi kapsamında, tüketicilerin sahip olduğu hakları ise şu şekilde sıralayabiliriz;

Tüketicilerin, mal ya da hizmete dair ödeyecekleri bedel en başta olmak kaydıyla tarafların hakları ve yükümlülükleri abonelik sözleşmesinde ayrıntılarıyla birlikte yer almalıdır.Abonelik sözleşmesinin konusu, bir hizmetin sunulması ise ücretlendirmeye (ön ödemeli hizmetler hariç olmak üzere) ancak hizmetin tüketiciye fiilen sunulması ile başlanabilir.Tüketiciler abonelik devam ettiği sürece,  abonelik sözleşmesi ve taahhütnamenin bir örneğiyle, abone oldukları tarifeye dair ayrıntılara, herhangi bir ücret ödemeksizin erişebilirler.Sözleşme ile aksi kararlaştırılmadıkça faturalandırma dönemi bir aydır ve dönem değişikliği ile birim fiyat artırılamaz.Zamanında ödenmeyen faturalar nedeniyle, tüketiciden ancak devlet alacaklarına öngörülen gecikme zammını aşmayacak oranda bir gecikme faizi uygulanabilir.Tüketicinin açık bir talebi ya da onayı olmaksızın, abonelik sözleşmesi kendiliğinden uzatılamaz.Taahhüt süresi boyunca abonelik sözleşmesi ve taahhütname koşullarında herhangi bir değişiklik yapılamaz.Taahhütlü aboneliğini, taahhüt süresinden önce fesheden tüketiciden ancak yararlandığı indirimler ile cihaz gibi faydaların yalnızca tahsil edilmemiş bedelleri talep edilebilir.  Taahhüt kapsamında, tahsil edileceği belirlenen bedellere ilişkin tahakkuk etmemiş tutar daha düşük ise, tüketici lehine olacak tutar esas alınır.Adres değişimlerinde, yeni yerleşilen yerde aynı nitelikte bir hizmet sunulamayan tüketici herhangi bir bedel ödemeksizin taahhütlü aboneliklerini fesh etme hakkına sahiptir.Tüketici, ödeme bildiriminin ayrıntılarına ücretsiz olarak erişim hakkına sahiptir ve söz konusu bildirimin son ödeme gününden en az yedi gün önce tüketiciye gönderilmesi gereklidir.Tüketici, ödeme bildiriminde bulunan tutarın hatalı olduğu gerekçesi ile bildirimin düzenlenmesinden itibaren bir yıl içinde itiraz hakkına da sahiptir.

Abonelik sözleşmeleriyle ilgili uyuşmazlıkların çözümünde tüketicilerin, uyuşmazlığın parasal değeri göz önüne alınarak Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici Mahkemelerine başvuru hakları vardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!