featured

Bilim Adamlarının İlginç Özellikleri | Bilim Adamlarının Bilinmeyen Özelliklerine İnanamayacaksınız!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim adamlarının ilginç özellikleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Bilim adamları denildiğinde akıllara aslında bilindik karakter özellikleri geliyor. Oysaki bilim adamları da bizler gibi asabi, eğlenceli ve zayıf beyinlerinin sınırlarını anlayamayan kişiliklerden bir tanesi konumundaydı.

Bilim Adamlarının İlginç Hikayeleri

Kimi zaman gülünç kimi zamanda inanılması güç başarılara ulaşan bilim adamları karakter özellikleri ne olursa olsun bugün, büyük bir minnetle hatırlanıyor! İşte o çok tanınmış bilim adamlarının ilginç hikayeleri

1- Nikola Tesla

Bilindiği üzere Nikola Tesla icatları ve alternatif elektrik kaynağı sistemini oluşturması ile tanınan önemli bir mucit. Bilim adamlarının ilginç özellikleri arasında Nikola Tesla’da var. Bilimin tanınmış kişisi 1884 yılında Sırbistan’dan ABD’ye gelmişti. 

Thomas Edison ile çalışmalar yaparak önemli buluşlara imza atan mucit aslında Obsesif Kompulsif Hastalık adı verilen psikolojik bir rahatsızlığa sahipti. Saça, inci küpelere ve biraz kirli görünen hiçbir eşyaya dokunamayan Tesla, zamanla 3 numarasına da takıntı duymaya başlamış. 

Bu 3 numara takıntısını evin etrafında 3 kez dolaşarak atlatmaya çalışan mucit, yemek öncesinde ise tam 18 peçete kullanarak kaşığını ve çatalını parlatmaya çalışırmış.

2- Pisagor 

Bilim adamlarının gerçek hikayeleri içerisinde sırada Pisagor var! Geometrinin babası olarak anılan Pisagor, eski dönemlerde vejetaryenlik felsefesini benimsemiştir. İnandığı felsefelerden bir tanesi ise fasulyeye dokunmamak ve onu yemeyi kesinlikle reddetmekmiş.

YouTube video

Hatta ve hatta ölümü de fasulye yüzünden olmuştur. Bir gece saldırganlar Pisagor’un evine girerek onu öldürmek istemişlerdir. Onlardan kaçan ve bir fasulye tarlasına girmek zorunda kalan Pisagor, sevmediği fasulye tarlasına girmektense ölümü göze almış ve boğazının kesilmesine izin vermiştir.

Bu demek oluyor ki bilim adamlarının ilginç özellikleri, kimi zaman onların ölümlerine bile neden olabilmiş!

3- İsaac Newton

Bilim adamlarının ilginç hayat hikayeleri kısa bilgiler listesinde elbette ki İsaac Newton’a da yer verdik. Yer çekimini keşfetmesi ile tanınan ve dilimize ‘’Newton kanunları’’ olarak pelesenk eden mucit kafaya düşen elma ile daima anılacaktır da… 

Oysaki Newton yer çekiminin farkına elma sayesinde varmamıştır. Sayısız gözlem ve deneyler yapan Newton, bir gün bir elmanın yukarıdan aşağıya doğru dik bir şekilde düştüğünü görür.

Yaptığı araştırmalar sonrasında Ay’ın Dünya etrafında da dönmesinin bu nedenden dolayı olduğu kanısına varan Newton, zamanla aynı kuvvetin yer çekimi olduğu bilgisini edinmiştir.

4- Tycho Brahe

Tycho Brahe bir gök bilimcisi olarak tanınan mucitlerin başında geliyor. 16. Yüzyılda yaşanan Danimarkalı astronot, ilginç yaşamı ve ölümü ile tanınıyor. Bilim adamlarının ilginç özellikleri listesinde yer verdiğimiz Brahe, üniversitede bir düelloya katılarak burada burnunu kaybetmiş.

YouTube video

Evet yanlış duymadınız, burnunu kaybetmiş ve sonrasında protez burun yaptırmış. Çılgın partiler yapmaktan büyük keyif alan Brahe, ne yazık ki bu partiler sonrasında hayatını kaybetti. Yapılan bir parti esnasında Brahe, tuvaleti geldiği için oldukça sıkışmıştı. Ancak görgü kuralları gereğince, sofradan kalkması uygun olmayacaktır.

Tuvalete gitmemek için direnen Brahe, bu nedenle böbrek enfeksiyonu geçirdi ve yaklaşık 11 gün sonrada hayatını kaybetti. Bu bilgi hayatta olmayan bilim adamları hikayeleri arasında belki de en acıklısı…

5- Marie Curie

Bilim adamlarının ilginç özellikleri listesinde radyoaktivite konusunu bulan Marie Curie’de yer alıyor. Hem fizik hem de kimya alanında 2 kez Nobel ödülü almaya hak kazanan tek kadın olan Marie, röntgen aygıtını geliştirmiş ve birçok insanın hayatını kurtarmıştı.

YouTube video

Zengin olmak için değil, insanlara yardımcı olmak için buluşlar geliştiren Curie kazandığı paralarına ise hiç ama hiç dokunmamış. Elde ettiği tüm gelirleri öğrencilere ve kendini buluş yapmaya adayan kişilere dağıtarak onlara destek olmuş. 

Yaşamı boyunca radyumun tıptaki önemine değinmeye çalışan Curie, kendi sayesinde bu element büyük değer kazandığı için radyumu yüksek meblağlardan almak durumunda kalmış. Yüce gönlü ile herkesten tam not alan Marie Curie, buluş yapan bilim insanlarının hayatı noktasında bizden de büyük takdir topluyor.

6- Richard Feynman

Bilim adamlarının ilginç özellikleri listemizde Feynman’ı tanımayan kimse yoktur herhalde! 20. Yüzyılın en verimli ve en başarılı fizikçisi Feynman Manhattan Projesinde atom bombası inşa etmek amacıyla da görev almıştır.

YouTube video

Şakacı ve sorun çıkaran bir kişi olarak tanınan Feynman, söylentilere göre bu projeden sıkılmış ve boş zamanlarında kilitleri kırarak güvenliği ortadan kaldırmaya çalışmış. 

Yalnızca bununla kalmayan Feynman elektrodinamik teorisini geliştirirken çapkınlıklar mı yapmadı, Maya dilinde mi uzmanlaşmadı ya da Türk-Moğol toplumlarının gırtlaktan söyledikleri şarkıları mı ezberlemedi! Kısacası hayatı boyunca komik, eğlenceli ve çapkınlık dolu geçen Feynman başarısı ve dolu dolu yaşantısı ile dönemine damga vuran biri olarak bilim adamlarının ilginç özellikleri listemizde bulunuyor.

7- Paul Erdös

Ünlü matematikçi Paul Erdös’te bilim adamlarının ilginç özellikleri listemizde yer alan mucitler arasında! Kendisini işine adayan ünlü matematikçi hiçbir zaman evlenme ihtiyacı duymamış. 

Sürekli seyahat eden, çalışmalar sürdüren ve ‘’Algılarım açık’’ cümlesini telaffuz eden Erdös, çalışabilmek için kafein kullanmaya başlamış. Uyanık kalmak ve hep daha çok çalışabilmek için kısa zamanda bir kahve bağımlısına dönüşmüş.

Amfetamin hapları ve kafein kullanımı ile günde 20 saat matematik çalışan Erdös, kısa zamanda emeklerinin karşılığını alabilmiş. Günümüzde 1500 makalesi ve ‘’Erdös sayısı’’ bulunan ünlü mucit, günümüz matematikçilerine ışık olması sebebiyle bilim adamlarının ilginç özellikleri listemizde önemli bir konumda yer alıyor. &nbsp

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!