2022 Binance Ne Kadar Komisyon Alıyor?

2022 Binance Ne Kadar Komisyon Alıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance ne kadar komisyon alıyor ? En yüksek komisyonu hangi borsa alıyor? Bunlar kullanıcıların en çok merak ettiği ve buna yönelik seçim yaptığı konulardır. Türkiye, Avrupa çapında en yüksek kripto para yatırımı yapan ülkelerden biridir. Kripto para borsaları da günden güne artan kullanıcı sayısı ile hizmetlerini çeşitlendirerek rekabet avantajı elde ediyor. Peki, minimum komisyon bedeli ile çalışan borsa hangisi?

Binance, 30 gün içerisinde 50 Bitcoin’den daha az işlem gören hacim bölümünde hem piyasa alıcıları hem de piyasa yapıcıları tarafından TL işlemleri kapsamında 0,1 oranında komisyon uyguluyor. Binance’nin kendi para birimi olan BNB ile işlem yapılması durumunda bu komisyon oranı 0,075 oranına düşüyor. Binance, aylık olarak 150 Bitcoin üzerinden işlem hacmi gören piyasa yapıcıları için %0,02 oranında komisyon uyguluyorken piyasa alıcıları için bu oran %0,04 olmaktadır.

Binance Komisyon Değerini Etkileyen Unsurlar Nelerdir?

2022 Binance Ne Kadar Komisyon Alıyor?
2022 Binance Ne Kadar Komisyon Alıyor?

Binance ne kadar komisyon alıyor sorusundan sonra bu komisyonları etkileyen unsurlar nedir de kullanıcılar tarafından çok sık merak edilir. Neredeyse her borsanın işlem hacmine göre uygulamış olduğu komisyon oranı farklıdır. Buradan çıkacağımız yol 30 gün içerisinde yaptığınız işlem ve miktar durumuna göre komisyonların değiştirdiği yönündedir. Ancak ücretlendirmeleri etkileyen faktörlerden en önemlisi piyasa alıcı ve piyasa yapıcı olduğunuzdur.

Piyasa alıcı ve yapıcı olduğunuzu belirleyen iki önemli unsur vardır. Bunlardan ilki piyasa fiyatından emir girerek anında satış gerçekleştiriyorsanız piyasa alıcı olduğunuzu gösterir. Ancak piyasa fiyatından emir girilir ve emir derhal kabul edilmezse bu da piyasa yapıcı olduğunuzu gösterir.

Binance Komisyon İndirimi Nedir?

2022 Binance Ne Kadar Komisyon Alıyor?

Binance komisyon indirimi, kişilerin yapacağı yatırımlarda ve işlem hacimlerinde çok daha düşük tutarlarda komisyon bedelini vermesidir. Referans bağlantılarının sağladığı bu indirimler kişilere göre farklılık gösterir. Herkes maksimum seviyede indirimli komisyon referansı veremez. Ancak referans linklerinin bulunduğu bağlantı üzerinden hesap oluşturursanız spor piyasa koşullarında %20’ye varan komisyon indiriminden faydalanabilirsiniz. Böylece ömür boyu işlemlerinize %20 daha az komisyon ödeyerek daha fazla kazanmayı deneyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 2022 Yılında Gelecek Vadeden Coinler Hangileri? Geleceği Parlak Coinler ile Yatırımınızı Garanti Altına Alın!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!