featured

Bir Hastalık Olsaydınız Siz Hangisi Olurdunuz? İşte Hastalıklara Göre Davranışlar!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hastalıkların belirli belirtileri olur ve bu belirtilere göre sahip olup olmadığınızı anlarsınız. Gözlemleriniz neticesinde aşağı yukarı bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Elbette gerçek tanılamayı bir doktorunuz yapacaktır. Yine de çevrenizin ve kendinizin sizi tanımladığı özelliklere göre belirli hastalıklara erişebilirsiniz.

Nasıl mı?

Bahsedilecek hastalıklara ve kendinizi en iyi yansıtan özelliklere bakın. Böylece eğer bir hastalık olsaydınız hangisi olurdunuz sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

1- Panik Atak

Kapalı alanlara, kalabalığa gelemem. Durduk yere içim içime sığmaz ölecek gibi olurum diyorsanız. Hatta bununla kalmayıp etrafımdakilere de hayatı dar ederim diye düşünüyorsanız panik atak olabilirsiniz.

Anlık gelen kalp atışları ve durmak bilmeyen stres, ağlama krizleri size bu hastalığı getirebilir. Temelinde ters giden bir şeylerin olduğunu çok sık hissedebilirsiniz. Aslında çok ciddi bir durum olduğundan doktora başvurmanız gerekebilir.

2- OKB

Aslında bunu anlatmak için çok da bir şey söylemeye gerek yok. Merdivenleri sürekli sayarak çıkıyor musunuz? Çevrenizde olanların sayısını tekrarlıyor musunuz?

Hatta Masumlar Apartmanı Safiye ile çok mu ortak yönünüz var? Defalarca bir domatesi ya da salatalığı yıkıyor yine de pis olduğunu mu düşünüyorsunuz.

İşte tam da bu sebeplerden ötürü OKB olabilirsiniz.

Tabi bu hastalık sadece temizliğe bağlantılı olarak çıkmıyor; dışarı çıkmadan sürekli fişleri kontrol ediyor ve hatta bir yerlere buna dair not bırakıyorsanız da bu hastalık sizi yansıtıyor olabilir.

3- Sosyal Fobi

Pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte birçok insanda aslında ortaya çıkan bir durum var. O da evcimen oluşumuz.

Fakat siz evde kalmayı çok aşırıya kaçırıyor ölüm kalım meselesi olmasa ne dışarı çıkarım ne kalabalığa girerim diyenlerden misiniz?

Eğer kalabalıktan olabildiğince kaçıyor birden fazla insanın içinde tanıdık olsa bile kendinizi rahat hissetmiyorsanız sosyal fobi sahibi olabilirsiniz.

Sevdiklerinize dünyayı dar etmekten ziyade onlarla dışarıda etkinliklere katılamıyor hatta üzerine bir de bu yüzden trip yiyorsanız, bu hastalığın sizi yansıttığını söylemek mümkün!

4- Kaygı Bozukluğu

Belki de ülkemizde farkında olmadan birçok kişide bulunan hastalıklardan birisidir. Etrafınızdaki insanları kaybetmek, bir sınav için aşırı streslenme ve hatta bu yüzden sınavı kaybetmeyi yaşadınız mı hiç?

Sevdiklerinizi kaybetmekten aşırı korkup bu da yetmiyor gibi onların cenazelerini aklınızda sürekli kurgulayıp ağladınız mı?

Çocuğunuz, eşiniz, anne ve babanız ya da kendinize yönelik çok ciddi olumsuz düşüncelere bağlı kaygınız varsa geçmiş olsun.

Siz tam da kaygı bozukluğu hastalığını yansıtacak bir tipsiniz! Sürekli diken üstünde duran yapısı, olumsuzlukları düşünen şekliyle bir bütünsünüz.

5- Bipolar Bozukluğu

Benim sağım solum belli olmaz, iyi olduğumla iki gün sonra çok kötü olabilirim diyor musunuz? Hatta bunu yaşıyor?

Birçok insanın yaptığı ve beklenen durum yaşanılan duygunun kısa sürede değişmemesidir. Mesela çok sevdiğiniz birisinden 3 gün içinde nefret etmez, 1 hafta sonra tekrar can ciğer olamazsınız.

Ama farkında olmadan ya da farkında olarak kontrolsüz şekilde duygularınızı yönlendiremiyorsanız ve bugün sevdiğinizden yarın nefret ediyorsanız…

Hatta ve hatta bugün çok mutlu, enerjili olup etrafınıza neşe saçıyorken sadece birkaç gün sonra büyük bir depresyon eşiğine geliyorsanız…

İnsanları mutlu etmek bir yana yataktan kalkmaya gücünüzü bulamıyorsanız bununla ciddi bir sorununuz varsa bipolar bozukluk sizi yansıtıyor!

Sürekli değişen ruh halleri, kontrolsüz duygu geçişleri ile tam bir ikizler burcu gibi hareket ediyor olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!