featured

Bir Kişiyi Tanımak İçin Ona Hangi Soruları Sormalısın? İşte, Karşınızdaki Kişinin Düşüncelerini Öğrenebileceğiniz 9 Farklı Soru!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir kişiyi tanımak için neler yapmalısınız? Ne sorular yöneltmelisiniz? İşte detaylar…

Elbette birini kısa bir süre içerisinde tam anlamıyla tanımak neredeyse imkansız. Birini tanımak istiyorsanız, onunla yaşamanız gerekiyor diye boşa dememiz atalarımız… Ancak bazen öyle dönemler oluyor ki, insanlar hata yapmamak için karşısındaki kişinin hayat görüşünün ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Karşınızdaki kişinin hayat görüşünü bazı detaylar sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz. İşte o sorular…

Çocukluğundaki Sen ile Şimdiki Sen Arasındaki Farklar Ne?

Çocukluğundaki Sen ile Şimdiki Sen Arasındaki Farklar Ne?

Bu soru onun çocukluk döneminden şimdiki döneme ne kadar değiştiğini ortaya koyabilecektir. Kişiye bu soruya yönelttiğinizde çocukluk döneminden şimdiye kendini nasıl gördüğünü öğrenebilmeniz mümkün olacaktır. Bu soruyu sorduğunuzda o kişi detaylı yanıt verebilirken, birkaç cümle sonunda sorunuzu geçiştirebilir. Böylece karşınızdaki kişinin içe kapanık mı yoksa dışa dönük mü olduğunu da kolayca anlayabilirsiniz.

Her Gün Fazladan Bir Saatin Olsa Ne Yapardın?

Her Gün Fazladan Bir Saatin Olsa Ne Yapardın?

Ona gün 25 saat olsa o bir saati ile ne yapardın şeklinde bir soru yöneltebilirsiniz. Bu soruya verdiği cevap sizin içinde bir öngörü olacaktır. Çünkü insanların tamamı o fazla kalan bir saat içerisinde yapmaktan en keyif aldığı aktiviteyi söyleyecektir. Uyku cevabı alıyorsanız karşınızdaki kişinin tembel, çalışmak cevabı alıyorsanız bu kişinin fazla çalışkan olduğunu düşünebilirsiniz. Ya da bir aktivite yapacağı yönünde cevap verirse hobilerinin neler olduğunu da öğrenebilirsiniz.

Bir Yeteneğe Sahip Olma Hakkın Olsaydı, Ne İsterdin?

Bir Yeteneğe Sahip Olma Hakkın Olsaydı, Ne İsterdin?

Bu soru oldukça can alıcıdır. Kişi kesinlikle bu soruya en eksik yönü ne ise o yönde cevap verecektir. Bu sorunun cevabının kesinlikle kişide bulunan bir eksiklik doğrultusunda verildiğini göz ardı etmemelisiniz.

Çocukluğuna Ne Öğüt Verirdin?

Çocukluğuna Ne Öğüt Verirdin?

Kişinin şimdiki hayatını ne olarak gördüğünü ve kaybettiği duyguların neler olduğunu anlamak isterseniz bu soruyu sorabilirsiniz. Çocukluğuna güzel öğütler veriyorsa yaşamının rutin ve sakin geçtiğini düşünebilirsiniz. Ancak keskin ve vurgulayıcı öğütler vermesi, şimdiki ya da geçmiş dönemde birtakım sıkıntılar içerisinde olduğunu düşünebilirsiniz.

Anılarını Silmek mi İstersin, Anılarını Biriktirmek mi?

Anılarını Silmek mi İstersin, Anılarını Biriktirmek mi?

Karşınızdaki kişi hayatından çok memnunsa bu soruya olumlu yönde yanıt verecek ve biriktirmek istediğini söyleyecektir. Ancak bu soruya karşılık olarak silmek istiyorum derse, geçmiş yaşantısından hiç memnun olmadığını düşünebilirsiniz.

Seninle Mutluluk Arasındaki Engel Ne?

Seninle Mutluluk Arasındaki Engel Ne?

Bu soru karşınızdaki kişinin düşeceği bir sorudur. Karşınızdaki kişi zaten mutluyum şeklinde bir yanıt veriyorsa, kesinlikle sorun yoktur. Ancak bu soruya uzun uzadıya yanıt veriyorsa o kişi mutsuzdur. Bu kişi ile yakın ilişkiler kurabilmek sizi üzebilir.

Yaşantını Birinin Yaşantısı ile Değiştirseydin Bu Kim Olurdu?

Yaşantını Birinin Yaşantısı ile Değiştirseydin Bu Kim Olurdu?

Yaşantısını birisiyle değiştirmek istediğini söylüyorsa, değiştirmek istediği kişiyi kendisine örnek olarak görüyordur. Bu kişi özellikle ünlü biriyse, örnek aldığı bu kişinin özelliklerini kendisine uygun bulduğunu düşünebilirsiniz. Bizden, söylemesi…

Kendi TV Programın Olsaydı Ne Üzerine Olurdu?

Kendi TV Programın Olsaydı Ne Üzerine Olurdu?

Buda can alıcı sorulardan bir tanesidir. Muhtemelen bu soruya kendisinin en çok ilgi duyduğu konu üzerine yanıt verecektir. Müzik, siyaset, söyleşi vb. vb. Bu soruya verdiği yanıt sayesinde, onun ilgi duyduğu konuları bir kez daha öğrenebilme fırsatı bulabilirsiniz.

Geçmiş Aşklarını Şimdi Olsaydı Yaşar mıydın?

Geçmiş Aşklarını Şimdi Olsaydı Yaşar mıydın?

Bu soruda özellikle ilişki yaşamayı düşündüğünüz kişilere sormanız gereken bir sorudur. Bunun nedeni ise, kişinin geçmiş aşklarını yaşayıp yaşamadığından pişman olup olmadığıdır. Bir insan, yaşadığı ilişkilerden pişmansa halen belirli bir olgunluk seviyesine ulaşamamış demektir. Ancak olgunluk seviyesine sahip olan kişiler, bu ilişkileri yaşadığı için pişman olmadığını önemli tecrübeler edindiklerini söyleyeceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!