featured

Bir Zamanlar Pazar Günlerinin Vazgeçilmezi Olan Unutulmaz 10 Çizgi Film!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocukluğunuz hangi dönemde geçti bilemiyoruz ama çizgi filmler denk gelenlerin şüphesiz dönemini güzelleştiren yapıtlardı.

Hafta sonlarının özellikle her dakikası heyecanla beklenerek rahat rahat izlenen bu çizgi filmler sizi geçmiş huzurlu günlere götürecek.

Yaşadığınız evde sıcak ortamı sağlayan, heyecanla ve merakla izleyip bir döneme damga vuran çizgi filmler ise şöyle:

Jetgiller

Jetgiller

Jetgiller ailesi dönemin en ilgi çeken çizgi filmleri arasında yer alıyordu. Çünkü o günleri değil çok ileri zamanları anlatıyordu.

Ufak bir ailenin başından geçenleri anlatan bu çizgi film hakkında bir de ufak bilgi verelim. Ailenin babası rolündeki karakterin doğum tarihi internette 2022 olarak gözüküyor.

Ve siz hala hayattaysanız demek ki biraz yaşlanmış olabilirsiniz…

Tsubasa

Tsubasa

Her ne kadar çocukların kazanmak kadar kaybetmeyi de bilmesi gerekse de bu çizgi film temelde zorluklara karşı mücadeleyi ve ekip ruhunu ortaya koyuyor.

Rakip kim olursa olsun bir futbolun futboldan çok daha fazlası olduğunu kanıtlayan bu animasyon filminde Tsubasa’nın artistik hareketlerini denemeyen de yoktur!

Riche Rich

Riche Rich

Zengin bir ailenin çocuğu olan Rich, bir köpeği ve evindeki robotlarıyla ünlüydü malumunuz. Her ne kadar diğer çizgi filmler gibi sürekli problemler ve yarış olmasa da onun başına da gelmeyen kalmıyordu tabi.

Taş Devri

Taş Devri

Adını duyduğunuz an kafanızda çoktan şarkısının çalması gerekiyor. Zira bu çizgi film sizi nostaljinin derinliklerine götürecek olmalı.

Taş Devri döneminde geçen ve Fred ile Barni’nin yakın arkadaşlıklarına şahit olduğunuz bu çizgi filmde yeni dönemin eski döneme uyarlamasını görebiliyorsunuz.

İki ailenin başından geçenler ise şaşılmayacak türden değil! Sizi hem güldürecek hem de eğlendirecek türden bir yapıttı şüphesiz.

Tom ve Jerry

Tom ve Jerry

Bir dönemin şanslıları tarafından ‘orijinal’ haliyle izlenen daha sonra farklı kanallar tarafından güncellenen bir kedi fare hikayesi.

Ne kadar güncelleyerek yeniden yayınlasalar da şüphesiz geçmişin yerini hiçbir şekilde tutamadı. Unutulmaz olan eski çizgi film müzikleri de izleyeni huzura sürüklüyordu.

Buggs Bunny

Buggs Bunny

Buggs Bunny zekiliğiyle düşmanlarını alt etmeyi her zaman başarırdı. Kulaklarda hala ‘Imm, naber cinımm?’ cümlesi hala yankılanıyor olmalı.

Aslında bu çizgi film de zamana karşı çok direndi.  Farklı versiyonlarda izlemeye başladık fakat yine eskisinin yerini hiçbir şey tutmadı.

Şirinler

Şirinler

Eski çizgi filmler arasındaki Şirinler’i unutmak mümkün mü? Şirinler minik mavi renkteki küçük dostlarımızdı. Her birinin ayrı bir karakteri olsa da aslında nasıl dost olunabilir olduğunu gösteriyordu.

Öyle ki bu çizgi film zaman zaman beyaz perdede de film haline getirildi. Yeni nesil onları ancak böyle tanıyabildi.

Gargamel ve kötü kedisi Azman tek dertleri olan şirinleri yakalamak için çeşitli planlar yapsa da her defasında elleri boş dönüyordu.

Pokemon

Pokemon

Döneminin en farklı çizgi filmleri arasında Pokemon yer alıyor. 80lerin sonları 90lar döneminde onlara ait öyle bir popülerlik vardı ki herkesin dilindeydi.

Hatta bu yapıta ait oyuncu kartları, tasolar da sık sık satılır çocuklar tarafından oynanırdı. Gerçek üstü olması çocukların ilgisini hepten çekiyordu.

Scooby Doo

Scooby Doo

Scooby Doo ve arkadaşlarının hayaletleri (!) yakalama macerası hepimizi çok etkiledi şüphesiz. Onlar aslında kötülüklerin arkasında hep bir insanın olduğu mesajını da verirdi.

Zekiliğiyle Wilma, yakışıklılığıyla Fred ve unutulmaz dostluklarıyla Shaggy ile Scooby bizlere unutulmaz maceralar yaşattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!