featured

Bisiklet Çeşitleri ile Kendinize Hitap Eden Bisikleti Keşfedin ve Güzelliklerle Kendinizi Ödüllendirin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bisiklet çeşitleri ile bisikletler hakkında bilgi edinin ve bisiklet tercihinizi yaparak maceralara merhaba deyin. Öncelikle bisiklet tercihinde kullanmak istediğiniz yeri belirleyin ve seçeneklerinizi ona göre düzenleyin. Kullanım alanına uygun bisiklet tercih edin ve bisiklet sürüşünüzü keyifli hale getirin.

Adrenaline ya da naif bir gezintiye merhaba demek için bisikletinizi doğru bir şekilde seçin ve hayal olarak yaşadıklarınızı gerçekleştirin.

Bisiklet Çeşitleri Nelerdir?

Bisiklet çeşitleri isimleri ve özellikleri ile kendinize hitap eden bisikletleri keşfetmenize yardımcı olun ve yeni serüvenler için doğru tercih yapmanızı sağlayın. Güzel maceralara, adrenalinlere ve sizi rahatlatacak olan egzersiz amaçlı yapacağınız gezilere eşlik eden yol arkadaşlarınız sizlerle!

1- Yol Bisikleti

Bisiklet çeşitleri isimleri arasında ilk olarak ele alacağımız tamamen performans odaklı olan yol bisikletidir. Kadro iskelet geometrileri ve buna bağlı olarak değişen oturma pozisyonu ve aynı zamanda drop bar gidon yapıları açısından oldukça farklı bir kombindir. Karbon, titanyum, alüminyum gibi farklı kadro materyallerden oluşan ve sadece asfalt yolda sürebileceğiniz bisikletlerdir. Bilinmesi gereken bilgilerden biri de kullanılan kadro materyaller bisiklet fiyatını doğrudan etkilemektedir. Piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz kadrosu alüminyum olup, karbon maşalı yol bisikletleri mevcuttur. Karbon ya da titanyum materyalinden oluşan bisiklet, şüphesiz üst segment sürücülere performans açısından tavsiye edilmektedir.

2- Dağ Bisikleti

Bisiklet çeşitleri arasında dağ bisikleti çeşitleri oldukça dikkat çekicidir. Dişli ve kalın lastikleri, amortisör sistemleri ve agresif geometrik özellikleri ile maceraperestler tarafından ilgi odağı haline gelmektedir. Ayrıca dağ bisiklet fiyatları da sıkça sorulan sorular arasında yerini almaktadır. Lastiklerinin modele kattığı ayrı bir havası bulunmakla birlikte 2.0 ve üzeri olan lastik genişlikleri yüksek yer tutuşu için harika bir özelliktir. Amortisör sistemlerinin esneme mesafesi skalası oldukça fazla olması sayesinde ve yüksek hakimiyet için 780 mm’ye kadar çıkabilen gidonlarına ev sahipliği yapması ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Aynı zamanda hız ve hafiflik için zaman zaman karbon kadroları ile dağda veya bayırda vücut adrenalin açısından en büyük yardımcı ve yoldaşınız olmakla birlikte hem güvenlik hem de konfor açısından kaliteli bir yol arkadaşınız olmaktadır.

YouTube video

3- Katlanır Bisiklet

Bisiklet çeşitleri arasında katlanır bisikletler son zamanların en trend ürünleri arasında yerini almaktadır. Şehir içi ulaşımda ve yer kaplamaması özelliği ile en çok tercih edilen bisiklet türleri arasında bulunmaktadır. Küçük lastik çaplarına sahip olması, kolay katlanması sayesinde kompakt bir forma bürünebilme özelliği ile kişinin hayatında kolaylık sağlayan bisiklet türlerindendir. Araba bagajına rahatlıkla sığabilmekte ve toplu taşıma aracına rahatlıkla adapte olabilen farklı bir tarz olan bisiklet, şehir hayatı için adeta kolaylaştırıcı bir yoldaştır.

4- Cross Country

Bisiklet çeşitleri arasında yerini alan Cross Country dağ bisikleti profesyonel ve amatör kişiler tarafından rahat bir sürüş sağlamakta ve tercih edilmektedir. Mtb türlerinden olup arazilerde iniş ve çıkış açısından vites aralıkları ile sunduğu kolaylık sayesinde macera severler tarafından tercih edilmektedir. Amortisör esneme mesafeleri istisna olmakla birlikte genelde 100-120 mm arasında değişiklik göstermektedir. Cross Country yarışmalarında da harika performans sağlamaktadır.

5- Tur Bisikleti

Bisiklet çeşitleri arasında uzun turlarda kullanılan bisiklet tercihi olmalıdır. Ağırlık ya da hafiflik gibi kaygıları barındırmayan tur bisikleti, kadrolu esnememezlik açısından genellikle chromoly veya çelik olmaktadır. Kombin olarak da oldukça uyumlu olan bisiklet, aksesuar açısından da diğer bisikletler karşısında oldukça zengin donanıma sahiptir. Tur bisikleti çamurluklar, port bagaj, ön/arka aydınlatma gibi donamlara ev sahipliği yapmasının yanında; zil, ön port bagaj gibi artıları da kendinde bulundurmaktadır. Vites aralıkları ise gelende geniş olmaktadır.

6- Şehir Bisikleti

Bisiklet çeşitleri listesinde şık ve sade bir donanıma sahip bisiklet türüdür. Amacınız egzersiz amaçlı hareketliliğinizi artırmak ya da keyif yapıp anı yaşamak veya şehirde daha genel olarak ulaşım sağlamak ise tercihleriniz şehir bisikletinde toplanmalıdır. Diğer bisiklet türleri karşısında oldukça sade ve asgari düzeyde fonksiyonlara sahiptir.

Temel seviyede hizmet sunarak, sizi en iyi şekilde gitmek istediğiniz yere götürmek için iyi bir yol arkadaşıdır. Bisiklet üzerindeki komponentlere bakılacak olursa, zamanımızda aynı segmentte birçok şehir bisikleti bulmak mümkündür.

7- Bisiklet Çeşitleri: Bmx Bisiklet

Bisiklet çeşitleri arasında aksiyon yaşayarak akrobasi yaparak ve ayağınızı yerden kesebileceğiniz bisiklet türüdür. Lastiklerinizi yerden kesmek ve macera yaşamak istiyorsanız sizin için doğru tercih Bmx’dir. Sele yüksekliğinin en alçakta olduğunu gördüğünüz bisiklette, kullanıcıların selede oturduklarını görmek genelde zordur. Çünkü her an ayaklarını yerden keserek bir aksiyon yaşamaktadırlar.

8- Cyclocross Bisiklet

Bisiklet çeşitleri listesinde yerini alan drop bar gidon yapısına sahip Cyclocross Bisiklet karşımıza çıkmaktadır. Darbeler karşısında maşalarının ve kadro mukavemetleri oldukça yüksektir. Bu sayede arazi yollarında agresif sürüşler yapabilirsiniz ve maceralar yaşayabilirsiniz. Alt disiplinler arasında bulunan Cyclocross, kıvraklık açısından da drop barlardan oldukça üstün bir durumdadır.

9- Downhill

Bisiklet çeşitleri arasında sert inişlere ve macera severlere meydan okuyan Downhill, karşımızda. Teker çapının ufak olması nedeniyle hakimiyet kolaylığı sağlamaktadır. Bununla birlikte ufak çaplı 26 jantlı tekerlek hakimiyeti kolaylaştırır mantığı yerini 27,5 ve 29 jantlara bıraktığı da görülmektedir. Sert inişler için kullanılan Downhill ile düz yolda yokuş çıkmak sizi oldukça zorlayabilir. Her çıkışın bir inişi vardır mantığı ile hareket ederek inişteki yaşayacağınız o keyfi düşünerek kendinizi motive edebilirsiniz. Amortisör sayesinde mesafeler karşısında darbeleri absorbe etmeleri diğerlerine göre oldukça başarılıdır ve tercihler arasındadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!