Bitkisel Prospan Öksürük Şurubu Nedir | Çocuklarda ve Bebeklerde Prospan Şurup Nasıl Kullanılır?

Bitkisel Prospan Öksürük Şurubu Nedir | Çocuklarda ve Bebeklerde Prospan Şurup Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitkisel öksürük şurubu kategorisinde yer alan Prospan öksürük şurubu ne işe yarar? Prospan içeriği nedir? Prospan öksürük şurubu zararları nelerdir? Bitkisel Prospan balgam söker mi? Prospan öksürük şurubu nedir, ne için kullanılır? Bebekler Prospan şurup kullanabilir mi? Prospan şurup kaç aylık bebeğe verilir? Prospan öksürük şurubu fiyatı ne kadar? İşte Prospan fiyatı ve bu doğal öksürük şurubu hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Prospan Öksürük Şurubu Nedir?

Bitkisel Prospan Öksürük Şurubu Nedir | Çocuklarda ve Bebeklerde Prospan Şurup Nasıl Kullanılır?

Prospan öksürük şurubu, doğal ve bitkisel öksürük şurupları arasında yer almaktadır. Yetişkinlerde ve özellikle çocuklarda öksürük şikayetinin giderilmesi amacıyla kullanılır. Tıkanan göğüs, öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan bu bitkisel şurup, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış ilk doğal öksürük şurubudur. Prospan’ın distrübütörlüğü ise Türkiye’nin en güvenilir ilaç firmaları arasında yer alan Abdi İbrahim tarafından üstlenilmiştir.

Prospan öksürük şurubu nedir; solunum yolunu rahatlatır temizlemeye, öksürüğü azaltmaya ve sakinleştirmeye yarayan bitkisel bir şuruptur. Bunların gerçekleşmesini sağlayan ise içeriğindeki hedera helix yani sarmaşık yaprağı ekstresidir. İçeriğinde şeker bulunmayan 100 ml Prospan doğal öksürük şurubu olduğu için özellikle aileler tarafından, çocukları için tercih edilmektedir. Prospan şurup kullanımı çocuklarda yapılabilir.

Prospan Öksürük Şurubu Ne İşe Yarar?

Prospan öksürük şurubu temelde; öksürük şikayetinin giderilmesi amacıyla kullanılır. Yapılan araştırmalara göre öksürük vakalarının yüzde 93’ünde etkili olduğu; öksürüğü azalttığı ortaya konmuştur. Genel olarak Prospan öksürük şurubu ne işe yarar sorusunun yanıtı şunlardır:

Göğüste oluşan mukusu inceltir ve parçalar, Solunum yolunu temizler, Öksürüğü azaltır, Soğuk algınlığı nedeniyle oluşan tıkanıklığı açar, Boğaz ağrısı, nezle, bronşit gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılır. Bu hastalıkların neden olduğu semptomları iyileştirir

Bitkisel Öksürük Şurubu Prospan İçeriği

Bitkisel öksürük şurubu Prospan etken maddesi tamamen doğal bitkilerden oluşmaktadır. Prospan içeriği hedera helix folium ekstresidir. Prospan yardımcı maddeleri ise; susuz sitrik asit, potasyon sorbat, sorbitol çözeltisi, arıtılmış su ve ksantan sakızıdır. Bu sayede Prospan öksürük şurubu zararları minimum düzeydedir. Bu sebeple de çocuklarda ve bebeklerde prospan kullanımı doktor tavsiye ettiyse rahatlıkla yapılabilir.

Prospan Öksürük Şurubu Kaç Yaş İçin Kullanıma Uygundur?

Bitkisel öksürük şurubu Prospan hem bebeklerin hem de yetişkinlerin kullanımına uygundur. 0 yaştan başlayarak kullanılabilri ancak hiç bir bebeğe, doktor Prospan kullanımını önermediyse verilmemelidir. Ayrıca bebeklerde Prospan kullanımı yapılacak ise prospektüste yer alan doz önerilerine dikkat edilmeli; doz aşımı yapılmamalıdır.

Prospan Şurup Nasıl Kullanılır?

Prospan öksürük şurubu kullanımı, bu bitkisel öksürük şurubunun reçete edildiği sırada doktorlar tarafından açıklanmaktadır. Ancak Prospan bir ilaç olmadığı, doğal bir öksürük şurubu olduğu için direkt olarak eczanelerden de alınabilmektedir. Dolayısı ile nasıl kullanılacağı doktordan veya eczaneden öğrenilebilmektedir. Ayrıca paket içerisinde yer alan prospektüste de Prospan şurup nasıl kullanılır sorusunun cevabı yer almaktadır.

Bitkisel öksürük şurubu Prospan hem yetişkinlerde hem de çocuk ve bebeklerde kullanılabilmektedir. Dolayısı ile yetişkinlerde ve çocuklarda kullanım dozu farklılaşmaktadır. Ancak her kullanımdan önce mutlaka şurup şişesi çalkalanmalıdır. Şurup kullanımında, paket içerisinde yer alan ölçekli kabın kullanılması tavsiye edilmektedir.

Prospan Öksürük Şurubu Yetişkinlerde Nasıl Kullanılır?

YouTube video

Prospan şurup sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde üç defa kullanılabilmektedir. Bu doğal öksürük şurubunun yetişkinler tarafından günde 3 kez, kaç ml kullanılacağı doktor tarafından belirtilmektedir. Ancak genel olarak 5 ml ve 7.5 ml arası, yetişkin kullanımına uygundur. Prospan öksürük şurubu zararları ortaya çıkmaması için belirtilen dozlara uygun kullanım gerçekleştirilmelidir.

Prospan Öksürük Şurubu Bebeklerde Kullanımı Nasıl Yapılır?

Prospan şurup, doğal öksürük şurubu olduğu için özellikle çocuklara ve bebeklere reçete edilmektedir. Fakat yine de tıbbi bir ilaç olmadığı düşüncesi ile bilinçsiz kullanım gerçekleştirilmemelidir. Prospektüs içinde yer alan bilgilere göre 0 ve 5 yaş arası çocuklarda günde 3 kez, 2.5 ml, 6 ve 17 yaş çocuklarda ise günde üç defa ölçüm kabında 5 ml kullanılması tavsiye edilmektedir.

Prospan Şurup Kaç Aylık Bebeğe Verilir?

Prospan şurup prospektüs içeriğinde yazdığı bilgilere göre 0 aylık bebeklerden itibaren kullanılabilir. Ancak hiçbir bebeğe doktor bilgisi dışında Prospan kullanımı yaptırılmamalıdır. Eğer prospan kullanan bebekler var ise doz sınrılamalarına da dikkat edilmelidir.

Prospan Öksürük Şurubu Hamilelikte Nasıl Kullanılır?

Prospan şurup hamilelikte de kullanılabilen bir öksürük şurubudur çünkü bitkiseldir. Ancak hamilelerin, doktor tavsiyesi olmadan kullanması tavsiye edilmemektedir. Hamilelikte öksürük şikayeti olanların, doktor kontrolünde kullanabileceği ilaçlardandır çünkü bitkisel olması sebebiyle Prospan öksürük şurubu zararları diğer öksürük şuruplarına göre çok daha azdır. Ayrıca şurup içeriğinde yer alan etken madde olan hedera helix alerjisi olan hamileler ve sorbitol hassasiyeti olanlar, bu şurubu kullanmamalıdır.

Prospan Balgam Söker mi?

Prospan şurup, göğüsteki tıkanıklığı açmaya yardımcı olan, biriken mukusu inceltmeye ve parçalamaya etki eden bir bitkisel şuruptur. Bu nedenle Prospan balgam söker mi sorusunun yanıtı; evettir. Özellikle soğuk algınlığı sonrası geçmeyen öksürük ve balgam konusunda etkili olduğu bilinmektedir.

Prospan Şurup Yan Etkileri | Prospan Öksürük Şurubu Zararları Var mı?

Doğal bitkilerden elde edilen bitkisel bir şurup olmasına rağmen Prospan şurup yan etkileri de söz konusu olabilmektedir. Prospan içeriğinde bulunan hedera helix yani sarmaşık; döküntü, kaşıntı, şişlik, nefes darlığı gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Bu sebeple sarmaşık alerjisi olanların, Prospan kullanımı konusunda dikkat etmesi, Prospan öksürük şurubu zararları görmemeleri açısından tavsiye edilmektedir.

İlaç kullanımları konusunda hassasiyeti olan kişilerde, Prospan içeriğindeki sorbitol nedeniyle müshil etkisi yaşayabilmektedir. Ayrıca bağırsak ve mide şikâyetleri, kusma, mide bulantısı ve ishal söz konusu olabilmektedir. Bu içeriklere alerjisi olan kişiler Prospan kullanımı konusunda dikkatli olmalıdır.

Prospan Öksürük Şurubu Fiyatı Ne Kadar?

Prospan şurup fiyatları farklılık göstermektedir. Eczanelerde satışa sunulan bu doğal öksürük şurubu çeşitli online alışveriş sitelerinde de satılmaktadır. Eylül ayı itibari ile Prospan öksürük şurubu fiyatı 2023 yılında ortalama olarak 99 TL’dir.

Prospan Eşdeğer Seçenekleri | Prospan Şurup Muadili

Prospan şurup bitkisel bir öksürük şurubudur ve bu sebeple Prospan eşdeğer seçenekleri de bitkisel olmalıdır. Prospan eşdeğer olarak kullanılabilecekler şunlardır:

Omeguard yumuşak jelatin kapsül, Legalon Fort kapsül, Flaton, Prostagood Mono kapsül, Piraldyne oral solüsyon, Pursennid draje, Oraldin, Fito Intertulle, Fitospan

Prospan Öksürük Şurubu Kullananlar

Prospan şurup kullananlar çeşitli paylaşım sitelerinde deneyimlerini paylaşmış ve şurubun etkililiğini dile getirmiş. Prospan öksürük şurubu ekşi sözlük üzerinde de yorumlamış. Özellikle yapılan yorumlarda Prospan’ın bebeklerde ve çocuklarda etkisine geniş yer verilmiş. Eğer Prospan nedir, ne işe yarar, etkili midir sorularının cevaplarını arıyorsanız, kullanıcı deneyimlerini Prospan ekşi sözlük üzerinden okuyabilirsiniz. Eğer bitkisel olmayan bir öksürük şurubu arıyorsanız, sitemizde yer alan Brelax şurup nedir yazımızı okuyabilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!