featured

Bodrum Gezilecek Yerler | Bodrum Tatili ile Yılın Yorgunluğuna Son Verin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz kamaştıran güneşi, temiz ve berrak denizi, sabahlara kadar süren gece eğlenceleriyle Bodrum, her milletten pek çok müdavimi olan popüler bir turizm beldesi. Muğla’nın en turistik ilçesi diyebileceğimiz bu önemli turizm cenneti yılın büyük bir kısmında turist akınına uğruyor. Tarihi eserleri, kültürel etkinlikleri, spor alternatifleri, eğlence merkezleri, hareketli plajları ve kendine özgü kültürü Bodrum’u gözde tatil merkezi yapan özelliklerin sadece birkaçı. Her yıl yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanan Bodrum’da hayal ettiğiniz gibi bir tatil geçirebilmek için aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Bodrum’un En Hareketli Yerleri

Yaz aylarında iğne atsan yere düşmez diye tabir edilecek yerler arasında Bodrum kesinlikle ilk sıralara yerleşir. Kalabalık turist gruplarının yeme-içme ve eğlemek için çoğunlukla Bodrum’un en hareketli yerleri ve eğlence mekanlarını tercih ettiğini söyleyebiliriz. Bodrum Barlar Sokağı, Bodrum Çarşı, Bodrum Marina, Yalıkavak Marina gün boyu ve akşam saatlerinde hareketlenen en popüler yerler olarak sezon boyunca hayli kalabalık oluyor. Eğer Bodrum’da nerede kalacağınıza emin olamıyorsanız en iyi bölgelerdeki en iyi otelleri https://oteltavsiyeleri.net/en-iyi-bodrum-otelleri/ adresinden keşfedebilirsiniz.

Bodrum’un Geleneksel Yemekleri

Muğla’nın kendine has kültürel özellikleri olan ilçesi Bodrum, yemek seçenekleri açısından da hayli zengin bir kültüre sahip. Yunan Adalarıyla olan komşuluğu, dünyanın her yerinden gelen turist potansiyeli ve yerel lezzetlerin çeşitliliğiyle gelişen Bodrum sofraları, herkesin iştahını açıyor. Bodrum’un geleneksel yemekleri olan Sarmaşık veya Acıot Kavurması, Turp Otu Salatası, Kabak Çiçeği Kızartması, Taze Börülce Salatası, Çökertme Kebabı, Bitez Dondurması ve Ahtapot Salatası; hemen herkes tarafından çok beğeniliyor.

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Muğla’da gezilecek yerler nasıl Bodrum olmadan düşünülemez ise Bodrum’un da gezilmeden dönülmeyecek pek çok güzel noktası bulunuyor. Uzun süren yaz sezonu ve bahar dönemlerinde doğası, denizi, konuklarına sunduğu imkanları, her standarttaki muhteşem konaklama tesisleri ve neredeyse 24 saat hız kesmeyen eğlence sektörüyle Bodrum’da henüz tatil yapmadıysanız ilk fırsatı Bodrum’a gitmek için değerlendirmenizi öneriyoruz.

1- Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum’un en popüler turistik simgelerinden biri olan 500 yıllık Bodrum Kalesi, akşam saatlerinde yapılan ışıklandırma ile muhteşem bir güzelliğe bürünüyor. Bodrum Kalesi bünyesinde teşhir edilen su altı eserleriyle Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi dünyada bu alandaki en önemli adreslerin başında geliyor. Bu zengin koleksiyonu ve Bodrum Kalesini görmek için hiç vakit kaybetmemenizi tavsiye ediyoruz.

2- Çökertme Plajı

Çökertme’de gezilecek yerler arasında ilk sırayı alan Çökertme Plajı Bodrum’un yaklaşık 55 kilometre dışında yer alıyor. Sakin ve huzurlu bir ortam arayışında olan gezginlere hitap eden Çökertme Plajı; kuş sesleri arasında yüzebileceğiniz tertemiz denizi, sakin sahili, mütevazi havasıyla Bodrum gezilecek yerler arasında bulunuyor.

3- Gümbet

Bodrum’dan yarım saatlik bir yürüyüş ile ulaşabileceğiniz Gümbet, Bodrum merkeze yakın konumuyla günün her saati ilgi çeken bir mevki. Denize girmek, yemek yemek, gezip alışveriş yapmak için yoğun olarak tercih edilen Gümbet, sığ deniziyle çocuklu aileler için de popüler bir adres. Çok sayıda plaj işletmesi ve kalabalık nedeniyle biraz gürültülü olan Bodrum Gümbet gezilecek yerler açısından olmasa da seçilebilecek mekanlar açısından bir hayli zengin. Oldukça uzun olan plajı, hareketli barlar sokağı ve çok sayıda konaklama tesisiyle öne çıkan Gümbet’in en kalabalık noktası sahil şeridi.

4- Turgutreis

Muhteşem gün batımlarıyla şahane fotoğraflara konuk olan Turgutreis, Bodrum’un en güzel mahallelerinden biri. Yaz ve kış oturulan bu keyifli mahalle pek çok kültürel faaliyete de ev sahipliği yapıyor. Turgutreis Bodrum’da gezilecek yerler arasında D-Marin, Kadıkalesi, Sanatçılar Sokağı ve Akyarlar Koyu gibi pek çok nokta bulunuyor.

5- Gümüşlük

Bodrum’un en keyifli yerlerinden biri olan Gümüşlük hareketli sahil restoranları, tarihi mekanları eğlenceli plajları ile turistik bir cazibe yaratıyor.   Belde merkezinin yanı sıra Myndos Antik Kenti ve denizden yürüyerek ulaşabileceğiniz Tavşan Adası gibi meşhur noktalarıyla Bodrum Gümüşlük gezilecek yerler konusunda oldukça cömert bir adres diyebiliriz.

6- Halikarnas Mozolesi

Dünya mirası olarak kayıt altına alınan ve Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Halikarnas Mozolesi Bodrum’da mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Açık hava müzesi olarak hizmet veren ve tüm dünyadan çok sayıda konuk tarafından ilgiyle ziyaret edilen anıt mezar Halikarnas Mozolesi’ni görülecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

7- Torba

Bodrum’un girişinde yer alan Torba, bu bölgenin turistik ilgi gören ilk yerlerinden biri olarak biliniyor. Çok sayıda konaklama tesisi olan Torba’da dilerseniz lüks işletmeleri dilerseniz aile pansiyonlarını tercih ederek kalabalıktan biraz uzakta olup, sakin ve huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz.

8- Türkbükü

Muhteşem denizi ve lüks sahil tesisleriyle gündemden düşmeyen Türkbükü, Bodrum’un en popüler noktalarından biri. Deniz, güneş ve konfor arıyorum diyen okuyucularımız için ideal konumlardan biri olan Türkbükü’nde, akşam vakti sahil boyu kurulan tezgahları gezerek hediyelik alışverişi de yapabilirsiniz.

9- Mazı Köyü

Bodrum’un en sakin noktalarından biri olan Mazı, birbirinden eşsiz 7-8 kadar koyu olan keyifli bir adres. Doğanın tam ortasında kuş cıvıltılarıyla dolu birkaç saat geçirmek isteyen okuyucularımıza görmeden dönmeyin diyebileceğimiz Mazı Köyü merkezden araçla 1 saatlik mesafede yer alıyor.

10- Zeki Müren Müzesi

Tam bir Bodrum sevdalısı olan rahmetli Zeki Müren’e ait ev günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Sanatçının kişisel eşyaları, sahne kıyafetleri gibi özel bir koleksiyon görebileceğiniz Zeki Müren Müzesi, Kumbahçe mevkiinde yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!