featured

Bölgesel Zayıflama Hareketleri ile İncelin: En Kolay İncelme Hareketleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgesel zayıflama hareketleri kilo vermek dışında vücuttaki sarkmaları ortadan kaldırmak için tercih edilmektedir. Kilo verme ile birlikte vücudun genel olarak inceldiği görülmektedir. Vücutta bazı bölgeler, kilo kaybına rağmen kolay kolay incelmemektedir. Bu bölgelerin özel beslenme ve özel egzersizlerle desteklenmesi gerekmektedir. Bölgesel olarak zayıflama için, düzenli olarak bölgesel egzersizleri yapılmalıdır.

Bu egzersizler genellikle bel bölgesi, kalça ve bacaklarda etkili sonuçlar vermektedir. Egzersizlerin düzenli olarak yapılması ve doğru diyet programları ile desteklenmesi gerekmektedir. Aksi durumda, harcanan tüm efor boşa gidecektir. Diyet programları, bölgesel zayıflamalar için yeterli değildir. Vücut, kilo vermeye başladığında genel bir zayıflama hali görülmektedir. Sorunlu bölgelerin sıkılaşması ve istenen duruma sokulması gerekmektedir.

Bölgesel Zayıflama Egzersizleri Ne İşe Yarar?

Bölgesel zayıflama hareketleri, ne kadar uğraşılsa da yok olmayan kilolu bölgelerde etkilidir. Normal zayıflama programları ile bu bölgelerden kurtulmak mümkün değildir. Bölgesel egzersizler uygulayarak, istenilen sonuçlar elde edilmektedir. İstenen sonuçları elde etmek için acele edilmemelidir. Sabırlı ve yoğun bir çaba eşliğinde programa devam edilmelidir. Sürekli olarak vücut ölçümleri yapılmalıdır.

Bu egzersizlerin doğru uygulanması oldukça önemlidir. Egzersiz ve diyet dışında bazı cihazların kullanımı ile bölgesel zayıflama mümkün olabilmektedir. Zayıflaması istenen bölgede titreşim oluşturarak bölgenin incelmesi gerçekleşmektedir. Titreşim sonucunda istenen bölgede, aşırı spor yapılmışcasına bir etki oluşmaktadır. Yoğun spor programı uygulamaktan ziyade bu cihazların kullanımı, kısa sürede sonuç almak isteyenler tarafından tercih edilebilmektedir.

Sorunlu Bölgeler İçin Egzersizler

Bölgesel zayıflama hareketleri bazı temel spor hareketlerinin uygulanması sonucunda kısa sürede işe yaramaktadır. Kalça bölgesi için squat egzersizleri önerilebilir. Bu hareketin, kalça bölgesini sıkılaştırarak sarkmaları önlendiği bilinmektedir. Bölgesel egzersizler arasında şınav da oldukça idealdir. Şınav hareketi ile vücudun pek çok bölgesi aynı anda çalıştırılmaktadır. Göğüs bölgesi ve kolların yanı sıra karın bölgesi de şınav ile birlikte çalışmaktadır. Şınav hareketinin kalça ve bacaklara da olumlu etkilerinin olduğu kanıtlanmıştır.

Bölgesel zayıflama hareketleri arasında barfiks hareketleri oldukça faydalıdır. Barfiks ile birlikte bel bölgesi ile birlikte kol ve omuzlar da yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Barfiks hareketi yeni başlayanlar için kolay olmayabilir. Benzer hareketleri, önce az sayıda setler şeklinde yaparak bu setleri zamanla artırmanız mümkündür. Bölgesel zayıflama hareketleri göbek için barfiks hareketleri işlevsel olmaktadır. Bölgesel zayıflama hareketleri göbek bölgesinde plank duruşları da zor olmasına rağmen etkili sonuçlar vermektedir.

1. Bölgesel Zayıflama Egzersizleri Arasında Squat

Bölgesel zayıflama hareketleri kalça ve basen denilince akla ilk gelen Squat hareketi, kalça ve bacaklar için faydalıdır. Hareketi doğru bir şekilde yapmak, fazla sayıda yapmaktan daha önemlidir. Squat hareketini daha önce hiç denememiş olanlar için, ilk günlerde 10 tekrar şeklinde yapmak yeterli olacaktır. Squat hareketi sırasında sanki bir sandalyeye oturuyormuşçasına bir çömelme hareketi yapılmalıdır. Hareketin basit halinde, oturma hizasına sandalye koymak mümkündür. Bu sayede çok fazla çömelmeden hareketi tamamlamak kolay olacaktır.

Squat hareketi doğru yapıldığında, yapan kişiye olumlu faydalar sunmaktadır. Hareketi yaparken kalça ve belin sıkılması önemlidir. Squat hareketini, ağırlık kullanarak yaparken, yapan kişinin ağırlık kemeri kullanılması tavsiye edilebilir. Ağırlık kemeri kullanıldığında, bel bölgesi sabit kalmaktadır. Bel bölgesi sabit kaldığında sakatlanmanın önüne geçilmektedir. Squat hareketi başlangıç seviyesinde, bacakların omuz genişliğinde açılması sonucunda, doğru bir şekilde yapılmaktadır. Egzersiz set sayıları, haftalık olarak artırılabilir. Bölgesel zayıflama hareketleri kalça ve basen bölgesi için Squat hareketi ihmal edilmemelidir.

2. Şınav Hareketi

Bölgesel zayıflama hareketleri resimli şekilde anlatırken bu hareketlerin arasında şınavın faydası göz ardı edilmemelidir. Şınav hareketini yaparken vücut paralel bir şekilde tutulmalıdır. Kalça ve bel bölgesi sıkılarak hareketin doğru olarak yapılması sağlanmalıdır. Şınav sırasında kollar omuz genişliğinde açılmalıdır. Kol genişliği ne kadar artarsa göğüs kısmının daha çok geliştiği hissedilecektir. Şınav hareketi için kollar dar bir şekilde açıldığında da triceps kasları çalışmaktadır. Vücudun şekil almasında ve bölgesel sıkılaşmalar için şınav hareketi önemlidir. Hareketi ilk kez yapacaklar için günde 5 ya da 10 tekrar yapmak yeterli olacaktır.

3. Barfiks Hareketi

Bölgesel zayıflama hareketleri resimli anlatım arasında barfiks hareketinin omuz ve kollara çok fazla etkisi bulunmaktadır. Barfiks hareketinin karın bölgesini de sıkılaştırıcı yönü olduğunun anlaşılması ile temel spor egzersizleri arasına barfiks de katılmıştır. Barfiks hareketinde kollar omuz genişliğinde açılmalıdır. Kol genişliğinin artırılması, hareketin zorluk derecesini artıracaktır. Barfiks duruşu sırasında kollar sabit tutularak, bacakların bel hizasına çekilmesi ile bel bölgesi, yoğun bir şekilde çalışmaktadır.

Simit bölgesinin yok olması için barfiks hareketi ve barfiks duruşuna dayalı olarak yapılan alt karın kası çalışmaları son derece etkili sonuçlar vermektedir. Simit bölgesi, özellikle erkekler için ciddi bölgesel problemlerden birisidir. Bu nedenle, karın kaslarına yönelik olarak yapılan tüm çalışmalar, simit bölgesini yok etmede etkili olmaktadır.

4. Köprü Hareketi

Köprü hareketi de bölgesel zayıflama hareketleri arasında önemli hareketler arasında bulunmaktadır. Köprü hareketi, esnek bir vücuda sahip olanlar tarafından tercih edilmelidir. Hareketi yaparken bel ve boyun bölgesinin zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Köprü hareketi, diğer bölgesel zayıflama hareketleri içinde  diğer hareketlere göre ağır bir harekettir. Başlangıç aşamasındakiler tarafından tercih edilmemesi tavsiye edilebilir. Hareketi yaparken tüm güç bacaklarda ve ellerde olmaktadır. Tepe noktaya ulaşıldığında kalçanın sıkılması gerekmektedir. Bacak bölgesi ve kalça bölgesinin inceltilmesi için köprü hareketi önemlidir.

5. Merdiven Tırmanma Hareketi

Bölgesel zayıflama hareketleri arasında bacaklar için ideal olan merdiven tırmanma egzersizi bulunmaktadır. Merdivenlerin çıkılması ve inilmesi ile bacak ve kalçalar incelmektedir. Bu egzersizi günlük olarak yapmak, etkili sonuçlar elde etmek için idealdir. Merdiven ister yavaş olarak ister hızlı bir şekilde çıkılabilir. Bacaklardaki arka baldırların geliştirilmesi için merdiven çıkma sırasında ayak parmak uçları kullanılabilir. Bölgesel zayıflama hareketleri için oldukça uygundur.

Kadınlar için arka baldırların geliştirilmesi işlevsel olabilmektedir. Merdiven çıkma hareketleri, başlangıç düzeyinde 5 set şeklinde yapılabilir. Merdivenin uzunluğu önemli olmamakla birlikte inip çıkma hareketleri tempolu bir şekilde yapıldığında, step hareketinin sağladığı olumlu etkiler görülecektir. Bacak İNCELTME Hareketleri için merdiven egzersizleri ihmal edilmemelidir. Bölgesel zayıflama hareketleri içerisinde hangi bölgenin çalıştırılmak istendiği doğru tespit edilmelidir. Hedef doğrultusunda da çalışmalara vakit kaybetmeden başlamak gerekmektedir.

Sağlıklı bir yaşam için evde de egzersiz yapmak oldukça önem taşır. Bölgesel zayıflama hareketleri bunun için biçilmiş kaftandır. Kilo verdiren ve bununla beraber zayıflatan bu egzersizler oldukça fit bir vücuda kavuşmanızı sağlar. Ayrıca Ketojenik Diyet ile Zayıflayan Ünlüler Hangileridir merak ediyorsanız linki takip ediniz.

İlginizi Çekebilir: 1 Ayda 6 Kilo Verdiren Ender Saraç Diyeti ile Forma Girin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!