featured

Bu Akıllı Ev Yaşlılar, Engelliler ve Kronik Hastalığı Olanlar İçin Tasarlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka teknolojisi artık hayatımızın her yerinde. Batı Yunanistan’ın bir kenti olan Patras’taki araştırmacılar, yapay zekayı insan hayatını daha da kolaylaştırmak için kullanıyor. Destekli yaşam teknolojisi tüm dünyada popülerlik kazanmışken, geleceğin bu akıllı evleri, insanların bağımsızlığını devam ettirebilmesi için tasarlandı.

Geleceğin Akıllı Evlerinde Yüz Tanıma Teknolojisiyle Hastalıklar Tespit Edilebiliyor

Yaşlıların, engellilerin ve kronik hastalık sahiplerinin yaşamlarını birilerinden bağımsız olarak sürdürebilmesi için tasarlanan geleceğin akıllı evlerinin duvarlarında ayna var ve bu ayna yüz tanıma teknolojisine sahip. Bu ayna sayesinde hastalık belirtileri kolaylıkla tespit edilebiliyor.

Peloponnese Üniversitesi’nden Christos Antonopoulos, günümüzde hastanelerin kapasitesinin aşılmaya başlandığına değindi ve hastanelerde alınacak pek çok hizmetin, geleceğin akıllı evlerinde de alınabileceğine vurgu yaptı. Bu, hem sağlık sistemi hem de hastaneler için devrim niteliği taşıyor.

Geleceğin Akıllı Evleri Sesli Komutlarla Çalışıyor, Demans Hastalığını Tespit Edebiliyor

Yapay zeka teknolojisine dayanan geleceğin akıllı evleri sesli komutlarla çalışıyor. Evin ışığı, kapıları ve pencereleri sesle kontrol edilebiliyor. Evin içindeki sensörler de evdeki kişinin hareketlerini izliyor ve davranış değişikliği durumunda demans hastalığı gibi hastalıkları tespit edebiliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!