featured

Bu Araba Modelleri ile Görünmek İstemeyebilirsiniz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araba modelleri bazen bizi mest ederken bazen de gördüğümüze göreceğimize pişman eder. Peki, listemizde yer alan bu araçları kullanmak ister misiniz?

Araba modelleri bazen bizi mest ederken bazen de gördüğümüze göreceğimize pişman eder. Farklı tasarımlar yapılmak istenirken göze hoş gelmeyen araçlar meydana geldi. Bu araçlar ile yolda görünmek isteyen kişi sayısı parmak ile gösterilecek sayıdadır.

Otomotiv sektörü gün geçtikçe büyük gelişmeler yaşıyor. Normal sürüş arabalardan otonom sürüşe geçiş dönemi çoktan başladı. Benzin ve dizel yavaş yavaş yerini elektrikli araçlara bırakıyor. Hem büyük otomotiv devleri hem de üniversiteler kendi elektrikli araçlarını üretmeye ve geliştirmeye başladı.

Bu üretimler sırasında çok farklı tasarımlara sahip araçlar da meydana geldi. Fakat bazıları gerçek anlamda ilginç tasarımlara sahip. Şimdi gelin bu araçlara yakından bir göz atalım.

2/8

P45

P45

Dünyanın en küçük aracı olan P45 ile farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Tek kişilik olan bu araçta sadece siz ve hayalleriniz için yer bulunmakta. Tasarımı nedeniyle adeta aracı giymiş hissine kapılıyorsunuz. Araçtan inmeden yakıt alabiliyorsunuz. 1.6 litre depo kapasitesine sahip. Kafanızı soktuğunuz kasket yerini de manuel olarak silebilirsiniz.

3/8

Ellica

Ellica

Tokyo’da bir üniversite projesi olarak üretilen bu araç hem 8 tekerlekli hem de elektrikli. Prototip olarak üretilmiştir. 2005 yılında Tokyo otomobil fuarında tanıtılan araçta lityum bataryalar bulunuyor. Her bir tekerinde 80 beygir gücünde ayrı ayrı motor bulunuyor. Toplamda 640 beygir gücüne sahip olan bu araç şebeke elektriği ile de şarj edilebiliyor. Şarj edilme süresi ise 10 saat. Toplamda 4 yolcu kapasitesine sahip.

4/8

Reliant Robin

Reliant Robin

Üç tekerlekli bir araç olarak üretilen bu otomobil tahmin edildiğinden az miktarda satıldı. Genel olarak da madencilerin talep ettiği bu aracı sürmek göründüğü kadar kolay değil. Arkada iki önde bir tekeri olan araçta denge sağlamak oldukça güç ve hafif bir araç olduğu için de savrulması büyük olasılık. Motosiklet olarak geçen bu aracı kullanmak için ehliyet sahibi olmanıza gerek yok. Araba modelleri arasında en hafif araçlardan birisidir.

5/8

Myers Motors NMG

Myers Motors NMG

1999 yılında seri üretime geçilen küçük ve üç tekerlekli bu araç tek kişilik bir sürüş zevki sunuyor. NMG kısaltması bundan sonra benzin yok anlamını taşıyor. Elektrikli araç bu otomobil azami olarak 112 km hıza ulaşıyor. Lityum bataryaya sahip bu araç full şarj ile 97 km yapabiliyor.

6/8

The Brubaker Box

The Brubaker Box

Araba modelleri arasında zevke göre tasarlanan bir araç yer alıyor. Brubaker isimli bir kişiye ait olan bu tasarım araba toplama araç olarak biliyor. Volksvagen T2 parçalarının, kendi tasarımı olan şase üzerine yerleştirilmesiyle oluşturulmuş. Süspansiyonları artırılan aracın yer tutuşu oldukça iyi durumda. 13 farklı parçadan oluşan aracın sağ tarafından açılan tek büyük bir kapısı mevcut.

7/8

Rover James

Rover James

Araba modelleri arasında yaşlılar için tasarlanan ender araçlardan bir tanesi Rover James aracıdır. Aracın her noktasında yaşlı insanların rahatı düşünülmüş. Oluşabilecek herhangi bir kaza için ön koltuklar su geçirmez şekilde tasarlanmış. Kapı yanlarına yerleştirilen özel saplar sayesinde araca inip binmek kolaylaştırılmış. Araç park etmekte güçlük çeken yaşlı kişiler için tasarlanan bu araçta tampon bulunmuyor. Onun yerine özel hava yastıkları yer alıyor. Araç içerisinde daha net görüş sağlayabilmek amacı ile de güçlü bir ışık sistemi kurulmuş.

8/8

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!