featured

Bu Besinlere Dikkat! İşte Faydalı Sandığımız Besinlerin Zararları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu Besinlere Dikkat! İşte Faydalı Sandığımız Besinlerin Zararları!

Günlük hayatta tükettiğiniz besinlerin faydaları kadar zararları da olduğunu biliyor muydunuz? İşte faydalı olan o besinlerin vücudunuza zararları!

Günlük hayatımızda birçok besin tüketiyoruz. Tükettiğimiz bu besinler arasında öyle besinler var ki; faydalı bildiğimiz ama aslında fazla tükettiğimizde vücudumuza ciddi zararlar veriyor. Hal böyle olunca da sağlıklı beslenmek için tükettiğimiz besinleri kararında ve bilinçli olarak tüketmemiz gerekiyor.

Faydalı olarak bildiğimiz ve sağlıklı yaşamak adına tükettiğimiz bazı besinlerin aslında damar tıkanıklığı gibi ölümcül sonuçlara yol açtığını biliyor muydunuz? Tıkanan damarlar, vücudumuzda kan taşıyıcılığını yapamayacağından ciddi sağlık sorunlarına kapı aralıyor.

Dolayısıyla da damar tıkanıklığı öncelikle önemli organlarımızın başında gelen kalp hastalıklarının oluşmasında doğrudan etkilidir. Bu nedenle de faydalı besinleri bile kontrollü ve aşırıya kalmadan tüketmeliyiz. İşte damarlarımızı sinsice tıkayan o besinler!

Bu Besinlere Dikkat! İşte Faydalı Sandığımız Besinlerin Zararları!

Bu Besinlere Dikkat! İşte Faydalı Sandığımız Besinlerin Zararları!

Yumurta

Yumurta

Adeta protein deposu olan yumurta, aslında beslenme programımızda her gün olması gereken besinlerin başında geliyor. Ancak aşırıya kaçmak ve faydalı diye fazla tüketmek faydadan çok zarar veriyor!

Yumurtanın sarı bölümünde yüksek oranda lipoprotein maddesi vardır. Bu madde damarlarımızı tıkayan bir maddedir. Dolayısıyla da yumurta tüketimini günlük ihtiyacımızı karşılayacak miktardan daha fazla yapmamaya özen göstermeliyiz.

Trans Yağ

Trans Yağ

Trans yağ, aslında zararlı olduğu bilinen bir gıda türüdür. Ancak ne yazık ki günümüzde özellikle hazır yemek yemeyi sevenlerin kaçınılmaz olarak tüketmek durumunda kaldığı gıdalar arasında yer alıyor.

Yediğimiz yiyeceklerin birçoğunun içinde trans yağ vardır. Trans yağ, damar tıkanıklığına neden olan temel faktörlerin başında gelir.

Et

Et

Kolesterol ve doymuş yağ bakımından zengin olan et, aslında insan vücudu için önemli bir besin kaynağıdır. Ama kolesterol ile doymuş yağ oranının yüksek olması fazla tüketimde sağlık açısından riskli olabiliyor.

Sağlıklı bir yaşam için et tüketiminden vazgeçmemekle birlikte mutlaka sınırlandırmaya gitmelisiniz. Bu doğrultusunda kırmızı et tüketimini en fazla haftada iki kez yapmalısınız. Böylece damar sağlığınızı da korumuş olursunuz.

Tavuk Derisi

Tavuk Derisi

Birçok insan özellikle kızarmış tavuğun çıtır çıtır olmuş derisini yemekten çok hoşlanır. Hatta tavuğun faydalı bir et türü olması genellikle akıllarda “derisi de faydalıdır” algısını oluşturuyor. Evet bu algı doğrudur. Ancak aşırıya kaçtığınızda o faydalar birer birer zarara dönüşebilir!

Tavuk derisi, tıpkı yumurtanın sarısı gibi lipoprotein bakımından zengindir. Yani şöyle ki; yeteri kadar tüketildiğinde insan sağlığına fayda sağlasa da eğer aşırıya kaçarsanız damar tıkanıklığının birincil nedenleri arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!