featured

Bu Bitkiler Tüm Hastalıklara Şifa! İşte Amerikan Yerlilerin Her Hastalık İçin Kullandığı O Doğal Bitkiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu Bitkiler Tüm Hastalıklara Şifa! İşte Amerikan Yerlilerin Her Hastalık İçin Kullandığı O Doğal Bitkiler

Bu bitkiler tüm hastalıklara şifa… İşte, detaylar!

Günümüzde alternatif tıbbın ne kadar etkili olduğunu bilmeyeniniz çoktur. Pek çok hastalığı ilaç tedavisine ve hatta cerrahi tedaviye gerek bırakmadan çözümleyen alternatif tıbbın ülkemizde de yeri ayrıdır. Ancak bu tedavi yöntemi yalnızca ülkemizde değil, pek çok ülkelerde de benimsenmiştir. Özellikle Amerikan yerlileri Çerokiler, bitkilerle birçok hastalığın tedavi edilebileceğini inanmıştır. İşte Çerokilerin tüketilmesini önerdiği o doğal besinler!

Kese Çiçeği

Kese Çiçeği

İdrar söktürücü özelliği ile öne çıkan kese çiçeği, böbrek fonksiyonlarını düzenlemede oldukça başarılı bir bitkidir. Bunun yanı sıra bu çiçek ot ağız ve boğaz enfeksiyonları, dalak ve lenf düğümü şişmeleri, hemoroid, kist ve tümörlerin tedavisinde kullanılmıştır. Kullananların büyük bir kısmı ise tedaviden olumlu sonuçlar almıştır.

Civanperçemi

Civanperçemi

Civanperçemi geçmişten günümüze tüm dünyada kadın hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Polikistik over hastalığının tedavisinde kullanılan civanperçemi aynı zamanda kadın üreme sisteminde bulunan kist ve tümörlerin tedavisi için tercih edilebilecektir. Bunun yanı sıra civanperçemi otu kan pıhtılaştırıcı özelliği, safra kesesi fonksiyonlarını düzenleyici, bağırsak ve sindirim sistemi iltihaplarını gideren doğal bir bitkidir.

Çobandüdüğü

Çobandüdüğü

Çerokiler tarafından tüketilmesi önerilen bir diğer ot türü çobandüdüğüdür. Kızılderili kabilelerinde de kullanılan çobandüdüğü, sindirim ve bağırsak problemlerini gidermede etkilidir. Düzenli olarak kullanıldığında gaz, karın ağrısı ve kabızlık gibi durumları önleyebilecektir.

Saparma

Saparma

Kan temizleyicisi ve idrar söktürücü özelliği bulunan Saparma, pek çok Kızıldere kabilesinde uzun süreli olarak kullanılmıştır. Bu otun kökünü kaynatıp tüketen pek çok insan yaşadığı artrit sendromunun tamamından kurtulmuştur. Bunun yanı sıra bu ot kurutulup krem formuna getirilerek, merhem haline getirilmekte yara ve yanıklara sürülerek tedavisi yapılmaktadır.

Kıvırcık Labada

Kıvırcık Labada

Salatalarda kullanılarak ekşi bir tat bıraktığı bilinen Kıvırcık Labada, demir açısından oldukça zengindir. Bu nedenle kansızlığın tedavisinde oldukça etkili sonuçlar alınacağını söyleyebilmek mümkündür. Ayrıca Labada otunun yağ ve balmumu ile karıştırılması sonrası cilde sürülmesi ile cilt lekeleri ve sivilce izlerini giderdiği bilinmektedir.

Sığırkuyruğu

Sığırkuyruğu

Bu mucizevi bitki, akciğer ve solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir bitki türüdür. Solunum yolu hastalıklarında iyileştirici etkisi bulunan sığırkuyruğu otu, akciğerdeki mukusu hızlı bir şekilde temizleyebilmektedir. Bu bitkinin çiçekleri çay haline getirilip içildiğinde, yatıştırıcı ve ağrı kesici özelliği ile öne çıkmaktadır.

Sumak

Sumak

Türk mutfağında baharat olarak bilinen sumak, faranjit ve ishalin tedavisinde kullanılmaktadır. Sumak bitkisinin yaprakları yıkanıp çay şeklinde tüketildiğinde, yetişkin ve çocuklarda ateş düşürücü özelliğe sahip olacaktır. Sağlık açısından sumağın günde minimum 1 çay kaşığı kadar tüketilmesi önerilmektedir.

Kuşburnu

Kuşburnu

C vitamini açısından zengin bir bitki olan kuşburnu özellikle nezle ve grip gibi hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Ayrıca kuşburnu çay formunda tüketildiğinde mide spazmı, mide asidi, hazımsızlık, ülser ve bağırsak problemlerinin tamamını giderebilecektir. Kuşburnu böbrekte ve mesane hastalıklarının tedavisinde de tercih edilebilecektir.

Böğürtlen

Böğürtlen

Böğürtlen mide problemlerinde oldukça etkili sonuçlar verebilen bir besindir. Antioksidan özelliği ile öne çıkan böğürtlen öksürük, boğaz ağrısı ve diş eti kanamalarında tedavi edici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda böğürtlen vücudun tüm bölgelerinde iltihap kurutucu ve eklemleri hareket ettirici özelliğine sahiptir.

Hasır Otu

Hasır Otu

Hasır otu hastalıkları önleyici ve iyileştirici bir ot türü olarak kullanılmaktadır. Hasır otu vitamin ve mineral içeriği bakımından oldukça sağlıklı bir ottur. Bu nedenle sağlığı sürdürmek isteyen kişiler çorbalarında ve yemeklerinde hasır otunu kullanabileceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!