featured

Bu Meyveleri Daha Önce Hiç Görmediniz! Türkiye'nin Yabancı Olduğu, Birbirinden Değişik Meyveler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rengi ve şekliyle oldukça ilginç olan, Türkiye’nin hiç de alışık olmadığı bu meyveler görenleri hayrete düşürüyor. İşte, daha önce görmediğiniz birbirinden değişik meyveler…

Türkiye bir tarım ülkesi(ydi)… Ama bu meyveleri daha önce hiç görmediniz! Çünkü meyve ve sebze bakımından oldukça zengin olan ülkemizde bu meyveler, iklim koşulları nedeniyle hiç yetişmedi. Haliyle bizler de bu değişik meyvelerin değil tadını; adını bile hiç bilmedik. İşte, daha önce hiç görmediğiniz, görmüş olsanız bile meyve olduğunu anlamadığınız birbirinden değişik o meyveler…

Safou Meyvesi

Safou Meyvesi

Safou meyvesi, Afrika’nın tropikal ormanlarında yetişiyor. Afrika armudu veya tereyağı meyvesi olarak bilinen Safou, rengi dışında avokadoya benziyor. Pişirilerek de yenebilen bu dışı mor renkli meyvenin yüzde 47’si yağ.

Rambutan Meyvesi

Rambutan Meyvesi

Rambutan, Güneydoğu Asya kökenli bir meyve. Deniz kestanesi görünümünü andıran tropik Rambutan meyvesi içinde kendine has bir aroması olan bir parça barındırıyor. Çok tatlı ve lezzetli olduğu söylenen bu meyvenin dış kabuğunun kızarması; yenebilecek duruma geldiğini gösteriyor.

Akebi Meyvesi

Akebi Meyvesi

Akebi meyvesi, ekşi tadıyla ön plana çıkıyor. Kuzey Japonya’da yetişen Akebia, iç kısmı tüketilen bir meyve. Ayrıca Akebi kelimesinin anlamı; mavinin nadir görülen tonu.

Mangostan Meyvesi

Mangostan Meyvesi

Mangostan meyvesinin anavatanı; Sunda Adaları ve Malaya Yarımadası. Bu tropikal meyve “meyvelerin kraliçesi” olarak da biliniyor. Mor renkli kabuğunun içindeki yenen beyaz kısmı ise yumuşak. Mangostan meyvesi özellikle Endonezya mutfağının vazgeçilmez bir parçası.

Yılan Meyvesi / Salak Pondoh Meyvesi

Yılan Meyvesi / Salak Pondoh Meyvesi

Dış görünümünden dolayı Yılan meyvesi adını alan Salacca/Salak Pondoh meyvesi, tropikal bir meyve. Hafif asidik özellikte olan yılan meyvesinin tadı biraz tatlı bir elmayı andırıyor. Malezya ormanlarında yaşayan maymunların en sevdiği yiyecek olan yılan meyvesinin içeriğinde %13,5 alkol bulunuyor. Maymunların bu meyveyi neden çok sevdiğini anlamak hiç de zor değil.

Longan Meyvesi / Ejderha Gözü Meyvesi

Longan Meyvesi / Ejderha Gözü Meyvesi

Longan meyvesi yani bir diğer ismiyle ejderha gözü meyvesi, baharat kokulu bir meyve. Dışı sarı kabuk olan bu meyvenin içi yumuşak ve oldukça sulu. Longan meyvesine, ejderha gözü denmesinin nedeni ise içindeki çekirdeğin ejderha gözünü andırması.

Lychee Meyvesi / Kral Meyvesi Liçi

Lychee Meyvesi / Kral Meyvesi Liçi

Lychee ya da Liçi meyvesi, Kral meyvesi olarak da biliniyor. Tam bir C vitamini deposu olan Liçi meyvesi, Çin’in güneyinde yetişiyor. Halktan vergi olarak bir zamanlar toplanan Lychee meyvesinin üzümden bile tatlı olduğu biliniyor.

Marula Meyvesi

Marula Meyvesi

Afrika’daki yetişen marula meyvesi sulu yapısıyla biliniyor. Protein açısından oldukça zengin olan marula meyvesi aynı zamanda içinde alkol de barındırıyor. Bu nedenle marula meyvesinden sıklıkla likör yapılıyor. Ayrıca bu meyve, kozmetik hammaddesi olarak da kullanılıyor.

Jack Fruit

Jack Fruit

Güney ve Güneydoğu Asya’da yetişen Jack fruit, ağaçta yetişen dünyanın en büyük meyvelerinden biri. Özellikle Hindistan’da en sevilen meyve olan Jack fruit, muz ve üzüm karışımı bir tada sahip. Asya ülkelerinde kızartılarak da yenen bu meyvenin sağlık için oldukça fazla yararı olduğu biliniyor.

Bu Meyveleri Daha Önce Hiç Görmediniz! Türkiye'nin Yabancı Olduğu, Birbirinden Değişik Meyveler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!