featured

Bu Torrent Siteleri ile Oyun ve Filme Doyacaksınız | İşte En İyi Torrent Siteleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Torrent siteleri ile indirebileceğiniz film ve oyunların kalitesinden şüphe mi ediyorsunuz? Bazı Torrent film siteleri güvenlik açığı nedeniyle kullanıcıların mağduriyetine sebep olurken, bazısı da güvenli indirme ve kaliteli içeriğin garantisini veriyor! 

YouTube video

Peki hangi Torrent siteleri güvenlidir? Torrent siteleri film indirme yapmak için uygun mu? Bilgisayarınıza virüs bulaştırmayacak ve size kaliteli oyun keyfi sürmenin garantisini verecek en iyi Torrent oyun sitesi hangisidir? İşte detaylar!

Torrent Siteleri Nedir? 

Torrent siteleri ile yapılacak çok şey var! Bunlardan bazıları; film indirmek, video indirmek, müzik ve oyun indirmek gibi faaliyetlerdir. Ancak bazı siteler var ki kullanıcıları oldukça mağdur etmekte! Özellikle dünya çapında yankı bulan Koronavirüs salgını ile beraber herkesin evlerinde kalmasıyla artan müzik ve film arayışı, en iyi Torrent siteleri ile son buldu.

Peki hangi Torrent siteleri kullanıcıları memnun etti? Güvenebileceğiniz film ve oyun indirme siteleri hangileridir? Hangi Torrent sitesi film indirme için uygundur?  

1- Torrent Siteleri Oyun İndirme Bilgisayara Zarar Verir mi?

Torrent, özellikle son 10 yılda kullanıcıların indirme alışkanlıklarını değiştiren indirme araçlarından biridir. Bu sistemin popülaritesi, bu özellikler sayesinde dosya boyutundan bağımsız olarak en yüksek hızda ücretsiz olarak dosya indirmenize olanak tanır.

Torrent siteleri aracılığıyla bir oyun indirdiğinizde, IP adresiniz diğer indiriciler tarafından programın doğal bir parçası olarak kabul edilebilir. Ancak asıl sorun, indirme sırasında bilgisayarınızın güvenlik duvarının kapalı olmasıdır. Bilgisayar korsanları bunu tespit ederse, bilgisayarınızdaki tüm dosyalara erişebilirler.

Torrent dosyasını yasal olarak indirmiş olsanız da, diğer kullanıcılar IP adresinizi görebilir. Bunun olmasını önlemek için bir VPN uygulaması kullanabilirsiniz. Bu şekilde bilgisayar korsanları IP adresinize ulaşamaz. Ayrıca bilgisayarınızın kötü şöhretli IP adreslerine bağlanmasını engellemek için kullanılan PeerBlock adlı bir uygulama ile bilgisayarınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz. Bu uygulama Torrent dosyalarını indirdiğinde, bu tesisleri daha önce kötü amaçlarla kullanan kişilerin IP’leri engellenecektir. 

2- Torrent ile Film İndirme Yasa Dışı mı?

İnternetten indirilen Torrent filmler ve korsan filmler kısa dönem bütçesi çok düşük olsa da uzun vadede büyük bir yasal ücret ödemenize, internetinizi kapatmanıza hatta hapse girmenize neden olabilir. Torrent siteleri ile film indirme işi kolaylaştıkça ve Torrent kaynakları arttıkça film indiricilerini tespit etmek için Torrent kullanımı için geliştirilen teknoloji de gelişmeye başlamıştır. İnternete bağlı cihazlarla birlikte bu cihazların kullanıcıları farkında olmadan daha şeffaf hale geldi.

Torrent yapmak yasa dışı değildir, telif hakkıyla korunan yetkisiz materyalleri indirmek bile yasaldır. Torrent için hangi içeriğin yasal ve hangi içeriğin yasa dışı olduğu her zaman net değildir, bu nedenle bilmeden kendinizi yasanın yanlış tarafında bulabilirsiniz.

BitTorrent ağını izleyen ISS’niz ve telif hakkı trolleriniz, yasa dışı olarak Torrent indirdiğinizi keşfederlerse harekete geçebilir. Bu, uyarı mektupları ve internet bağlantınızın kısıtlanması (yavaşlatılması) ile yasal işlemlere (ikincisi nadirdir, ancak Almanya’da örnekleri vardır, Türkiye’de değil) kadar değişebilir. 

3- Torrent Neden Kapatıldı? 

Bildiğiniz gibi Torrent indirme sitelerine karşı savaş tüm hızıyla devam ediyor. Uzun yıllardır büyük ilgi gören Mininova gibi diğer Torrent sitesi gibi kapatıldı. Torrent paylaşım sitelerinde ki savaş ivme kazanmaya devam ediyor. Uzun yıllardır Torrent sitesinde olanlar Mininova’nın çok eski bir Torrent sitesi olduğunu bilir. Bu sefer Mininova da herkesle aynı kaderi paylaştı ve kilitlendi. Peki  Mininova neden kapandı?

Mininova Torrent sitesi aslen bir hobi olarak kurulmuştur. Ancak kurulduğu günden bu yana sahiplerine milyonlarca dolar kazandırdı. Tabii bu başarı ile birlikte yasal süreç de başlamış oldu. Bu web sitesindeki yasal baskı arttıkça artmaktadır. Sonunda Mininova bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Mininova, 4 Nisan 2017 tarihinde hizmete son verecek.

Mininova, davayı kaybettikten sonra ihlal eden tüm tohum verilerini silmelidir. Bu şekilde hayatta kaldı, ancak insanlar Torrent dosyalarını yükleyemediği için popülaritesini kaybetti. Mininova tam 7 yıldır bu şekilde faaliyet gösteriyor ve artık tamamen kapanacak. Ayrıca dosya sahiplerinden yükledikleri dosyaları yedeklemelerini isterler.

4- En İyi Torrent Siteleri Hangileridir? 

Peki en iyi Torrent oyun siteleri hangileridir? Bu sitelerin telif hakkını ihlal etmeyen içerikleri edinmek konusunda tamamen legal olduğunu belirtmek isteriz.

Peer-to-Peer (P2P) şekilde dosya paylaşım yapılan siteler şüphesiz internet dünyasının en popüler web siteleri arasında. Genel kanı Torrent sitesi veya Torrent üzerinden dosya indirmenin yasa dışı olduğu yönünde olsa da, aslında P2P dosya paylaşımı tamamen legaldir.

A- Zamunda.NET

KickassTorrents kapandıktan sonra Zamunda.NET özellikle Türkiye’de kullanıcıların ilk tercihi olacak. Zamunda Bulgaristan’da bulunan bir Torrent sitesidir.Dünya sıralamasında en iyiler arasında olmasa da aslında ülkemizde en çok kullanılan sitelerden biridir. Birçok kullanıcıya göre Zamunda aynı zamanda en iyi film indirme sitesi olarak kabul ediliyor.

B-  Torrentz2

Uzun yıllardır yayında olan ancak daha sonra kapatılan Torrentz.eu web sitesinin devamı. Arama motoru olarak kullanılan Torrentz2’de farklı Torrent indirme sitelerinın arama sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Torrentz2, Torrentz.eu’nun yerini aldı ve zorluklarla karşılaşan sitelerden biri oldu.

C- The Pirate Bay

Torrent siteleri denilince akla ilk gelen şüphesiz The Pirate Bay oluyor.2003 yılında kurulmuş ve yasal sebeplerden dolayı birçok kez kapatılmış, sitenin kurucusu bunun için hapse bile girmek zorunda kalmış. Zorluklara rağmen 2018 yılının en popüler Torrent indirme sitelerindan biri olarak hizmet vermeye devam etti.

D- Torrents.io

Torrents.io, kullanıcıların Torrent indirme sitelerinda gezinmek yerine aradıklarını kolayca bulmalarını sağlar, basit arayüzü ile dikkat çeken sitelerden biridir. Diğer Torrent dosyalarına ve magnet bağlantılarına hızlıca erişebilirsiniz.

E- KATCR.CO

Günlük 1 milyondan fazla kullanıcısı olan KickassTorrents ağına erişim sağlayan bir aracı web sitesi. Sürekli güncellenen veri tabanı sayesinde filmlerden oyunlara, müzikten uygulamalara yüz binlerce içeriğe anında ulaşabilirsiniz. Tabii burada sadece yasal yani ücretsiz içeriklere erişmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!