Bulgaristan Sofya’ya İş Ziyareti Yapacakların Bilmesi Gerekenler!

Bulgaristan Sofya’ya İş Ziyareti Yapacakların Bilmesi Gerekenler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bulgaristan Sofya’ya iş ziyareti yapacak olanların bilmesi gerekenler, hayatı daha da kolaylaştırıyor. Bilindiği üzere pandemi nedeniyle kısıtlamalar getirilmiş, uluslararası seyahatler sınırlandırılmıştı. Yasakların yavaş yavaş kalkmasıyla belki de sizin de yolunu iş nedeniyle Bulgaristan’a; Sofya’ya düşebilir!

Eğer yolunuzun Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya üşme ihtimali var ise Bulgaristan iş ziyareti yapacakların bilmesi gerekenler yazımız tam da sizin için! İşte, güllerin ülkesinde zamanı en verimli şekilde geçirmenizi sağlayacak olan rehber niteliğindeki tavsiyeler…

YouTube video

Bulgaristan Sofya’da Nerede Kalınır?

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın merkezi, ağaçlarla çevrili güzel sokaklarla ve tarihi mekanlarla dolu. Burada kültür gezisi yapılabilecek yerler çok fazla ve Vitosha Bulvarı gezmek için oldukça isabetli bir konum. Dolayısı ile bu çevre, konaklamak için de ideal.

Bu çevrelerde hesaplı, uygun fiyatlı ve alternatifi oldukça geniş oteller mevcut. Aynı zamanda burası merkez olduğu için gece hayatı da oldukça hareketli. Üstelik tam anlamıyla gezilmeye değer bir yer. Tüm bu sebeplerden dolayı da iş toplantılarının düzenlendiği yer de genellikle burası.

Bulgaristan Sofya’da kalınacak bir diğer yer de Vitosha Bulvarına komşu olan Lyuben Karavelov ile Oborishte semtleri. Burada da sizlere uygun olabilecek pek çok otel mevcut. Bu iki semt de Sofya şehir merkezine yürüme mesafesinde.

Eğer amacınız sanat kokan bir çevrede konaklamak ise en doğru tercih Lyuben Karavelov olacaktır. Çünkü burada yerel galeriler bulunuyor. Ayrıca canlı cafelere ve mekanlara sahip. Oborishte ise ilginç parkları olan bir yer. Üstelik içerisinde kendi tiyatrosu olan Zaimov Parkı yer alıyor.

Bulgaristan Sofya’da Akşam Yemeği Nerede Yenir?

İş gezilerinin olmazsa olması; iş yemekleri…. Eğer toplantılarınız ve görüşmeleriniz sonrasında iş yemeğine çıkmayı planlıyorsanız ve bunu birinci sınıf yerlerde yapmak istiyorsanız, tercih edebileceğiniz belli başlı yerler bulunuyor.

Şehir merkezine oldukça yakın Tsar Liberator (Kurtarıcı Çar Anıtı) bulunuyor. Buraya doğru geldiğinizde Çar Osvoboditel sizi karşılayacak. Burası aynı zamanda Ulusal Meclis’in de hemen karşı tarafında yer alıyor.

Bulgaristan Sofya’ya İş Ziyareti Yapacakların Bilmesi Gerekenler!

Bu çevredeki geniş sokaklarda gezdiğinizde göreceksiniz ki; pek çok birinci sınıf restoranlar bulunuyor. Geleneksel Bulgar mutfağından modern tatlara, İtalyan mutfağından Fransız lezzetlerine kadar ek çok alternatif sizi karşılayacak.

Sokak Lezzetleri de Var

Bulgaristan Sofya ziyareti yaptığınızda, sizin tercihiniz birinci sınıf restoranlar ve cafeler olmayabilir. Bu durumda da gidebileceğiniz pek çok yer ve tada bileceğiniz sokak lezzetleri bulunuyor. Eğer otantik Bulgar lezzetlerinin tadına bakmak istiyorsanız, Oborishte’de yer alan cafeleri tercih edebilirsiniz.

Et yemeyi seviyorsanız da mutlaka Bulgaristan’da kebapçılara uğramalısınız. Burada en çok tüketilen et; baharatlı ve sosis görünümündeki etler. Bu etler genel olarak patates kızartması ile birlikte servis ediliyor.

Bulgaristan Sofya’ya İş Ziyareti Yapacakların Bilmesi Gerekenler!

Vejetaryenlar da Unutulmadı

Eğer bir nedenle Bulgaristan Sofya’daysanız ve vejetaryen iseniz, sizin için de bir öneri bulunuyor. Aynı civarda yer alan çoğu mekanda etsiz güveç seçeneğini değerlendirebilir. Toprak kap içerisinde sunulan güveç, brunch için en iyi seçenek olabilir. Bu yemek; fırınlanmış soğan, biber, peynir ve yumurta ile kaplanıyor.

Bulgaristan Sofya’da Nereye Gidilir, Ne Yapılır?

İşten ve toplantılardan arta kalan zamanlarda Bulgaristan Sofya’da yapılabilecek pek çok şey bulunuyor. Bu seçenekler arasında en çok tercih edileni ise; tarihi yerler ziyareti. Bilindiği üzere Bulgaristan, Trakya’ya kadar tarihi yerlerle dolu…

Tarihi ziyaret yapılabilecek popüler yerlerden biri; Sv. George Kilisesi. Bu kilisenin tarihi, 4.yüzyıla kadar dayanıyor.

Sofya’nın en eski binası; Kırmızı Tuğlalı yapı… bu yapı kare kaide üzerine inşa edilmiş ve silindirik kubbeye sahip. Burada 12.,13. ve 14.yüzyıl freskleri yer alıyor. Yapının kubbeli duvarlarında birinci Bulgar imparatorluğunun altın çağını örnekleyen bir melek bulunuyor. Dolayısı ile tarihi bir gezi için oldukça ilgi çekici…

ST. Nedelya Kilisesi, Banyabaşı Cami ve Sofya Sinagogu da Sofya’da gezilecek tarihi yerlerin başında geliyor. Buralar oldukça büyüleyici ve tarih kokuyor…

Bulgaristan Sofya’ya İş Ziyareti Yapacakların Bilmesi Gerekenler!

Eğer amacınız Bulgaristan Sofya’nın muhteşem manzarasını görmek ise; Vitoşa Dağı oldukça ideal. Vitoşa Dağı, Sofya’nın güneyinde bulunuyor ve yaz aylarında yürüyüş yapmak için oldukça uygun. Kış aylarında ise öğleden sonraları, kayak yapmak için uygun. Vitoşa Dağı’na gitmek için de Vitoşa İstasyonuna giden metroya binmek yeterli. Metrodan inince, dağın zirvesine kadar giden otobüsler sizleri karşılayacak…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!