featured

Bunlar Zaten Anca Çin'de Olurdu! İşte, Dünya Üzerinde Sadece Çin'de Olan Gariplikler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, şahsına münhasır bir ülke ve değişik alışkanlıkları, yaşantıları var. İşte, “Bunlar Zaten anca Çin’de olurdu!” dedirten gariplikler…

Çin oldukça garip bir ülke… Kültürleriyle, gelenekleriyle dünyayı her zaman şaşırtmayı başarıyor. Ama öyle durumlar ve olaylar var ki; bunlar ancak Çin’de olur dedirtiyor. İşte, dünyada eşi benzeri olmayan, yalnızca Çin’de yaşanabilecek birbirinden ilginç durumlar…

Çocuklar Yol Ortasına Tuvaletlerini Rahat Rahat Yapabiliyor

Çocuklar Yol Ortasına Tuvaletlerini Rahat Rahat Yapabiliyor

Bu, aslında Türkiye’de de geçerli bir durum. Ama yine de çocukların yol ortasına rahat rahat tuvaletlerini yapabilmesi konusunda Çin’in eline su dökemeyiz. Çünkü Çin’de çocukların rahatlıkla tuvaletlerini yapabilmesi için özel kıyafetler dikilip kullanılıyor. Yani Çin’de Bir sokakta yürürken sağda solda özel olarak tasarlanmış kıyafetlerle çocukların rahatlıkla tuvaletini yaptığını görebilirsiniz.

Pijamayla Gezmek Normal Hatta Siz de Pijamayla Gezebilirsiniz

Pijamayla Gezmek Normal Hatta Siz de Pijamayla Gezebilirsiniz

Çin’de insanların sokakta pijama ile gezmesi çok normal karşılanıyor. Pijama ile gezmek için Çinli olmanıza gerek yok. Çekik gözlü olmasanız da sokakta pijamayla gezdiğinizde kimse size garip garip batmayacaktır.

Çin'de Bir Ay Boyunca Ağlayan Kadınlar Görebilirsiniz

Çin’de Bir Ay Boyunca Ağlayan Kadınlar Görebilirsiniz

Çin denince artık aklımıza sadece dünyaya armağan ettikleri (!) koronavirüs geliyor. Ancak ilk aklımıza gelmesi gereken ilginç gelenekleri. Bu ilginç geleneklerinden biri; düğününe 1 ay kalan kadınların, 1 ay boyunca her gün 1’er saat ağlaması. Yani Çin’e giderseniz, her gün 1 saat boyunca ağlayan kadınları görmeniz mümkün.

Çin'in Koruma Kazları Peşinize Takılabilir!

Çin’in Koruma Kazları Peşinize Takılabilir!

Türkiye dahil pek çok ülkede koruma amaçlı olarak köpeklerden yararlanıldığı oluyor. Ancak dedik ya; Çin garip bir ülke! Çin’de ise koruma amacıyla kazlardan yararlanılıyor. Eğer Çin’e gider ve kazları görürseniz “Ne sevimli şey” deyip bizce yanına yaklaşmayın çünkü sinirlendiklerinde sizin için iyi olmayacaktır.

Zenginler Cezalarını Başkalarına Çektirebilir

Zenginler Cezalarını Başkalarına Çektirebilir

Çin’de zengin olmak gerçekten çok özel. Çünkü zenginseniz, aldığınız bir cezayı parasıyla bir başkasına çektirerek rahat edebilirsiniz.

Yolda Uyuyan İnsanlar Görebilirsiniz

Yolda Uyuyan İnsanlar Görebilirsiniz

Yolda, sokakta, parkta, bahçede veya bir bankta uyumak; 5 dakika kestirmek Çin’de oldukça olağan bir durum. Kim olursanız olun, yorulduğunuzda veya uykunuz geldiğinde oracıkta uyuyabilirsiniz. Bu, Çin’de oldukça sıradan.

Zayıflar, Köprücük Kemiğinde Balık Gezdiriyor

Zayıflar, Köprücük Kemiğinde Balık Gezdiriyor

Çin’de zayıf kişilerin özellikle de zayıf kadınların köprücük kemiğinde minik balık taşıması da oldukça olağan. Bu, onların ne kadar zayıf olduklarını ifade etmesinin bir yolu.

Çin'de Karpuzun Müzesi de Var

Çin’de Karpuzun Müzesi de Var

Çin ile belki de en benzer yanımız; karpuza olan düşkünlüğümüz; karpuza olan sevgimiz olabilir. Ama onların bu sevgisi bir tık üstümüzde. Çünkü Çin’de karpuz müzesi bile bulunuyor.

Tasmayla Ördek Gezdirenler Bile Var!

Tasmayla Ördek Gezdirenler Bile Var!

Çin’de evcil hayvan olarak ördek besleyebilir ve hatta ördekleri tasma takarak sokaklarda gezdirebilirsiniz. Gerçekten enteresan!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!