featured

Bunları Öğrendiğinizde Artık Sabah Kahvesi İçmeyeceksiniz! Uyanır Uyanmaz Kahve İçtiğinizde Bakın Neler Oluyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah uyanır uyanmaz ilk işi kahve içmek olanlar… Bu yazımız sizin için. Bakın, kahvaltı öncesi kahve içildiğinde neler oluyor…

Kimilerimiz sabah uyanır uyanmaz çay içmeden kendine gelmediğini söylüyor, kimilerimiz ise kahve… Peki, sabah uyanır uyanmaz kahve içildiğinde vücut nasıl tepki veriyor hiç merak ettiniz mi? İşte, sabah kahvesi tutkunlarının sabah kahve içme isteğine son verecek bilgiler… Sabahları uyanınca ilk olarak kahve içenlerin bilmesi gerekenler…

Kendinizi, Uykunuzu Almamış Hissedebilirsiniz

Kendinizi, Uykunuzu Almamış Hissedebilirsiniz

Pek çok kişi kahveyi enerji bulmak için içiyor. Ama aslında uyanınca kahve içmek, uykunuzun daha erken gelmesine neden olabilir. Çünkü kahvedeki kafein, stres hormonunu fazlalaştırır ve uyku sorununa yol açar.

Bu, yorgunluğa da neden olur. Özellikle sabahları şekerli bir kahve türü seçerseniz, vücudunuzun şeker dengelemesi için insülin üretmesine yol açarsınız ve bu, kendinizi yorgun hissetmenize sebep olur.

Cildinizin Bozulmasına Neden Olabilir

Cildinizin Bozulmasına Neden Olabilir

Özellikle sabahları kahve içmek daha sık tuvalete çıkılmasına neden oluyor. Bu da, vücudun daha fazla su kaybetmesi anlamına geliyor. Bu nedenle vücut susuz kalıyor ve cilt yaşlanması, cilt bozulması hızlanıyor.

Vücudunuzun Gereksinim Duyduğu Mineral ve Vitaminler Daha Hızlı Emilir

Vücudunuzun Gereksinim Duyduğu Mineral ve Vitaminler Daha Hızlı Emilir

Sabahları kahve içmek, insan vücudunun gereksinim duyduğu mineral ve vitaminleri kaybetmesine neden olabilir. Sinir sistemi için oldukça önemli olan magnezyum ve B grubu vitaminler, kahve içildiğinde daha da hızlı emilir. Üstelik düzenli olarak kahve içilmesinin kalsiyum depoları için de zararlı olduğu biliniyor.

Mide Sorunları Yaşayabilirsiniz

Mide Sorunları Yaşayabilirsiniz

Sinir sistemi, kahve tüketimiyle de harekete geçer. Dolayısıyla ishal olabilirsiniz. Bunun dışında, sabah kahvelerinde krema ya da süt kullanılması, içeriğindeki laktoz sebebiyle mide sorunlarına da yol açabilir.

Kaygı ve Stres Düzeyiniz Artabilir

Kaygı ve Stres Düzeyiniz Artabilir

İnsan vücudunda stres hormonları, sabahları daha yüksek seviyededir. Kahvenin içindeki kafein de uyarıcı bir madde olduğu için sinir sistemini harekete geçirir ve gerginliği artırır. Dolayısı ile sabahları kahve içmek, stresin artmasına ve hatta anksiyete ataklarına sebep olabilir.

Sabahları Kahve İçmek Kilo Aldırabilir

Sabahları Kahve İçmek Kilo Aldırabilir

Kahve, yağ yakımına yardımcı olmasıyla yani kilo verdim verdirmesiyle biliniyor ancak kahve içmek,  uyku düzeninin bozulmasına da yol açabilir. Uyku düzeni bozulan ve uyuyamayan kişiler daha fazla acıkır ve atıştırmak ister. Böylelikle sabahları fazla kahve tüketmek, uyku probleminin yanı sıra kilo problemine de neden olabilir.

Hastalıklara Davetiye Çıkartabilirsiniz

Hastalıklara Davetiye Çıkartabilirsiniz

Sabahları kahve içmek, hücrelerin kan şekerini düzenlemesini oldukça zorlaştırıyor. Bu da; pek çok hastalığa davetiye çıkartıldığı anlamına geliyor. Üstelik bilinenler arasında, fazla kahve tüketiminin yüksek kan şekerine neden olduğu da yer alıyor. Yüksek kan şekeri ile birlikte cilt enfeksiyonları da sabah kahveleri nedeniyle ortaya çıkabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!