featured

Bunları Yapmak Mutsuzluğunuzu Arttırıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutsuz olmak aslında mutlu olmaktan çok daha kolay. Farkında olunmadan her gün yapılan bazı şeyler, mutsuz olunmasına neden olabiliyor. Hatta kimi zaman insanı mutsuz eden şeyler, hayatın bir rutini bile olabiliyor.

Oyalanmak için Yapılan Şeyler Mutsuz Ediyor

Yaptığınız pek çok şey eğer kafanızı dağıtmak içinse hayat bir süre sonra oldukça anlamsız bir hale gelebilir. Hatta pek çoğumuzun her gün rutin olarak yaptığı şeyler genelde kafa dağıtmak için. Sosyal medyada gezintiye çıkmak, bilgisayar oyunları oynamak, uyumak, yemek yemek, çalışmak gibi aktiviteler insanı sadece sorunlarından belirli bir süre uzaklaştırıyor. Bu sebeple de sorunlardan uzaklaşmak için geçici çözümler sağlamak yerine çözüm odaklı olarak yaklaşmak gerekiyor.

Umursamayın

Mutsuz olmaya neden olacak şeyler arasında kişinin başkalarında olan ve kendisinde olmayan şeyleri gereğinden fazla umursamak yer alıyor. Bu durumda yapılması gereken; umursamamak… Unutmayın ki; sizde olan şeylerin pek çoğu da başkalarında yok.

Kendinizden Ödün Vermeyin

Aşk duygusu, içinde saygıyı ve sevgiyi barındırdığında güzel. Fakat kimi zaman sevilen kişi tarafından kırılmak, incitilmek ilişkiyi direkt olarak zedeliyor. Bu durumda da insan oldukça yıpranıyor. Çoğu zaman da hissedilen sevgi ve aşktan dolayı kişinin kendisinden ödün vermesi gerekebiliyor. Kişiler, bir ömür birlikte yaşamayı planladığı kişi uğruna kendisinden ödün verdikçe de mutsuz bir ilişkinin kapıları açılmış oluyor.

Geçmişte Çok Takılı Kalmayın

Zaten misafir olarak geldiğimiz bu dünyada mutsuzluğa yol açabilecek pek çok neden bulunuyor. Doğa, gelişen teknolojinin insanlığı uğrattığı zarar, ülkeler arasındaki gergin ilişkiler, ülke içi dinamikler, her bir ürünün gün geçtikçe doğallığını kaybetmeye başlaması ve sayılabilecek daha onlarca neden insanları mutsuzluğa itiyor. Eğer biriktirdiğiniz onca güzel anıyı, güzellikleri bir kenara bırakıp sürekli olarak geçmişte yaşanılan kötü olaylara ilginizi veriyorsanız kendinizi mutsuz etme hastalığına yakalanmış olma ihtimaliniz yüksek. Çünkü mutsuzluğa yol açan bu unsurları sürekli olarak düşünmek ve bunlardan sürekli bahsetmek, mutsuz olunması için yeterli.

Unutmayın ki; herkes iyi ve kötü dönemlerden geçiyor. Yapılması gereken ise; kötü yaşanmışlıklardan şikayet etmek yerine çözüm odaklı olarak düşünmek ve faaliyete geçmek. Eğer enerjinizi düşürücü ve sizleri olumsuz etkileyen insanları hayatınızda tutmak konusunda ısrarcı olursanız, istikrarlı olarak mutsuz olursunuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!