featured

Bunu Neden Yapmışlar ki Diyeceğiniz 10 Enteresan Japon İcadı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japon icadı denilince her ne kadar akıllara hayat kurtarıcı ürünler gelse de bazı icatlar gerçekten hayret verici olabiliyor. 10 enteresan Japon icadı sizlerle!

Japon icadı deyince hemen hemen herkes her ne kadar çok işe yarayan, hayat kurtaran ürünler beklese de bazen “bunu neden yapmışlar ki” diye de sorduruyor. Aynı birazdan göreceğiniz ve muhtemelen bu cümleyi sarf edeceğiniz icatlar da olduğu gibi!

Japon İcatları

Konu Japonlar olunca genel olarak hiç birimiz akıllara gelen sıradan şeyler düşünmüyoruz zaten. Herkes bilir ki en garip ve ucuz üretime sahip ürünler oradan çıkar. Hatta şimdi isimleri “bir milyoncu” olarak geçen ucuzluk mağazaları ilk açıldığında “Japon pazarı” ismiyle açılmış, çok da rağbet görmüştü. Hala bitmeyen bir sektör olan Japon pazarları hala popüleritesini korumakta. Şimdi gelin, Japonların ürettiği 10 entresan ürüne hep beraber bakalım…

Faraşlı Terlik

Faraşlı Terlik

İlk bakıldığında işe yarar gibi dursa da sonradan pek de öyle olmadığı anlaşılıyor. Gırgırlı terlik olsa belki ama, bu nedir yahu?

Havalandırmalı Ayakkabı

Havalandırmalı Ayakkabı

Bu fikir için harikulede diyebiliriz! Özellikle yaz günleri için gerçekten çok güzel bir fikir. Uzun süre dışarıda çalışan insanların eve geldiklerinde bir infial yaratmamaları adına oldukça iyi 🙂

Kapalı Havuz

Kapalı Havuz

Adamlar yapınca yapıyor yahu! dediniz öyle değil mi? İnsana kendisini kumsal da hissettirecek gibi yaptıkları kapalı havuz gerçekten de oldukça başarılı. Aslında bu tarz havuzları artık ülkemizde de görmek mümkün.

Kapsül Oteller

Kapsül Oteller

Bu oteller uyumak için hem çok ideal, hem de fiyatları normal otellere göre çok daha uygun. Eğer yolunuz Japonya’ya düşerse tüm gün gezdikten sonra sadece uyumak için bu otelleri kullanabilirsiniz.

Kare Şeklinde Karpuz

Kare Şeklinde Karpuz

Söyleyecek pek de bir şey yok. Bunu neden yaptınız biraz anlatsanıza?

Rahatlık Timsali Ses Uyumlu Yastık

Rahatlık Timsali Ses Uyumlu Yastık

Başınızı yastığa koyuyor, televizyonunuzu açıyorsunuz ve yastığınız ses ile uyumlu hale geliyor. Konfora bakar mısınız? Tabii ne kadar gerekli onu bilemiyoruz…

USB Yemek

USB Yemek

Bu icadın neden yapıldığını anlayan varsa el kaldırsın! Açıkçası bizim mantığımız almadı. Ne yani balık kroket yerken birden akıllarına bilgisayardan dosya mı çekmek geliyor bu Japonların?

Uyku Kasketi

Uyku Kasketi

Bu icadı tek geçeriz! Kesinlikle acilen ülkemizde de olması gereken bir ürün olan uyku kasketleri sayesinde metrobüste uyuyakalıp da omzunuza salya akıtan insan kalmayacak!

Otomat Yemek

Otomat Yemek

Aslında bu ürünlere aşinayız çünkü ülkemizde de var ancak paketli ürünler için. Japonya da ki otomatlar direk yemek veriyor. Aslında gayet iyi bir fikir.

Kravat Şemsiye

Kravat Şemsiye

Elinde şemsiye taşımayı sevmeyen erkekler için her ne kadar mantıklı bulsak da kaç kişi kullanır onu bilemiyoruz. Bizim ülkemiz de kravat tamamlayıcı aksesuardır. Ya siz kullanır mısınız?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!