featured

Burçlara Göre Bakanlıkları Açıklıyoruz! 12 Burç Bakan Olursa Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Hangi Burç Hangi Makamda Yerini Alır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Burçlara göre bakanlıklar düzenlemesi yapmak belki de en yetenekli burçları en isabetli noktalarda aktif hale getirmeye yardımcı olur. Tabi realitede uygun görülen isimler bakanlıklarda görev alsa da, biz bu işi bir de burçlara göre dizayn edelim dedik…
Burçlara Göre Bakanlıklar Listesi 2022Burçlar bakan olursa hangi burçlar kabineye girer hangi burçlar ne bakanı olur? Aslında her burcun fıtratı, düşüncesi ve hareket sistemi ayrıdır.
Elbette burçlara göre hassasiyetler dikkate alındığında Zodyak ailesinin üyelerinden çok sağlam bakanlıklar çıkacağından emin olabilirsiniz! Buradan yola çıkarak sizler için burçları ve bakanlıkları eşleştirdik… İşte sonuçlar!
1- Aile ve Sosyal Politikalar BakanıAile ve sosyal politikalar Bakanlığı için yengeçler ve balıklar biçilmiş kaftandır. Aileye olan bağlılık konusunda safihane duygular ile hareket etmek gereklidir.
Özellikle yengeçlerin feminen duruşları ve kadına verdikleri değer Aile Bakanı olmaları konusundaki başarılı adaylar olacaklarına da işarettir.
2- Adalet BakanıSöz konusu adalet ise keskin duruşları ile yaylar ve kovalar tüm memlekete yeter denilebilir.
Yaylar Sağlam çeneleri savunma konusunda ne kadar başarılı ise inatları ve baskınlıkları ile de adaleti sağlamak konusunda da o kadar net tavır sergilerler.
Asla doğruyu söylemekten çekinmeyen ve adaleti savunan en net burç oldukları için Zodyak ailesinin Adalet Bakanı adayı kesinlikle yaylardır.
Kovalar da özellikle insanlığa faydalı olmak, ihtiyacı olan kişilerin yanında olmak ve hakkı olana hakkını vermek konusunda oldukça nettirler. Bu yüzden Adalet Bakanlığı için kovalar en güçlü ikinci adaydır.
3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıÇalışma ve sosyal güvenlik bakanı olacak kişinin; iş, işveren, işçilik hakları, işveren hakları, iş sorumluluğu gibi pek çok konuda bilgi sahibi olması gereklidir.
Bir cümlede bu kadar sayıda “iş” kelimesi geçiyorsa orada oğlak burcunu anmamak olmaz! En iyi çalışma ve sosyal güvenlik bakanı adayı da olsa olsa bir oğlak olur üstelik bu makamın da çalışarak hakkını verir!
4- Çevre ve Şehircilik BakanıÇevre ve şehircilik bakanı olmak için çevreye değer vermek, güzelleştirmek ve modern şekilde düzenlemelerden anlamak gereklidir.
Bir yerde çevre temizliği, düzeni ve yenilemesi deniliyorsa başakları sahneye alalım deriz. Bir başak burcu Çevre ve şehircilik bakanlığı için adeta biçilmiş kaftan olabilir.
Hem temiz, titiz hem de çalışkan kişiliği ile başaklar memlekete çiçeğe çevirebilecek yeteneğe sahiptir.
5- Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıEnerji ve tabii kaynaklar bakanlığı için doğalı seven, tabiatı merak eden başaklar ve akrepler en güçlü adaylardır.
Akrep burcu, mistik duyguları ve merakı sebebi ile kesinlikle doğal kaynaklar ve bu kaynakların kullanımı konusunda en aktif fikirleri üretebilecek kapasiteye sahiptir.
Başak burcu doğaya olan tutkusu ile doğal kaynakların yine doğal yollarla işlenmesi ve topluma kazandırılması konusunda çalışmalara imza atabilecek duruşa sahiptir.
6- Gençlik ve Spor BakanıGençlik ve spor bakanlığı tam boğa burcuna göre hazırlanmış bir makam gibidir. Rahatına keyfine düşkün boğalar için sporla vakit geçirmek ya da çok hesap kitap işlerine bulaşmadan etkinlik organize etmek çok daha keyiflidir.
7- Hazine ve Maliye BakanıBurçlara göre bakanlıklar da Hazine ve maliye bakanlığı söz konusu ise ikizler burcundan ötesi yalandır. İkizler burcunun ticari zekası, adeta parayla oyun oynar gibi hareketli mali düşünce yeteneği bu makamın hakkını verecek cinstendir.
8- İçişleri Bakanıİçişleri Bakanlığı için dünyanın en zeki burçlar arasında ilk sırada yerini alan akrepleri uygun gördük neden mi? bir akrep zekası olayın önünü arkasını öğrenmeden asla rahat etmez.
Adeta bir ajan gibi çalışan akrepler insanlara hüküm kurma, yönetme, baskın olma ve toplumda düzeni sağlama gibi konularda kesinlikle üst düzey performans sergileyebilirler.
9- Kültür ve Turizm BakanıKültür ve turizm bakanı ünvanı için yine ortak iki burç öne çıkmaktadır. Toplumsal değerlere, sahip olunan varlık ve kökene bağlılık konusunda, ayrıca gezi denildiğinde Nirvana olan iki burçtan bahsediyoruz. Bu burçlar yaylar ve kovalardır.
Gezmek tozmak bizim işimiz diyen bu iki burca memleketin tüm miraslarını araştırın, bulun, koruyun, tanıtın, gezin gezdirin deyin sonrasına karışmayın! Kültürel kalkınma ve turizmi canlandırma noktasında bu iki burç en isabetli seçim olacaktır.
10- Milli Eğitim BakanıBurçlara göre bakanlıklar da Milli eğitim bakanı olacak kişinin öğrenme ve öğretme konusunda bilgili ve istekli olması gereklidir.
Yengeç ve oğlak burçları da Zodyak ailesinin yeni bilgi öğrenme ve öğretme konusunda en becerikli burçlarıdır.
Üstelik sınırsız eğitim verme konusunda üst düzey verimi nasıl sağlarım sorusuna da odaklanma konusunda başarılı oldukları nettir. Bu nedenle memleketin eğitimi ve bekası yengeçler ve oğlaklara teslim edilebilir.
11- Milli Savunma BakanıMilli savunma bakanı olacak kişide ön plana çıkan özellikler arasında savunmayı sağlayacak güçlü bir zeka vardır. Savunma zekası, işgalci kuvvetlerin hangi adımları atacaklarını, nasıl saldırıya hazırlanacağı ihtimallerini başarılı şekilde analiz eder ve hesaplar.
Buna göre içindeki adalet duygusundan sebeple sürekli saldırı halinde olan bir terazi ile düşman tanıma ve imha etme konusunda uzman akrepler milli savunma bakanlığı için fekaladenin fevkinde seçimler olacaktır.
12- Sağlık BakanıBurçlara göre bakanlıklar da gelelim Sağlık Bakanına! Konu sağlık ise üst düzey sağlık hassasiyeti ile ön plana çıkan iki burç; Başak ve yaylardır.
Sağlık konusunda gerçek hassasiyeti olan ve olayın önemini gerçek anlamda gözlemleyen bu iki burç tam bir sağlık bakanı olacak duruşa sahiptirler.
13- Dış İşleri BakanıDış işleri bakanı olacak kişinin mutlaka dış ülkelere karşı güçlü bir duruşu olmalıdır. Neticede ülkenin dışa bakan yüzü olan bu bakanlık için hem iyi bir görünüm, hem yeri geldiğinde ego hem de ağırlıklı olarak baskınlık şarttır.
Aslan ve koç burcu dış işleri bakanı olursa olayın hakkını seve seve verecek en net burçlardır. Aslan burcu kısa sürede temsil moduna geçerek kendine olan üstün güveni ile ülkesini de samimiyetle temsil eder.
Aynı şekilde koç burcu da dış toplantılarda masaya yumruğu vurabilecek medeni cesarete ve yönetim kabiliyetine sahip olduğundan makamın hakkını verebilir.
14- Sanayi ve Teknoloji BakanıSanayi ve teknoloji bir ülkenin kalkınma ve global sahnede yerini alması için olmazsa olmazdır. Bunun için analitik zeka konusunda dünyanın en zekilerinin de sahip olduğu kova ve koç burçları ön plana çıkmaktadır.
Teknolojiyi yakından takip eden ve yenilikler kısa sürede uygulamaya geçiren bu iki burç en başarılı sanayi ve ticaret bakanlığı adaylarıdır.
15- Tarım ve Orman BakanıTarım ve orman bakanı olmak doğala hassasiyet ve koruma gücü ister.  Başak ve teraziler de bu görev için hazır kıtadır.
Ormanların korunması, toprağın değerlendirilmesi ve üretim konusunda başak ve terazi burcundan bir yönetici mükemmel çalışmaları hayata geçirebilir.
16- Ticaret BakanıTicaret Bakanlığı için Aslan ve ikizler demezsek asla olmaz…. Para ile oynama konusunda usta olan aslan ve ikizler burcu ticarete takla attıracak zekaya sahiptirler.
Bu nedenle bir ülkede ticaret bakanlığı ile kalkınma sağlanacaksa kesinlikle ikizler ve aslan zekasından faydalanılmalıdır.
17- Ulaştırma ve Alt Yapı BakanıBurçlara göre bakanlıklar içinde Ulaştırma ve alt yapı bakanı olmak için görsel zekanın yanında sağlam bir analitik zeka şarttır.
Doğru bir matematik ve muhteşem bir mühendislikle ulaştırma konusunda başarılı işlere imza atmak gereklidir. Bunun için aranılan analitik zeka ve mühendislik kafası koç, kova ve aslanlarda vardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!