featured

Busenaz Sürmeneli Kimdir | Olimpiyatlarda Yarı Finali Gören Bokscu Busenaz Sürmeneli Kaç Yaşında?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Busenaz Sürmeneli kimdir? 2021 Tokyo Olimpiyatlarda ülkemizi gururlandıran bir diğer haberde Busenaz Sürmeli’den geldi. 69 kiloda boksta finale yükselme başarısı gösteren Sürmeneli, ülke gündemine bomba gibi düştü. Bu başarısı Busenaz Sürmeneli kimdir? Busenaz Sürmeneli kaç yaşında gibi soruların ortaya çıkmasına neden oldu. Yazımızda ünlü sporcu hakkında merak edilen sorulara değineceğiz.

Busenaz Sürmeneli Kimdir? Busenaz Sürmeneli Nereli?

Busenaz Sürmeneli kimdir? Busenaz Sürmeneli aslen nereli? Ünlü sporcu soyadından da aşina olabileceğiniz gibi aslen Trabzonludur. Busenaz Sürmeneli Trabzonun neresinden denildiğinde ise elbette ki Sürmene cevabı verilebilecektir. Doğma büyüme Trabzonlu olan sporcu, başarıları sonrasında boks hayatı için İstanbul’a yerleşmiştir.

Busenaz Sürmeneli Kaç Yaşında?

Busenaz Sürmeneli kimdir? Busenaz Sürmeneli kaç yaşında? Sporcu 23 Mayıs 1998 doğumludur. 23 yaşında olan Sürmeneli, uzun yıllardır bu spor dalı üzerine çeşitli eğitimler görmüştür.

Busenaz Sürmeneli Ailesi

Busenaz Sürmeneli ailesi hakkında kesin bir bilgi paylaşımına ulaşılamamıştır. Ünlü sporcunun ailesi, mütevazi yaşamlarını sürdürmekte ve müsabakalarda Busenaz’ı desteklemeye devam etmektedir.

Busenaz Sürmeneli Boy Kilo Bilgisi

Busenaz Sürmeneli kimdir? Busenaz Sürmeneli boyu 1.71 cm’dir. Kilosu ise 69 olarak bilinmektedir.

Busenaz Sürmeneli Spor Hayatı

Busenaz Sürmeneli kimdir? Busenaz Sürmeneli spor hayatına 10 yaşında başlamıştır. Kendi isteği ile boks hayatına başlayan sporcu, ailesinin de yönlendirmesi ile birlikte Trabzonspor kulübü alt yapısına kayıt olmuştur. Sporcu ülkemizi ilk kez 2013 Kadınlar Türkiye Şampiyonasında temsil etmiş ve burada şampiyon olmuştur. Busenaz Sürmeneli kimdir? Sporcunun kariyerindeki başarıları ise şu şekildedir;

2013 Yıldız Kadınlar Dünya Şampiyonası 2.si / Macaristan2013 Yıldız Kadınlar Dünya Şampiyonu/Bulgaristan2014 Yıldız Kadınlar Türkiye Şampiyonu2014 Yıldız Kadınlar Avrupa Şampiyonu/İtalya2015 Genç Kadınlar Türkiye Şampiyonu2015 Genç Kadınlar Dünya Şampiyonu/Tayvan2015 Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonu/Macaristan2016 Genç Kadınlar Türkiye Şampiyonu2016 Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonu / Ordu2017 Büyük Kadınlar Türkiye Şampiyonu2017 Azerbaycan İpekyolu Boks Turnuvası Şampiyonu2017 Polonya Felix Stamm Boks Turnuvası Şampiyonu2017 Büyük Kadınlar Avrupa Birliği Ülkeleri Boks Şampiyonası 2./İtalya2018 Ümitler Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası Şampiyonu2018 Sırbistan Belgrade Boks Turnuvası Şampiyonu2018 Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası Şampiyonu2019 Ümit Kadınlar Türkiye Şampiyonu / Samsun2019 Büyük Kadınlar Türkiye Şampiyonu / İstanbul2019 Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonu / VLADİKAVKAZ- RUSYA2019 / 57. Belgrade Winner Boks Turnuvası Şampiyonu / SIRBİSTAN2019 50. Grand-Prix Usti Nad Labem TurnuvasıŞampiyonu2019 Balkan Boks TurnuvasıŞampiyonu 69. kg Botevgrad/ Bulgaristan2019 Büyük Kadınlar Avrupa 3. sü İspanya/ Madrid2019 Büyük Kadınlar Dünya Boks Şampiyonu Ulan -Ude / RUSYA- 69 kg Dünya Şampiyonu2019 Büyük Kadınlar Türkiye Şampiyonu2019 Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası Şampiyonu2020 Macaristan Debrecen Boks Turnuvası Şampiyonu

Busenaz Sürmeneli Kimdir? 2021 Tokyo Olimpiyatları Busenaz Sürmeneli Maçı

Busenaz Sürmeneli kimdir? 2021 Tokyo Olimpiyatlarına da katılan Sürmeneli, aldığı başarılar sonucunda ülkemizin gururu oldu. Finale çıkmaya hak kazanan Busenaz Sürmeneli maçı ve önceki diğer maçları ile Türkiye’de büyük heyecan ve sevinç yaratmayı başardı. Busenaz Sürmeneli maçı izle için videoya göz atabilirsiniz. 

YouTube video

Busenaz Sürmeneli Son Maçı Kaç Kaç Aldı? Busenaz Sürmeneli Yarı Final Maçı Rakibi Kimdi?

Busenaz Sürmeneli kimdir? Sürmeneli 04 Ağustos sabah saatlerinde Hintli rakibi ile karşı karşıya geldi. Yarı finale çıkmaya hak kazanan Busenaz Sürmeneli, geçtiğimiz günlerde Hintli Lovlina Borgohain ile karşı karşıya geldi.

Müsabaka boyunca üstünlüğü elden bırakmayan sporcu, ilk rauntta rakibinden 5 puan almayı başardı.  İkinci rauntta hakemlerin 10 puan verdiği Sürmeneli, son rauntta ise temkinli davranarak üstünlüğünü korudu. Busenaz Sürmeneli kimdir? Böylece ünlü sporcumız Busenaz Sürmeneli yarı final maçı galibiyeti ile finale geçmeye hak kazandı.

Busenaz Sürmeneli Final Maçı Ne Zaman? Buse Sürmeneli Rakibi Kim?

Busenaz Sürmeneli kimdir? En az gümüş madalya almayı garantileyen Busenaz Sürmeneli final maçı ne zaman?

Ünlü sporcu 07 Ağustos 2021 saat 09:15’te final maçına çıkacak. Buse Sürmeneli rakibi kim? Ünlü sporcu final maçında Çinli Hong Gu ile karşı karşıya gelecek. 13 yıldır bu anı yaşamayı beklediğini ifade eden Busenaz Sürmeneli müsabakayı kazanırsa altın, kazanamazsa gümüş madalyanın sahibi olacak.

Busenaz Sürmeneli İnstagram Hesabı Nedir?

Busenaz Sürmeneli kimdir? Ünlü sporcu İnstagram ve Twitteri aktif olarak kullanmaktadır. Yaklaşık 35 bin takipçisi bulunan kadın bokscumuz, Tokyo Olimpiyatları ile ilgili pek çok paylaşımda yapmaktadır. Busenaz Sürmeneli İnstagram hesabını takip etmek için @busenazsurmeneli hesabını takip edebilirsiniz. Altın sporcu Mete Gazoz kimdir yazımızı okumak için tıklayın. 

Busenaz Sürmeneli Kadınlar Boks Tarihinde Bir İlki Yaşattı: Altın Madalyanın Sahibi Oldu!

Busenaz Sürmeneli kimdir? Busenaz Sürmeneli bugün saatler, 09:15’i gösterdiğinde altın madalya için ringe çıktı. Rakibi Hong Ku ile ringte karşılaşan Sürmeneli, rakibine neredeyse hiç fırsat tanımadı. İlk rauntta biraz tutuk kalan Busenaz, yalnızca bir hakemden tam puan alabildi. İkinci raundun ilk 15 saniyesinde üst üste yumrukları ile rakibini adeta şoka uğratan sporcumuz, bu başarısı ile tüm hakemlerden 10 puan almayı başardı. Son rauntta da üstünlüğü elden bırakmayan sporcumuz, maçı kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. Bu başarısı ise kadınlar boks tarihinde tarihi bit başarıyı getirmiş oldu. Madalyasını gözyaşları içerisinde takan sporcumuz, önce salondakileri sonra ise antrenörünü selamladı. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!