featured

Buz Pateni Nedir? Buz Pateni Eğitimi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Buz Pateni Nedir?

Kış sporu olarak bilinen buz pateni son yıllarda özellikle ister hobi isterseniz profesyonel bir sporcu olarak estetik açıdan farklılık kazanmak için tercih ettiğiniz bir spordur.

Ruhunuza hitap eder

Olimpik bir spor olarak olimpiyatlarda başarılı bir görsel şölen oluşturan buz pateni yaptığınızda, vücudunuzda fiziksel ve ruhsal gelişime yardımcı olabilirsiniz. Buz pateni, kapalı veya açık alanda bulunan bir buz zeminde, altında bulunan metal bıçak tarzı ekipman bulunan bir çift paten ile yapılır. Bu estetik sporu, tek başınıza yapabildiğiniz gibi çift ve gruplar halinde de rahatlıkla yapabilirsiniz. İsterseniz müziğin akışı eşliğinde de kendinizi buzun üstüne bırakabilir ahenkli bir şekilde seyircilere görsel bir şölen yaşatabilirsiniz. Buz pateni hakkında bilgileri küçük yaşlardan itibaren her türlü görsel ve yazılı şekilde öğrenebilir kendinizi bu spor hakkında geliştirebilirsiniz.

olarak kabul edilen 30 x 60 metrelik bir buz pistinde yapıldığını bilmek sizin için fayda sağlar. Ülkemizde son birkaç yıldır buz pateni pistlerinin sayısı artış göstermektedir. 

Kısa adım ayakta kal

Müzik, hız ve stilin birleşimi olan buz patenini yapmak ise esnek vücutlu insanların yatkın olduğu bir spordur. Buz pistine ilk çıktığınızda patenleriniz ayaklarınıza sağlam bir şekilde bağlandığına dikkat etmelisiniz. Buz pateni eğitimine yeni başlayanlar için zemin üstünde uzun adımlar atmak yerine kısa adımlarla patene başlamanız denge kaybında daha çabuk ayakta kalmanızı sağlar. Küçük adımlarla patene alıştığınızda,  vücudunuzu yere eğimli bir şekilde önde tutarak hızlanabilir ve mesafe kat edebilirsiniz.

Vücudunuzu kontrol edin

Hızınızı ve dengenizi ayarladığınızda artık seri bir şekilde buz üstünde hareket edebilir ve pisti boydan boya geçerek gösterinizi rahatlıkla sergileyebilirsiniz. Bir nevi beden terbiyesi şeklinde yaptığınız bu sporu, buz pateni nasıl yapılır kavramında öğrenip düzenli olarak yaptığınızda kemikleriniz, kaslarınız ve en önemlisi de beyninizi daha sağlıklı kontrol etmenizi sağlar. Bu spora profesyonel olarak devam etmek istiyorsanız, Artistik Patinaj veya Artistik Buz Pateni dallarında kendinizi antrenörler eşliğinde geliştirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!