featured

Cantık Pide ( Etli Pide ) Nasıl Yapılır? Bursa’nın Meşhur Cantık Pide Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cantık Pide nasıl yapılır? Bursa’nın meşhur Cantık pide tarifi, pek çok Bursalının yaptığı bir tariftir. Lezzetine doyum olmayan yumuşak Cantık Pide ile bir akşam yemeğinizi ya da bir öğlen sofranızı yanına yapacağınız enfes bir ayran ile tamamlayabilirsiniz. Bu pide sadece evlerde değil aynı zamanda Bursa’nın pide salonlarında da yapılmaktadır. Yolu Bursa’ya düşenletin Cantık Pide yemelerini tavsiye ederiz. 

YouTube video

Vereceğimiz bu etli pide tarifinin hamuru biraz yumuşak olarak hazırlanıyor. Bu nedenle de diğer pidelere göre daha yumuşak oluyor. Alışılagelmiş mayalı hamurdan farkı ise hamurun içerisine yumurta, süt ve sıvıyağ eklenmesinden kaynaklanıyor. Şimdi Cantık Pide ya da Bursa’nın meşhur etli pide tarifi nasıl bakalım ve arzu ederseniz birlikte yapalım…

Cantık Pide Nasıl Yapılır?

Cantık Pide Hamuru Malzemeleri

5 su bardağı un,1 paket kuru maya,1 yumurta beyazı,Bir tutam tuz,1 su bardağı süt,Yarım su bardağı un,Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı,Ilık su.https://www.youtube.com/watch?v=z19SGI7pEBo

Cantık Pide İç Malzemeleri

400 gram yağsız kıyma,2 adet orta ince doğranmış kuru soğan,1 adet ince doğranmış kapya biberi,2 adet ince doğranmış köy biberi,2 adet doğranmış domates,Tuz, karabiber ve pul biber,Bir miktar su.

Üzeri için

1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı sıvıyağ,biraz tereyağı.

Cantık Pide Yapılışı

Cantık pide yapmak için öncelikle cantık pide hamuru mayalanması gerekir.

Bunun içinde bir cam kâse içerisinde ılık su ile maya ıslatılır.Büyük cam bir kâse içerisine 5 bardak un konur ve içerisine bir miktar tuz ilave edilerek un ile tuz harmanlanır.Kasedeki unun ortası açılır ve ortasına mayalı su eklenir.1 yumurtanın beyazı, süt ve sıvıyağda ilave edildikten sonra hamur oldukça yumuşak bir şekilde yoğrulur.Yoğrulan hamur dinlenmesi ve mayalanması için üzeri temiz bir bezle örtülerek bir kenarda bekletilir.Hamur mayalanırken başka bir cam kâsenin içerisine Cantık pide iç malzemeleri olan kıyma, doğanmış soğan, doğranmış kapya ve köy biberi, doğanmış domates, biraz tuz, karabiber ve pul biber eklenir.En son yarım çay bardağı ılık su ilave edilerek tüm malzemeler güzel bir şekilde yoğurularak karıştırılır.Mayalanan hamur 6 veya 7 parçaya ayrılır.Avuç içerisinde yuvarlanarak üzerine bastırılır. Bir tepsi içerisine pişire kağıdı serilir ve üzerine bastırdığımız hamur tepsiye konur.Kenarları biraz yüksek ortası çukur şekilde hamur açılır.Ortasına iç malzemeden biraz konur.Bir kase içerisinde yumurta sarısı ile 1 tatlı kaşığı sıvıyağ iyice çırpılır ve bir mutfak fırçası yardımıyla pidelerin kenarlarına sürülür.Bu işlem tüm parçalara ayrılmış hamurlar içinde yapılır ve 200 dere fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.

Pişirilen Cantık pide bir sunum tabağına alınır ve kenarlarına terayağı sürülür. Son olarak tabaklara konularak servis edilir. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!