featured

Çene Kası Aleti Nedir? Ne İşe Yarar? Nerelerde Satılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çene kası aleti son yılların en çok araştırılan ve merak edilen ürünleri arasında yer almaktadır. Ameliyatsız estetik işlemlerin faydalarından yararlanmak isteyen pek çok kişi çene kası aleti ile güzelleşme ve seksi yüz hatlarına sahip olmak istemektedirler. Bu sebepten dolayı son yıllarda çene törpüleme ameliyatları ve medikal estetik işlemler fazlası ile rağbet görmektedir.

Bunların yanı sıra kas aleti ile de insanlar çene hatlarını sivrileştirmek ve daha göz alıcı bir yüz hattına sahip olmak istemektedirler. Son yıllarda internette araştırılan estetik aletlerin başında çene kası topu yer almaktadır. Peki, bu top nerelerde satılmaktadır? Ne işe yarar gibi sorularınızı bizler sizler için cevaplayacağız.

Öncelikle Çene kası aleti trendyol ve Çene kası aleti hepsi burada gibi sitelerde çokça satılmaktadır. Birçok markanın kullanışlı ürünlerine bu siteler üzerinden ulaşabilirsiniz.

1 – Çene Kası Aleti İşe Yarıyor mu?

 

Çene kası aleti hakkında en çok merak edilen sorulardan bir tanesi aletin işe yarayıp yaramadığı sorusudur. Unutmamalısınız ki düzenli bir şekilde gerçekleştirilen her egzersiz size mutlaka yararlı bir şekilde geri dönüş sağlayacaktır. Yüz kaslarının gelişme şansı diğer kaslara nazaran daha kolay olmasının sebebi yağ oranının yüz bölgesinde fazla barınamıyor olmasından dolayıdır.

Uyguladığınız ev egzersizleri ve çene kası topu düzenli rutin egzersizler ile istediğiniz çene yapısına sahip olmanıza ayrıca cildinizin daha canlı ve genç görünmesine sebep olacaktır. Çünkü çene yapısını sivrileştirmek için yapılan egzersizler ile cildin kan dolaşımının hızlanması sağlandığı için aynı zamanda cildin kolajen üretiminin artmasına da fayda sağlamaktadır.

Ciltte oluşan sarkmalara, şekil bozukluklarına ve gıdı problemlerine de fayda sağlayan egzersizler akıcı bir konuşma yapabilmenize de yardımcı olmaktadır. Çünkü çene de oluşan bozukluklar en çok konuşmayı etkilemektedir.

2 – Jawline Topu

YouTube video

Jawline nedir? Sorusunu yanıtlamak gerekirse sivri çene çizgisi demektir. Çene yapısının daha belirgin hale gelmesini isteyen insanların ameliyata gerek kalmadan jawline top sayesinde çene yapısının keskinleşmesine fayda sağlamaktadır. Her yerde bulabileceğiniz jawline topu kullanım talimatlarına göre çene içerisine yerleştirilerek rutin egzersizler sonucu sizlerin daha keskin yüz hatlarına sahip olmanıza yardımcı olmaktadır. Bu top sayesinde çene yapısı bozuklukları da düzelmektedir.

3 – Jawline Çene Kası Aleti Nasıl Kullanılır? 

Çene kası aleti nasıl yapılır ?Nasıl kullanılır sorularınızı yanıtlamak gerekirse her markanın kullanım talimatının farklı olabileceğini hatırlatarak genel geçer bir tanım vermek isteriz. Ama sizler yine de satın aldığınız ürünlerin kullanım kılavuzuna göre hareket etmeyi unutmayınız. Jawline topları 3 şekilde satılmaktadır. Zayıf, orta ve sert olarak satılan ürün kauçuk plastik maddeden yapılmaktadır.

Ağız içine alınarak egzersiz hareketlerine başlanmaktadır. 3 set şeklinde 15-20 saniye ağız içine aldığınız topu sıkmanız gerekmekte ve bu esnada elleriniz ile çenenizi yukarı ittirmelisiniz. Bu sayede çene hem yukarıdan hem de aşağıdan baskı gördüğü için kaslar harekete geçecek ve belirli bir ivme kazanacaktır. Ama bu işlemi en az 6 hafta her gün düzenli olarak yapmanız gerekmektedir.

Bu işlemin yanı sıra günlük olarak yapmanız gereken yüz egzersizleri de bulunmaktadır. Sizler için bu egzersizlerden birkaç tanesini örnek olarak paylaşacağız.

Öncelikle iki elinizi yumruk olarak çenenin alt kısmına bastırın aynı anda siz de çenenizi aşağıya doğru ittirin aşağı ve yukarıdan karşılıklı olarak güç uygulamanız kasların hareket etmesine yardımcı olacaktır. Günlük 10 saniye 15 kez 3 tekrar olacak şekilde tamamlayın.İkinci olarak yapacağınız egzersiz ise iki elinizi alt çenenize koyun ve yukarı doğru ittirirken “çak çak” diye bağırın. Bu durum kaslarınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır. 15 saniye 20 kez 4 set uygulayın.Üçüncü olarak uygulayacağınız işlem ise hızlı bir şekilde çene açıp kapama işlemidir. Yine yüz kaslarınız bu hareket ile çalışmaya devam edecektir.Dördüncü olarak uygulayacağınız hareket ise çenenizi 15 saniyede bir sıkıp bırakmaktır. Ayrıca gözünüzü tavana doğru sabitleyerek dudaklarınızla uzakta birini öpermiş gibi hareket yapmanız gerekmektedir. 3 set şeklinde 10 saniye 20 tekrar olarak uygulayabilirsiniz.Beşinci hareket ise balık yüzü hareketi yaparak dudaklarını içinize çekmenizdir. Bu işlem aynı zamanda daha keskin elmacık kemikleriniz olmasına yardımcı olacaktır.En son olarak hızlı bir şekilde sesli olarak O ve İ demeniz gerekmektedir. Ağzınızı açabileceğiniz kadar bu harfleri seslendirmeniz çenenizin daha fazla keskinleşmesine fayda sağlamaktadır.

Evde Çene Kası Aleti Kullanımı

Medikal estetik alanında jawline dolgusu olarak da tabir edilen çene keskinleştirme işlemi aslında bir an önce v şeklinde yüz hatlarına sahip olmak isteyen kişilerin yaptırdığı estetik medikal endüksiyonlardan bir tanesidir. Ünlülerin yıllardır vazgeçemediği işlem mandibula alt çene kemiği ile deri altına uygulanmaktadır.

Hyalüronik asit dolgular veya kalsiyum hidroksiapatit dolgular ile uygulanmaktadır. Kalsiyum dolgusu kullanıldığı zaman hem daha uzun süre kalıcı olmakta hem de kolejen ve elastik oranının ciltte artış göstermesine fayda sağlamaktadır. Yapılan bu işlem kullanılan maddeye göre 6 ay ile 24 ay arasında kalıcılığını korumaktadır.

Ancak siz bu işlem yerine evinizde egzersizler ile çene yapınızı keskinleştirmek isterseniz jawline topu kullanarak yapabilirsiniz. Satın aldığınız topu kullanım kılavuzu içerisinde yer alan kullanım koşullarına göre sizlere verilen egzersizleri düzenle gerçekleştirmeniz jawline dolgu denilen görüntüye ulaşmanıza olanak sunmaktadır.

Evde uygulayabileceğiniz bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur topun diş yapınıza zarar vermemesi ve boğazınıza kaçmamasıdır. Boğazınıza kaçmaması adına boyun arkası ipine bağlayarak kullanmayı asla unutmayınız.

Jawline Çene Kası Aleti Kullananlar Nasıl Yorumluyor?

YouTube video

Jawline topu nasıl kullanılır? Sorularını yanıtladığımıza göre dikkat etmeniz gereken bir husus da şudur ki her top ağız içine tamamen alınmamaktadır. Aldığınız markanın ürünü nasıl kullanmanızı tavsiye ettiğine dikkat etmelisiniz. Çünkü kimi toplar ağız içerisine tamamen alınırken kimi top yarı bir şekilde ağız içerisine yerleştirilmektedir.

Çene kası aleti ile istediğiniz görüntülere ulaşarak ameliyat olmadan acısız bir şekilde genç bir yüz hattına sahip olmanız olasıdır. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus fazla ara vermeden ve aksatmadan düzenli rutinler ile egzersizlerinizi yapmanızdır. Böylece güzellik ve cilt bakımı rutininize yeni bir şey daha eklemiş olursunuz. 

4 – Jawline Çene Kası Aleti Fiyatı Ne Kadar? 

Çene kas aleti fiyatları en az ne işe yaradığı kadar merak edilmektedir. Ancak marka çeşitliliği fazla olmasından dolayı net bir jawline fiyat söylemek yanlış olmaktadır. Ama ortalama olarak 80 TL ve 200 TL arası markalara göre fiyatları değişmektedir. Sizler kullanıcı yorumlarına bakıp en kullanışlı aleti alarak egzersizleri düzenli yaparak dilediğiniz çene yapısına sahip olabilirsiniz.

5 – Jawzrsize Jawline Çene Kası Aleti Yorumları

YouTube video

Çene kası aleti yorumları genellikle bu aletin satışını yapan web sitelerinde bulunmaktadır. Kullanıcı yorumlarının birçoğu düzenli egzersiz kullanımı sayesinde istedikleri çekici yüz hatlarına sahip olduklarını belirtmektedirler.

6 – Çene Kası Nasıl Yapılır?  

Jawline topu ile çene kaslarının nasıl belirginleştirildiği merak edilmektedir. Ancak çene hatları gelişimi 20’li yaşların sonuna kadar devam etmektedir. Ayrıca tamamı kemik ve kas yapılarından oluşuyor olmasından dolayı kas yapısının belirginleştirilmesi, tıpkı vücudun diğer noktalarında olduğu gibi egzersiz sayesinde gerçekleştirilmektedir.

Jawline topu dışında ekstra olarak bol sakız çiğnemeli, bol bol kahkaha atmalı (gülmekte çene kaslarını çalıştırır) ve yüz egzersiz programları satın alarak ya da onları internetten bularak uygulamanız daha hızlı bir sonuç almanıza yardımcı olmaktadır.

7 – Çene Kası Ne Kadar Sürede Gelişir? 

Jawline ne demek sorusunu yanıtlamak gerekirse jaw- çene line- çizgi demektir yani çene çizgisi olarak adlandırılmaktadır. Çene kası aleti de bu çizginin ameliyatsız bir şekilde keskinleşmesine ve gıdı problemlerinizi yok etmeye yaramaktadır.

Daha keskin ve daha güzel yüz hatları kimsenin hayır diyemeyeceği bir seksilik oluşturmaktadır.  Bu yapıya sahip olabilmek için düzenli egzersiz programları gerçekleştirmeniz ortalama üç ay içerisinde sizi istediğiniz görüntüye ulaştıracaktır.

Çene Kası Nasıl Belirginleştirilir Erkek Kullanıcılar İçin Çene Kası Aleti Kullanımı

YouTube video

Çene kası aleti en çok erkeklerin rağbet gösterdiği bir uygulamadır. Çünkü hem kas yapılarının kadınlara nazaran daha çabuk ortaya çıktığı hem de itiraf etmek gerekir ki halk arasında çene yapısı sivri olan erkeklerin kadınlar arasında daha çok beğenildiği gerçeği konuşulmaktadır. Erkekler de bu sebepten dolayı mıdır bilinmez kadınlardan daha fazla çene kası geliştirmeye çalışmaktadırlar.

Sakalları ile keskin çene yapısı ile ön plana çıkan birçok ünlünün de yakışıklı olarak kabul edilmesinin çene kaslarından kaynaklandığı düşünülmektedir. Ancak şunu da belirtmek isteriz ki her ne kadar egzersizin faydaları olmuş olsa da gensel oluşumlarında önemi büyüktür. Aile genetiği tamamen yuvarlak yüz ve yüz hatları olmayan kişilerden oluşmakta ise çene kaslarınızın o meşhur mankenler de olduğu gibi olmasını beklememek gerekmektedir.

Evde Çene Kası Nasıl Yapılır Kadın Kullanıcılar İçin Çene Kası Şekillendirme

YouTube video

Çene kası aleti erkekler kadar olmasa da kadınlarda da rağbet görmektedir. Ancak kadınlar çene törpüleme ameliyatını her nedense daha çok tercih etmektedirler. Ya da estetik işlemlerle çene dolgusu yaptırmak daha kolaylarına gitmektedir.

Lakin evde egzersiz topu kullanmak ve yüz egzersizleri yapmak çok basit ve sağlıklıdır. Ancak cerrahi işlemlere başvurmadan önce Çene kası aleti üzerinde araştırma yaparak egzersiz programlarını denemenizi tavsiye etmekteyiz. Kalıtsal işlemlerden ziyade egzersiz programı ve Jawline topu ile bu işlemi gerçekleştirmek el ile çeşitli egzersizler yapmak en doğal ve kolay olanıdır.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!