featured

Çene Törpüleme İşlemi Nasıl Yapılır? Sakıncaları Var mıdır? Kimlere Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda farklı estetik terimlerinin hayatımıza girmesiyle merakımız da artmaya başladı. Peki en çok merak edilen estetik ameliyat olan çene törpüleme nedir? Nasıl Yapılır? İşte, detaylar!

Çene Törpüleme Nedir?

Çene törpüleme işlemi genellikle çene kısmındaki kemik bozukluklarının düzeltilmesi amaçlı kullanılır. Bu ameliyatın amacı çenede oluşmuş problemlerin ve çene yapısındaki estetik bozukluğunun çene kısmında ortadan kaldırılmasıdır. Genellikle kişilerin yüz hatları V harfi görünümünde bulunmalıdır. Ancak bazen çenedeki problemlerden dolayı yüz kare ya da daha farklı bir yapıya sahip olur.

Bu durum kişilerin estetik görünümlerini etkilerken doğrudan psikolojik bir problem yaratır. Çene törpüleme operasyonuyla çenede ki fazlalıkların, şekil bozukluklarının ortadan kaldırılması ve istenilen çene yapısının görüntüsü verilebilir. Bu işlem alanında uzman cerrahlar tarafından ince bir törpüleme işlemi ile kısa bir sürede gerçekleştirilir.

Çene Törpüleme Nasıl Yapılır?

Çene törpüleme nasıl yapılır, sorusunun cevabı özellikle acı verip vermemesi yönünden merak edilmektedir. Çene törpüleme işleminden önce hastanın çene yapısının muayenesi gerçekleştirilir. Böylece çenedeki bulunan törpülenmesi gereken problemli noktalar tespit edilir. Bu noktada hastanın görüşleri ve şikayetleri dikkate alınır. Çene törpüleme ameliyatı öncesinde hastaya nasıl bir operasyon geçireceği hakkında bilgi verilir. Böylece operasyon sırasında ya da sonrasında hastadan beklenmedik tepkiler alınmaz.

Daha sonra anestezi kullanımıyla operasyon çene üzerinde iç kısımlara müdahale şeklinde gerçekleştirilir. Bu operasyonda daha çok ağızın iç kısımları ve çenenin alt kısımları müdahaleye uğrar. Törpüleme işlemi daha öncesinde belirlenen problemli noktalarda gerçekleştirilir. Bu operasyon genellikle kısa bir süre içerisinde tamamlanır. Ancak bazen ameliyata geç girilmesi ya da çenedeki problemin fazla olması gibi etmenlerden dolayı 1 saati aşabilir. Çene törpüleme nasıl yapılır, sorusunun cevabı bu şekildedir.

Çene Törpüleme Ameliyatının Sakıncaları Var mıdır?

Çene törpüleme operasyonundan sonra ağız için dikişler ve diğer müdahale bölgelerinde de dikişler olacaktır. Bu dikişlerin kişinin iyileşme sürecinde kendiliğinden erimesi gerçekleşir. O yüzden ameliyat sonrası dikiş aldırma gibi bir durum söz konusu olmaz. Günümüzde bu ameliyatın çok sık yapılıyor olması ve uzman cerrahların bu alanda tecrübeli olması herhangi bir sakıncanın oluşmasına izin vermez.

Ancak bazen yanlış doktor seçimi ya da yanlış törpülenme sonucu, törpüden dolayı çenedeki problemin ilerlemesine neden olabilir.  Ayrıca yine törpüleme işlemi gerçekleştirilmeden önce problemli bölgenin tespiti oldukça önemlidir.  Çünkü operasyonda doğrudan bu problemli bölgeler törpülenir. Bunun haricinde bu ameliyatın ileri düzeyde bir komplikasyonu yoktur.

Çene Törpüleme Kimlere Yapılır?

Çene törpüleme nasıl yapılır, sorusundan sonra bir diğer merak edilen ise kimlere yapıldığıdır.  Çene törpüleme işlemi çenedeki kemik yapısından ya da estetik görüntüsünden rahatsız olan bunu psikolojik bir problem haline getiren herkes yaptırabilir. Genel itibariyle çenedeki oynama durumu, yemek yeme problemi, çenenin uzun olması aynı zamanda göze batan bir bozukluğunun bulunması durumlarında gerçekleştirilir.

Yine çenenin alt kısmında bir muayene gerçekleştirildiğinde yüz yapısını etkileyen bir problem tespit edilirse, operasyon gerçekleştirilebilir. Bunun haricinde estetik amaçlı farklı bir çene yapısının isteniyor olması durumunda da törpüleme işlemi yapılabilir. Bazen yüzün üçgen şeklini bozan çene problemleri görülebilir. Bu durum küçük yaştaki kişilerde görüldüğünde belli bir yaşaya gelince müdahale gerçekleştirilir.

Çene Törpüleme Öncesi

Çene törpüleme öncesinde kişilerin törpüleme üzerinde uzman araştırması yapması gerekir. Daha sonra bu ameliyata ihtiyaç duyduğunu doktora gerekçeleri ile bildirmelidir. Ameliyat hastanın doktorla görüşmesinden 1 ay sonra gerçekleştirilir. Ameliyat öncesi hastanın kullanmış olduğu zararlı maddeler varsa 1 ay içerisinde uzak kalması istenir. Ayrıca ameliyat öncesi hasta üzerinde genel ölçümler ve problemli noktalar gerekli çene görüntüleriyle belirlenir. 

Yine ameliyat öncesi hastanın psikolojik durumunun ameliyat için uygun olup olmadığı belirlenir. Ayrıca çenede bozukluk haricinde farklı problemlerde mevcutsa operasyona girecek doktor sayısı belirlenerek hastayla görüşme sağlanır. Hastaya ameliyat öncesinde, ameliyat sonrası karşılaşabileceği durumlar net bir şekilde aktarılır. Bu sayede hasta törpüleme operasyonu hakkında bilinçlendirilir.

Çene Törpüleme Sonrası

Çene törpüleme sonrası hasta çene kaslarını etkileyecek hareketlerden uzak durmalıdır. Ayrıca ameliyat öncesinde kararlaştırılan madde kullanmama şartı ameliyat sonrasında da 1 ay devam eder. Hasta çene kısmında müdahale olduğu için yeme, içme konusundaki verilen listeye uymalıdır. Ameliyat sonrası en az 3 gün hastanın hareket etmeden çene kısmını etkileyecek hareket ve darbelerden uzak kalarak dinlenmesi gerekir.

Ameliyat sonrası belirlenen muayene tarihlerine kesinlikle uyulmalıdır. Ayrıca hasta için belirlenmiş olan ilaç ve tampon uygulamaları doktorun belirttiği gibi devam etmelidir. Ameliyat sonrası hastanın kesin iyileşmesi yaklaşık olarak 6 ay içerisinde gerçekleşir. Bazen bu durumu hastanın vücut yapısı etkileyerek ileri bir tarihte iyileşme gerçekleşebilir. Hastaların bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri ve sabırlı olmaları gerekir.

Çene Törpüleme Fiyatları

Çene törpüleme fiyatları, seçilen hastanenin ve uzmanın tecrübesine göre değişiklik gösterebilir. Bunun yanında işlem fiyatlarını etkileyen çenenin bozukluk durumu, çenedeki yapılacak olan işlem sayısı, süresi, kontrol sayısı gibi daha birçok etmen bulunur. Ayrıca çene üzerinde istenilen bir çene yapısı varsa ve estetik amaçlı gerçekleştiriliyorsa bu durum fiyatı doğrudan etkiler.

Çene törpüleme operasyonundan önce hasta üzerinde bazı tetkikler gerçekleştirilir. Bu tetkiklerin yapılan hastane durumuna göre de fiyat değişimi gerçekleşir. Ayrıca başta seçilen uzmanın adı duyulmuş bir uzman olması, alanında derecesinin bulunuyor olması fiyatı direk etkiler. Bu operasyona dair fiyat konusunda seçilen hastaneden gerekli bilgiler talep edilebilir.

 

Çene törpüleme ameliyatı, göz kapağı estetiği, ameliyatsız yüz germek, göz altı işık dolgusu, kepçe kulak estetiği vs. bu işlemlerin hepsi estetik işleme girmektedir. Ameliyatsız çene törpüleme herkese yapılabilmektedir. Eğer törpülenmesi gereken bir çeneniz varsa konunun uzmanına danıştıktan sonra kararınızı verebilirsiniz. Köşeli çene estetiği olarak da geçen çene törpüleme, işlem bittikten sonra daha keskin bir çeneye sahip olmanızı sağlar.Yüz törpüleme nasıl yapılır, sorusu sıkça sorulmaktadır. Bu işlem çene törpülemeden biraz daha farklıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!