featured

Cenk Eren’den İlginç İstek Toprağa Gömülmek İstemiyorum

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü şarkıcı Cenk Eren sosyal medyadan yaptığı açıklama ile öldüğünde bedeninin gömülmesini istemediğini belirtti. Tüm organlarını bağışlamak istediğini ve bedenini de Tıp fakültesinde kadavra olarak bağışlamak istediğini söyledi.

Müzik dünyasında yaptığı başarılı şarkılar ile iz bırakan Cenk Eren, takipçisinin bir mesajı sonrası açıklamalarda bulundu. Twitterdan mesaj atan bir kullanıcı; üniversitelerde kadavra yokluğundan ve çoğu tıp öğrencisinin kadavra görmeden mezun olduğundan yakındı. Bu mesaj sonrası açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı şunları söyledi;

“ Ölümden korkmuyorum inançlı da bir insanım fakat toprağa gömülmek istemiyorum bunu istemek günah mıdır? Bütün organlarımı bağışlayabilirim, kadavra olarak tıp fakültesine vücudumu bağışlayabilirim veya yakılmak? Çok mu günaha girerim?”

İfadelerini kullandı. Cenk Eren tarafından paylaşılan bu mesaj sonrası ünlü şarkıcıya birçok mesaj geldi. Sosyal medya kullanıcıları büyük bir ilgi gösterdi.

Cenk Eren Kimdir?

https://www.youtube.com/watch?v=hI0sKKnlpyU

1966 yılında Ankara’da doğan ünlü sanatçının gerçek ismi Yüksel Venedik’tir. Lise eğitimi dahil tüm eğitimlerini ve çocukluk, gençlik dönemlerini Ankara’da geçirdi. Sanata olan ilgili küçük yaşlardan itibaren kendisini göstermişti. Liseden mezun olmasının ardından bir sene boyunca Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu ile çalıştı.

Cenk Eren ismini ise yakın arkadaşı olan Murathan Mugan vermiştir. Bu isim ile sahnelere çıkmaya başlamış ve ününe sahip olmuştur. Artık halk onu bu isimle bilip, tanımaya başlamıştır. İlk olarak Ankara’da bazı gece kulüplerinde sahne alan Eren, hızlı bir yükseliş göstermiş ve sahne performansı beğenilmiştir.

YouTube video

Tarihler 1985 yılını gösterdiğinde Ankara Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu bünyesinde korist olarak göreve başladı. Fakat sahne çalışmaları bir süre sonra çok ağır gelmeye başladı ve görevinden istifa etti. Tekrardan gece kulüplerinde şarkı söylemeye başladı.

1990 yılından itibaren Alanya’da yaşamaya başladı ve burada 3 yıl vakit geçirdi.  Burada geçirdiği süre zarfında sahne çalışmalarına devam etti. Tarihler 1995 yılını gösterdiğinde Ve Cenk Eren isimli ilk albüm piyasaya çıktı. Bu dönemde İstanbul sahnelerinde de sahne almaya başlamıştı.

2000 yılında Yıldız Savaşları programını yaptı ve hemen ardından 2002 yılında Nükhet Duru ile Muhteşem İkili programına başladı. Büyük bir proje haline gelen bu program daha sonra TV programı olarak devam etti.

Uyuşturucu Ticareti Nedeni ile Ceza Aldı

Tarihler 2013 yılını gösterdiğinde ünlü isimlerin uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilerek bir operasyon başlatıldı. Operasyon sonrası Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Akgün, Cenk Eren gibi isimlerin bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

https://www.youtube.com/watch?v=IbBKml6j9Io

Ünlü sanatçı adliyedeki ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Haklarında dava açılan ünlülerin mahkemeleri 5 yıl sürdü ve mahkeme cezaya hükmetti. 2018 yılında Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca gibi isimlere uyuşturucu ticareti yapmak suçu nedeniyle 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Bu cezalar sırasında Eren’e de 5 yıl hapis cezası verdi. Fakat daha sonra bulunan maddenin kokain olduğu anlaşıldı ve ceza 7 sene 6 ay olarak güncellendi. Mahkeme iyi hal durumunu değerlendirdi ve cezayı 6 yıl 3 ay olarak karar bağladı. Dava şuan Yargıtay’da, eğer cezalar onanır ise ünlü sanatçı cezaevine gönderilecek.

Cenk Eren’in Çıkardığı Albümler

Büyük sanatçı, büyük müzikhollerde sahne aldı ve 7 adet albüm yaptı. Bunların yanı sıra düetleri ile de büyük ses getirdi. İşte Cenk’in içerisinde bulunduğu ve çıkardığı albümler.

Ve Cenk Eren 1995Gözlerin 2000Kader Çıkmazı 2003Nükhet Duru & Cenk Eren Muhteşem İkili 2004Kiraz Mevsimi 2006Dönüm Noktam 2009Kasetimi Al 2012

YouTube video
Az Zehir Az da Bal 2014Repertuvar – Tanju Okan Şarkıları 2015Cenk Eren Repertuvar – Ferdi Özbeğen Şarkıları 2016Cenk Eren Kiraz Mevsimi 2017Cenk Eren Repertuvar – Selda Bağcan Şarkıları 2019

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!