featured

Çiğ Börek ve Evde Kumpir Nasıl Yapılır? Ramazan Menüsü Tarifleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan’ın 7. Gününde yapacağız. Şimdi sahur için hazırlıklarımıza başlayalım ve menümüzü hazırlayalım.

Ramazan Menüsü Tarifleri

1- Çiğ Börek Nasıl Yapılır? Kıymalı Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Malzemeleri

400 gram yağsız kıyma,2 adet soğan,2 yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı tereyağı,İçme suyu,1/2 paket kabartma tozu,4 su bardağı un,Karabiber, tuz,Kızartma için sıvıyağ

Çiğ Börek Yapılışı

Çiğ börek için önce hamur yoğurulur.Un, tuz, yoğurt, tereyağı ve kabarma tozu içme suyu ile birlikte ele yapışmayacak şekilde yoğrulur.Bir çukur kase içerisinde kıyma, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğan iyice karıştırılır.Hazırlanan hamur un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla yuvarlak açılır.Üzerine kıymalı karışım eklenir ve kızgın yağda ters düz edilerek kızartılırKızartılan Çiğ börek servise hazır hale gelir.

2- Evde Kumpir Nasıl Yapılır? Kumpir Tarifi

Kumpir Malzemeleri

6-7 adet orta boy patates,1 konserve garnitür,7-8 adet salatalık turşusu,4 yemek kaşığı mayonez,2 yemek kaşığı yoğurt,Arzuya göre mısır konservesi,200 gram kaşar peyniri,3 yemek kaşığı tereyağı,Ketçap

Kumpir Yapılışı

Kumpir için önce arnitür, ince doğramış salatalık turşusu, mayonez ve yoğurt derin bir kase içerisinde karıştırılır. Buzdolabında patatesler haşlanana kadar bekletilir.Patateslerin kabukları soyulup yıkandıktan sonra dörde kesilir ve tuzlu suda haşlanır.Haşlanan patatesler ezilir ve içerisine biraz tuz eklenir.Ezilen patatesler, rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağı ile bir harmanlanır.180 derece fırında kaşarlı patates 10 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkan patatesin üzerine önceden hazırlanan Amerikan salatası dökülür ve ketçap ile süslenir.Hazır olan kumpir servis edilmek üzere sofraya getirilir.

Sahur tarifleri olarak sunduğumuz Çiğ börek ve kumpir, leziz bir kahvaltı sofrası hazırlanarak çayla birlikte servis edilir. Arzuya göre çiğ börek ile birlikte ayranda tercih edilebilir. Tatlı olarak mevsim meyvesi öneriyoruz.

Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!