featured

Cihet Hazırlama Listesine Eklendi Ne Demektir? Dağıtıcıya Verildi Cihet Mesajı Ne İfade Ediyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PTT cihet hazırlama listesine eklendi ne demektir öğrenmeye hazır mısınız? İnternetten siparişini verdiğiniz ürünün kargosunu beklerken dağıtıcıya verildi cihet mesajını görmeniz ne ifade ediyor? 

Özellikle son bir senedir Koronavirüs nedeniyle birçok vatandaş risk almadan, evlerinden internet yoluyla alışveriş yapmaya başladı. Kargolarına kavuşmak için sabırsızlanan ve dağıtıma çıkarılmaması durumunda endişe edenler takip sitelerinden kargo durumunu izlemeye koyulurken, bazıları da PTT Müşteri Hizmetleri ile konuşarak emin olmak istedi. 

İnternetten sipariş edilen ürünler PTT kargo ile gönderildiği zaman da kargosunun durumunu merak eden insanlar PTT dağıtıcıya verildi cihet ne demek sorusuyla karşı karşıya kaldılar. Peki PTT cihet no nedir? Cihet ne demek? İşte detaylar…

PTT Cihet Hazırlama Listesine Eklendi Ne Demek? 

PTT cihet hazırlama listesine eklendi mesajını alanların sayısı gün geçtikçe arttıkça, cihet ne demek soruları da hızla çoğalmaya başladı. PTT Kargo cihet hazırlama listesine eklendi mesajı; kargo tesliminde görevli olan dağıtıcının gün içerisinde teslim edemeyeceği bir kargoyu bir sonraki güne eklediği anlamına gelmektedir. Kargonuz henüz dağıtıma çıkmamıştır ve bir sonra ki iş gününde tarafınıza teslim edilecektir. 

Yani cihet listesine eklendi ifadesi, beklediğiniz kargonun, dağıtımını yapacak kuryeye teslim edildiğini, zimmetine alındığını ancak gün içerisinde yetiştiremeyeceği için bir sonra ki günün dağıtım listesine eklendiğini ifade eder.

Çoğunlukla cihet hazırlama listesine eklendi mesajını gönderen PTT Kargo bir sonra ki iş gününde bu kargonun teslimatını yapacağını temin eder. Peki PTT kargo cihet no takip nasıl yapılır? PTT dağıtıcıya verildi mesajı ile dağıtıcıya verildi cihet listesi aynı anlama mı geliyor? 

1- PTT Cihet Hazırlama Listesine Eklendi Cihet No Ne Demek?

PTT Kargo ile beklediğiniz bir kargonuz varsa, gönderinin durumuna baktığınızda ”Cihet No” ifadesini görebilirsiniz. Peki cihet no ne demek hemen yanıtlayalım. PTT’nin takip sitesinde gördüğünüz cihet no, kargonuzu getirecek dağıtıcı kişinin numarasıdır. 

PTT Kargo’nun sorumluluğunda olan kargolar, kuryeler tarafından alıcıya ulaştırılana kadar cihet no numarası altında kontrol altında tutulur. Kargonun daha rahat takip edilebilmesi ve kargo sorumluluğunun kimde olduğunun belli olması için her kargoya cihet no verilerek ilgili dağıtıcıya zimmetlenir. PTT Kargo şirketi dışında, sorumluluğun hangi dağıtıcıda olduğunun belirlenmesi için kargonun zimmeti yapılan kuryenin numarası da takip sayfasında görünür…

2- Cihet Hazırlama Listesinden Çıkarıldı Ne Demek? 

Kargonuzun durumunu takip ederken cihet hazırlama listesine eklendi ifadesi gibi cihet hazırlama listesinden çıkarıldı ifadesini görmeniz de oldukça olası bir durumdur. Burada hemen paniklenilmesi oldukça yanlış olacaktır çünkü bu ifade kargonuzun size teslim edilmeyeceği anlamına gelmemektedir. Bu durumda paniklemeden bunun neden kaynaklandığını biliyor olmanız faydalı olacaktır. 

Cihet listesinden çıkarıldı ifadesi, PTT Kargo şubesinin kendisinden kaynaklı olan bir sorun nedeniyle kargo dağıtımınızı ertelemiş olduğu anlamına gelmektedir. Bu ifadeyi gördüğünüzde endişelenmeyin çünkü kargo şubesi en kısa sürede kargonuzu size ulaştırmak için yeniden cihet listesine ekleyerek dağıtıma çıkaracaktır. 

3- PTT Dağıtıcıya Verildi Cihet No Ne Demek?

Dağıtıcıya verildi cihet ifadesini gördüğünüzde, kargonuzun dağıtıma çıkarıldığını ve en kısa süre içerisinde size teslim edileceğini bilmeniz gerekmektedir. Dağıtıma çıkan kargonun bilgilerine baktığınızda ”Dağıtıcıya verildi-Cihet No” şeklinde bir ibare ve numara görüyorsanız, bu kargonun bir kuryeye zimmetlendiğini ve en kısa süre içerisinde tarafınıza teslim edileceğini düşünebilirsiniz….

Bu arada şunu da belirtmeden geçmeyelim, ”Dağıtıcıya verildi-Cihet no” mesajını gördükten sonra kargonuzu şubeden teslim almanız söz konusu değildir. Çünkü dağıtıcıya verildi cihet listesine eklenen kargolar dağıtıma çıkarılarak teslim edilecek kargolardır. Ancak cihet hazırlama listesine eklendi ifadesini görüyorsanız, kargonuzu şubeden teslim alabilirsiniz.

Henüz dağıtıma çıkarılmayan ve şubeden alacağınızı belirttiğiniz kargolarınızı da ikamet adresinize gönderim yapan en yakın kargo şubesinden alabilirsiniz. 

4- Cihet No ile Kargo Takip Yapılabilir mi?

Kargonuzu cihet no ile sorgulamanız mümkün mü? Maalesef hayır! PTT Kargo takip sisteminden kargonuzun gördüğü hareketlere bakarak cihet numarasını alabilir, kargonuzun nerede olduğuna bakabilirsiniz. Yalnız cihet no ile kargo sorgulamak mümkün değildir. Bunun için kargo takip numarasını kullanmanız gerekmektedir.

Cihet no ile kargo takibi yapmanız mümkün olmasada, kargonuzun hangi kuryede zimmetli olduğunu ve olumsuz herhangi bir durumda kimin sorumluluğu alacağını bilirsiniz.  Cihet no olarak belirtilen numarayı alarak PTT Kargo şubesi ya da PTT Kargo Müşteri Hizmetleri ile görüşerek müşteri temsilcisine durumu bildirmeniz halinde, kargonuzun dağıtımı ile ilgili şikayetlerinizi de dile getirebilirsiniz.

Şunu da hatırlatmadan geçmeyelim, cihet no size gelecek ürünün zimmetlendiği kuryeyi gösteren bir numaradır. Ayrıca dağıtıma çıkarıldı cihet ifadesini gördükten sonra kargonuzu şubeden almanız mümkün değildir. 

5- PTT Kargo Takip Cihet No Sorgulama Nasıl Yapılır? 

PTT Kargo cihet no nedir, cihet ne demek artık biliyorsunuz. Peki cihet no sorgulama nasıl yapılır? Kargoların şubeye teslim aşamasından önce alıcıya ulaştırılma süresi kadar dağıtıcı üzerine zimmetlendirilmesi cihet no verilerek yapılmaktadır.

Cihet no dağıtıcının numarası olarak kabul edilmektedir. Cihet no sorgulaması yapmak için PTT Kargo Takip sayfasına giderek, kargo numaranız ile sorgulama yapın. Dağıtıcıya verildiği durumlarda cihet no bilgisi burada yer alacaktır. Cihet no bilgisi aynı zamanda kargonuzun dağıtıcıya zimmetlendiğini de göstermektedir. Bazı kargo firmalarında bu bilgi yerine sadece ”Kuryeye zimmetlendi” ifadesi görülmektedir. Bu durumda kargonuzun tüm sorumluluğu size ulaştırılana kadar dağıtıcı kuryede olacaktır… 

6- Bonus! PTT Kargo Takip Sorgulama Nasıl Yapılır?

YouTube video

Sizler için bu yazımızda cihet hazırlama listesine eklendi ve dağıtıcıya verildi cihet no ifadelerinin ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştık. Cihet nedir, cihet no nedir ve cihet no sorgulama nasıl yapılır sorularına da cevap verdiğimiz bu içeriğimizi umuyoruz ki beğenmişsinizdir. Bir sonra ki içeriğimizde görüşmek üzere!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!