featured

Cildinizi Yaşlandıran 5 Alkollü Kokteyl

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen hepimizin damak tadına uygun bulduğu bir kokteyl türü vardır. Bazılarımız alkolü daha çok belli olanını; bazılarımızsa daha çok içeriğinde bulunan aromayı hissettiğimiz içecekleri tercih ederiz. Peki, bu çok severek içtiğimiz alkollü kokteyl türlerinin cildimize verdiği zararın farkında mısınız?

Pure Optical sağlık uzmanlarından Tammy Richards alkollü içeceklerin cilde verdiği zararı şu cümle ile vurguluyor:

” Alkol, cildi en hızlı şekilde bozmanın en kolay yoludur.”

Temelde herhangi bir besin değerinin olmaması nedeniyle insan sağlığına bir faydası olmadığını dile getiren Richards’a göre alkol sadece bir toksin türü.

Alkolün meydana getirdiği dehidrasyon süreci, insan cildini oldukça çok etkiliyor. Çünkü alkol, cildin sahip olduğu nemi ve suyu çekerek cildin kurumasına ve renginin daha cansız hale gelmesine neden oluyor. Bu yazımızda bizler de cildinizi yaşlandıran 5 alkollü kokteyl türünü inceledik.

Cildi Yaşlandıran Alkollü Kokteyller

MojitoMargaritaPassion Fruit MartiniEspresso MartiniLong Island Iced Tea

1 – Mojito

Üzgünüz ki o çok severek içtiğiniz Mojito, cildinizi yaşlandıran 5 alkollü kokteyl listemizin en üst sırasında, yani zirvede yer alıyor. Tammy, Mojito’nun cilde zararları arasında en çok şekerli yanını öne sürüyor. 1 mojito ortalama 2 yemek kaşığı şeker içeriyor. Bir gecede birden fazla mojito içtiğimizde ise yaklaşık 10 yemek kaşığı şeker tüketmiş oluyoruz.

Çok fazla şeker tüketimi bağırsak florasına zarar verirken; kan dolaşımını da olumsuz yönde etkiliyor. Ciltte iltihaplanmalar ve kızarıklıklar oluşmasına neden olan aşırı şeker tüketimi Mojito severlerin kaçınılmaz alışkanlığı haline geldiği için ciltte sarkmalara ve kırışıklıklara sebep oluyor.

Akne sorunu olan kişilerin sık sık Mojito tüketmesinin sorunu daha büyük hale getireceğini dile getiren Richards şunları eklemeyi unutmuyor:

Mojito’nun yüksek şeker içeriği nedeniyle, kokteylin glisemik indeks değeri yüksektir. Glisemik indeksin anlamı ise sindirildikten sonra çok hızlı bir şekilde glikoza dönüşebilmek ve böylece vücudun insülin seviyesinin yükselmesi demektir.Cildin kurumasına ve iltihaplanmasına neden olan bu durum Akne oluşumunu da tetiklemektedir. 

Mojito Nasıl Yapılır ?

Malzemeler

1 adet lime8-10 adet nane yaprağı2 yemek kaşığı kahverengi şeker5 cl Bacardi rom½ su bardağı maden suyu½ su bardağı kırık buz

Hazırlanışı

Yıkanmış limeler dörde bölünür. Mojito bardağının içerisine limeler ve şeker eklenir. Bir tahta eziciyle her ikisi de ezilir.Nane yaprakları avuç içerisindeyken üzerine birkaç kez vurulur ve limelerin üzerine ilave edilir. Nane yaprakları da ezici ile bastırılarak biraz ezildikten sonra üzerine biraz buz ve rom eklenir.Tahta ezici yardımıyla karıştırılır ve son olarak maden suyu ve kalan buzda katılır.Hepsi karıştırıldıktan sonra limon ve süslenebilecek meyvelerle süslenip içerisine bir pipet konularak servis edilir.

Afiyet olsun.

2 – Margarita

Çok keskin bir tada sahip olan kokteyl türlerinden biri olan Margarita, cildinizi yaşlandıran 5 alkollü kokteyl listemizin 2. Sırasında yer alıyor. Margarita, yalnızca içeriğindeki yüksek şeker oranı ile değil; aynı zamanda tuz ile de cilde zarar veren içecekler arasında yer alıyor. Richards Margarita’nın cilde verdiği zararları şu şekilde ifade ediyor:

Ne yazık ki, bir Margarita cildi bozmak için en kötü kokteyllerden biridir. Sadece şeker değil, aynı zamanda çok miktarda tuz da içerir. Yüksek miktarda tuz içeren herhangi bir yiyecek veya içecek tüketildiğinde suyun tutulmasına neden olur. Bu yüzdeki şişliklere yol açar, bu da genellikle göz çevresinde en belirgindir. 

Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, çok fazla tuz içeren gıdalar cildin yapısını bozmaya yetecektir. Kuru cilde sahip kişilerin cildini çok daha fazla kurutma özelliği olan Margarita sık tüketiminde yağlı cilde sahip olan kişilerin ise çok daha fazla yağlanma sorunu yaşamasına neden olmaktadır.

Ayrıca yine Margarita tüketmek hem ciltte hem de bedende erken yaşlanmaya sebep olur. 

)

Cildinizi yaşlandıran 5 alkollü kokteyl listemizin 3. Sırasında Passion Fruit Martini geliyor. İçeriğindeki vanilya ve meyve aroması ile en çok tercih edilen kokteyller arasında yer alan içecek cilde zarar veren içeceklerin arasında önemli bir yere sahip.

Passion Fruit Martini ( The Pornstar Martini ) içeriğinde bulunan malzemelerin gül hastalığını tetiklediğini dile getiren Richards, bu durumu şu sözlerle açıklıyor:

“ Beyaz şarap ve Prosecco’nun Gül hastalığının en büyük tetikleyicileri olduğu biliniyor. Bu nedenle, bir Passion Fruit Martini içerisinde bulunan prosecco çekimi, Gül hastalarının cildini gerçekten etkileyebilir.

Meyve suyundan dolayı yüksek şeker içeriği ile birleşen içecek, ateş yükselmelerine ve kızarıklıkların alevlenmesine yol açmakta çok hızlıdır.

Ulusal Gül Hastalığı toplumu, Gül hastası olan 10 hastanın yaklaşık 9’unun artık alkol alımını sınırladığını açıkladı. “

Passion Fruit Martini ( The Pornstar Martini ) Nasıl Yapılır ?

Malzemeler

60 ml Votka30 ml passion meyvesinin püresi,30 ml vanilya şurubu,15 ml taze lime suyu,Şampanya

Hazırlanışı

Şampanya hariç bütün malzemeler bir shaker yardımıyla iyice çalkalanır.İçecek Martini bardağının içerisine süzülerek dökülür.Bardağın ortasına passion meyvesinin yarısı dilimlenerek konur.İçecek hazır hale gelir. Sunum yapılırken küçük bir bardakla yanında şampanya da ikram edilir.

Afiyet olsun.

4 – Espresso Martini

Kokteyl severlerin en çok tercih ettiği içeceklerden olan Espress Martini cildinizi yaşlandıran 5 alkollü kokteyl listemizin 4. Sırasında yer alıyor. İçeceğin içeriğindeki alkol ve kafein birleşimi cildin zarar görmesi için yeterince güçlü iki malzeme.

Ayrıca kafein olan alkollü içecekler kalsiyum emilimini azaltarak kemik erimesine sebep olup vücudun yağ yakmasını engelliyor. Bu yönü ile kan değerlerini yağlandırarak metabolik hastalıklara zemin hazırlıyor. Bu durumu Tammy Richards şu şekilde açıklıyor:

Bir Espresso Martini içeriğindeki kahve bileşeni nedeniyle kafeinle doludur. Kafein, vücudun stres seviyelerinin yükselmesine neden olarak insülin üretimini artırır. Bu, akne eğilimli cildi tetikleyebilir ve daha fazla iltihaplanmaya neden olabilir. Kafein ayrıca cildi kuruturken yaşlanma sürecini hızlandırır; cildi kuru, donuk ve cansız bırakır. 

Espresso Martini Nasıl Yapılır ?

Malzemeler

4 cl Votka,2 cl kahve likörü,3 cl espresso,1 kaşık çekilmiş kahve

Hazırlanışı

Öncelikle Martini bardağının içerisine buz doldurulur ve bir kenarda bekletilir.Sonra Shaker içerisine konan tüm malzemeler iyice çalkalanır.Bardaktaki buzlar boşaltılır ve bardağın içerisine hazırlanan Martini dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.

5 – Long Island Iced Tea

Cildinizi yaşlandıran 5 alkollü kokteyl listemizin son sırasında yer alan, harika bir tada sahip olmasına rağmen bir sonraki gün çok güçlü bir baş ağrısına neden olan Long Island Iced Tea, içeriğindeki 4 farklı alkol,  yüksek rafine şeker ve maya ile çok daha güçlü bir yapıya sahip oluyor.

Richards ise Long Island Iced Tea ve cilt ilişkisini şu şekilde aktarıyor:

“ Long Island Iced Tea, dört farklı alkol (votka, tekila, rom ve cin) ile doludur ve içeriğinde şeker deposu Coca-cola bulunur. Bu özellik, kokteyli kalori ve şeker oranında inanılmaz derecede yüksek kılar.

Bir bardak Long Island Buzlu Çay çoğu kokteylden daha büyük bir bardakta servis edilir ve cilt üzerinde daha da büyük bir etkiye neden olur.

İçtiğiniz her Long Island Iced Tea ile bir bardak su sipariş etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bu, cildin alkol nedeniyle çekilen suyunun olabildiğince çabuk yerine gelmesine destek olacaktır. “

Long Island Iced Tea Nasıl Yapılır?

Malzemeler

15 ml beyaz rum15 ml votka,15 ml gin,15 ml tekila15 ml portakallı likör5 ml taze limon suyuBuz ve kola

Hazırlanışı

Kola hariç tüm malzemeler bir shaker içerisinde çalkalanır.Bardağın içerisine buz eklenir ve üzerine shakerdaki içecek dökülür.Son olarak kolada ilave edilir ve bardak süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Son olarak, Cildinizi Yaşlandıran 5 Alkollü Kokteyl arasında sevdiğiniz ve sıklıkla tercih ettiğiniz alkoller bulunuyorsa, cildinizi korumak için ne yapabilirsiniz buna bakalım.

Alkollü Ürünlerin Zararlarından Cildinizi Korumak İçin Ne Yapmalısınız ?

Bedene ve cilde zarar veren alkol ürünlerinden cildimizi korumak ve erken yaşlanmayı önlemek için yapılabilecek çok şey bulunmaktadır. İşte sağlıklı bir cilde sahip olmanın yolları !

Sağlıklı cilt için beslenme çok önemlidir. Beslenme programından şeker tüketimini en aza indirmek, sağlıklı ve dengeli beslememiz gerekiyor.Sigara alışkanlığı olan kişiler alkol de tüketimini sık yaptığında karaciğer üzerinde dumanlanma yaratarak kanserojen bir oluşum meydana gelebilir. Bu nedenle sigaradan uzak durulmalıdır.Kan şekerini yükseltme hızı yüksek, bol şekerli alkollü içecekler tükettikten sonra mutlaka ve mutlaka bol bol su tüketilmelidir.Sık alkol tüketimi karaciğer yağlanmasına sebep olabilir. Bu durumda mutlaka alkol tüketiminin ardından meyve ve sebze ağırlıklı dengeli beslenmeye önem verilmelidir.  Alkol alışkanlığı olan kişiler bölgesel yağlanmaların önüne geçebilmeleri için düzenli egzersiz ya da spor yapmaları gereklidir. Sık alkol tüketimi içindeki toksin maddelerden dolayı organlarda hasara sebep oluyor. Bu durumun önüne geçebilmek için spor, su ve beslenme üçlüsüne dikkat edilmelidir.  Mide rahatsızlığı olan kişilerin yüksek şeker ve maya içeren kokteyl türleri tüketmemeye dikkat etmeleri gereklidir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!