featured

Ciltte Botoks Etkili Kremler Nasıl Kullanılır? Botoks Etkili Kremlerin Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her insan genç kalmak, cildini diri tutmak adına bir şeyler yapmak ister. Yılların yaşanmışlığı yüzümüze vurmaya başladıkça daha genç görünmenin yollarını ararız. İşte botoks, bu yollardan en kolay, ulaşılabilir ve işe yarayanlardan biridir. Peki botoks nedir? Botoks etkili kremler ne işe yarar? İşte, detaylar!

Botoks Nedir?

Botoks en basit tabiri ile, cilt üzerinde ki kırışıklık ve derin ya da yüzeysel çizgilerin geçici bir süre ile yok edilmesi/görünümünün azalması demektir. Botoksun hammaddesi aslında bir bakteridir. Bu bakteri insan cildine enjekte edilerek daha genç görünmesi sağlanır.

Çağımızda botoks etkili kremler olduğu söylenen, düzenli kullanımda botoks etkisi yaratan kremlerin olduğu bilinmektedir. Peki botoks etkili kremler nedir? Gerçekten işe yarar mı? Nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? İşte, bu yazımızda botoks etkili kremler hakkında her şeyi bulabileceksiniz.

Botoks Etkili Kremler Nasıl Kullanılır?

Botoks etkili kremler normal botoks işleminden haliyle farklıdır. Normal botoks küçük iğnelerin sorunlu bölgelere enjekte edilmesiyle kırışıklıkları geçici süreyle yok ederken botox kreminin, düzenli kullanım sonucunda etki ettiği söyleniyor. Bu kremler artık hemen hemen her markada mevcut ve herkes tarafından ulaşılabilir durumda. Botox etkili kremler uzun vadede kullanımlarda kırışıklık görünümünde azalmayı vaadediyorken aynı zamanda cildi de nemlendiriyor.

Botoks yaptırmaktan korkan, cildine iğne değmesini istemeyen ve hijyen konusunda sıkıntıları olan kişiler daha çok botoks kremlerini tercih ediyorlar. Uzmanlar bu kremlerin işe yaradığını söylese de asla iğneli botoks tedavisi kadar verim beklenmemesi gerektiğini özellikle belirtiyorlar. Botoks etkili krem kullanlar bu kremi günlük nemlendirici gibi kullandıklarını kaydediyorlar. Botoks kremi kullanmak için günde 2 defa sabah ve akşam olmak üzere kremi cildinize dairesel hareketlerle yedirmeniz yeterli.

Genelde bu kremleri cildinize sürdüğünüz an hafif bir karıncalanma ve gerilme hissedebilirsiniz ki bu oldukça normal. Zaten botoksun amacı cildi gererek kırışıklık azaltmak olduğu için bu kremler de tam olarak bunu hedefliyor. Botoks etkili krem kullananlar genel olarak bu kremlerin ciltlerine iyi geldiğimi söyleseler de kırışıklıkları daha çok sürüldüğü an azalttığını da belirtiyorlar. Bu kremler her ne kadar oldukça iddialı olsalar da “kırışıklıklarım hemen ve etkili biçimde yok olsun” diyenler için uygun değil. Kremin etkisini arttırmak için şunları yapabilirsiniz;

Botox etkili kremler, iğneden korkan kişiler için aslında iyi bir alternatifidir. Yine de unutulmaması gereken bir konu vardır. Botoks, direk olarak cildin altında ki kas dokusuna enjekte edilerek yapıldığı yerde ki kırışıklıkları belli bir süreliğine de olsa etki eder. Krem ise, diğer tüm kremler gibi yüzeyseldir, sadece cildin üzerine etki eder. Bu da derin kırışıklıkların değil çok ince kırışıklıkların dolması ve görünümünün azalması demektir. Yani bir kremden mucize beklemek anlamsız olacaktır. Botoks kreminin faydaları;

Cildi gerer.Cildi gerdiği için daha genç ve diri bir görünüm kazandırır.Birçok botoks kremi içeriğinde yoğun nemlendirici bulundurur bu da cildinizin günlük nem ihtiyacını karşılar. Botoks kremleri cildi o an gerdiği için makyajı daha iyi sabitler, daha pürüzsüz görünmesini sağlar.  

Kremler botoks etkisi yaratsa da bunun geçici olduğunu ve normal botoks kadar etkili olmayacağını bilmenizi isteriz. Kozmetik dünyası her ne kadar böyle bir ihtiyacın var olduğunu anlayarak,  cilde etkili olduğu düşünülen krem ve serumlar çıkarmış olsalar da aslında bunlar derin kırışıklıkları olmayan kişiler için daha uygun kremler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!