featured

Çinli Bilim İnsanları Organ Nakli İçin Maymun ve Domuzdan Melez Bir Canlı Üretti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin de bilim insanları maymun ve domuzdan melezleşmiş bir canlının doğumunu sağladı, attıkları bu önemli adımda organ nakli bekleyen insanlar için oldukça büyük gelişmeler kat edildi.

Organ Nakli İçin Yedek Organ Yapılabilecek

Domuzların organ yerleşimleri insanlara benzerliği ile biliniyor, genetik akrabamız olan Maymunalar ile melez olarak üretilen yeni canlı ile insanlara organ desteği sağlanması planlanıyor.

Yarı Maymun Yarı Domuz Genleri Var

Çinli bilim insanları, organ nâkili adına olukça büyük adımlar atarak maymun ve domuz kırması bir canlı üretti, iki kimera domuz yavrusu, doğduklarından kısa bir süre sonra yaşamlarını yitirdiler ancak her ikisinin de karaciğerlerinde, akciğerlerinde, dalaklarında, kalplerinde ve ciltlerinde makak maymunlarına ait DNA’lar bulundu.

Bilim insanları, değiştirilmiş hücreleri, döllenme işleminden tam 5 gün sonra embriyolara enjekte etti, bu yöntem ile dünyaya 10 adet domuz yavrusu geldi, bunlardan ikisi kimera adı verilen “iki ya da daha fazla farklı genotipte hücrenin ya da dokunun bulunduğu canlı” olarak dünyaya geldi.

Sağlıkta Devrim Olabilir

Bilim insanları, maymun DNA’sının daha da ön planda olduğu canlılar üretmek istiyor, sağlıklı ve hücreleri maymun DNA’sı ile donatılmış canlılar dünyaya gelene kadar çalışmalar yapacaklarını söyleyen Çinli bilim insanları, hedeflerinin tamamen maymun DNA’sına sahip canlılar üretmek olduğunu açıkladı.

Üretilen bu canlılardaki organları, nakil bekleyen insanlara vererek onların organ sorunlarına çözüm olmak istiyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!