featured

Clubhouse Nasıl İndirilir ? Clubhouse Davetiye Kodu Nasıl Alınır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Clubhouse; ses temelli olarak tasarlanmış bir sosyal medya platformudur. Bu platform, Paul Davison ve Rahon Seth’in kurmuş olduğu Alpha Exploration adlı şirketin ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama kişilerin istediği yerden konuşabildiği, öyküler anlatabildiği, arkadaşlarıyla ilişkilerini derinleştirdiği ve farklı görüşler geliştirebildiği oldukça kapsamlı bir uygulama konumunda. Tamamen ses temelli olan bu uygulamaya olan ilginin beklenenin çok üstünde olacağı düşünülüyor.
Clubhouse Nedir ? Clubhouse Nasıl İndirilir ?Clubhouse indir işlemleri yapıldıktan sonra ancak kullanılabiliyor. Bunun için ise ilk olarak Apple Store’ye girilerek, arama butonundan aratılması gerekiyor. Uygulama indirildikten sonra kullanıcı kendisi için bir kullanıcı seçmelidir. Kullanıcı adı seçildikten sonra kişiler bazı kişisel verilerini eksiksiz bir şekilde girmelidir. Cep telefonu da girildikten sonra, kullanıcıya SMS onayı gönderilir.
SMS’te bildirilen kodu eksiksiz giren kullanıcılar, bekleme listesinde yer alır. Bekleme listesine alınan kullanıcının, ancak sırası geldiğinde üyelik işlemleri tamamlanmış olacaktır. Ancak Clubhouse uygulaması üzerinde aktif olan bir kullanıcı davetiye gönderirse, bu durumda beklemeye gerek duymadan platformu kullanabilecektir.
Üyelik işlemleri ve bekleme süresi tamamlanan kullanıcılar ilgi çekici konu başlıkları arasından seçim yaparak sohbetlere dahil olabiliyor. Bu noktada sohbeti oluşturan kişinin de kullanıcıya onay vermesi gerekiyor.
1 – Clubhouse Davetiye Kodu Nasıl Alınır?
Clubhouse davetiye koduna, uygulamayı aktif olarak kullanılan bir kişi sayesinde sahip olunabilecektir Ancak bu uygulamayı kullanan herhangi bir tanıdığınız bulunmuyorsa, Twitter bu noktada imdadınıza yetişebiliyor! Twitter’in arama bölümünde uygulamanın isminin aratılması sonrasında, paylaşılan kodlardan birinin alınması ile uygulamaya giriş yapılabiliyor.
2 – Clubhouse App Uygulaması Nasıl Kullanılır? Bu uygulamada diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak mesajlaşma, görüntülü konuşma, fotoğraf ya da dosya paylaşımı mümkün olmuyor. Clubhouse App uygulamasında sohbet edilen ortama oda adı veriliyor. Odanın içerisindeki kişiler moderatör, konuşmacı ya da dinleyici gibi farklı rollerde olabiliyor.
Kişinin moderatör olarak odada bulunması halinde sohbetin konusunu ve zamanını belirleyerek, etkinlikler oluşturması gerekiyor. Bunun yanı sıra moderatörler konuşmanın gidişatından ve akışını düzenlemekten de sorumlu oluyor. Platformda konuşmacı olarak yer almak isteyen kişiler ise, yayına bir dinleyici olarak katılıyor.
Konuşmak istediklerinde uygulamanın ara yüzünde yer alan, el kaldırma butonuna basarak söz alabiliyor. Bazı moderatörler tarafından dahil edilmeleri halinde de sohbete dahil olarak konuşmacı olabileceklerdir. Sohbete dahil olan ancak konuşmaya gerek görmeyen kişiler ise, Clubhouse uygulamasında yalnızca dinleyici rolüyle burada yer alabilecektir.
3 – Clubhouse Android Cihazlarda Kullanılabiliyor mu? Clubhouse uygulaması özellikle yabancı dili bulunan kişiler için daha da avantajlı bir hale dönüşebilmekte. Yabancı dilini bulunan kişiler, yurt dışında yer alan sohbet ortamlarına dahil olarak, yeni insanlarla tanışma fırsatı bulabiliyor. Clubhouse sohbet ortamlarında alanında uzman ya da ün yapmış kişilere de ulaşarak, zamanı keyifli bir hale dönüştürebilmek mümkün!
Bu uygulama yeni bir sosyal medya ağı kullanarak, geniş bir dinleyici kitlesine ulaşabilmek isteyenler içinde ideal bir ortam olacaktır.  Clubhouse App uygulaması, diğer sosyal medya ağlarına nazaran kolay adapte edilen bir platform. Bu anlamda her yaştan insana hitap ettiğini söyleyebilmek mümkün.
Uygulama kapsamlı bir şekilde incelendiğinde, sohbetlerde yetişkin insanlarında yoğunlukta olduğu görülebiliyor. Clubhouse giriş işlemleri şu an için yalnızca Iphone cihazlarda davetiyesi olan kişileri tarafından yapılabiliyor. Talebin giderek artmasıyla birlikte Clubhouse Android uygulamasının oluşturulacağı düşünülüyor.
4 – Clubhouse Uygulaması Ücretli mi? Clubhouse uygulamasını kullanmak isteyen birçok kullanıcı, uygulamanın ücretli olup olmadığını oldukça merak ediyor. Kullanıcılara keyifli zaman geçirebilme olanağı sunan bu uygulamayı indirmek tamamen ücretsiz. Bu mobil uygulamayı kullanım sırasında da kullanıcıdan herhangi bir ücret talep edilmiyor.        
Clubhouse ile İletişimin Keyfini Çıkarın
Clubhouse Android telefonlarda sohbet odaları üzerinden iletişim kurmayı sağlayan bir mobil uygulamadır. Sesli sohbet odaları ile çalışan Clubhouse uygulaması sadece ios kullanıcılarına da erişim hakkı sunmaktadır. Sosyal medya uygulaması olarak bilinen bu özel tasarım yazılım bugünlerde telefonlarda var olmayı başarmaktadır.
Sadece Türkiye için değil, dünya çapında sesli etkileşim ile haberleşebileceğiniz bu uygulamaya istediğiniz her yerden dahil olabilirsiniz. Sohbetler yapabilir, başka kullanıcılar ile yorumlar yaparak bilgi paylaşımı yapabilirsiniz. Ayrıca en iyi görüntülü sohbet uygulamaları ile evde kaldığımız bugünlerde çok daha eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!